Press "Enter" to skip to content

Baskın veya Dominant Olmak

Kadınların Hoşlandığı Erkek Olmak: Dominant Olun

Kadınların hoşlandığı erkek olmak serimizin 5. yazısı ile karşınızdayım. Henüz alışamadım bazen siz bazen sen diye hitap ediyorum. Siz bu duruma alışmışsınız ve yadırgamıyorsunuzdur artık. Yadırgamayın ve alışın yani. Şimdi sizlere baskın olmakla ilgili bir şeylere değinip bir belgesel önereceğim. Sonra o belgeseli siz izleyeceksiniz. Söz mü? Tamam önce şu yazıyı halledelim. Bu arada ben dominantlık konusunda da eksiğim ve eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum.

Baskın olmak kadınların erkeklerden bekledikleri kişilik özelliklerinden birisidir. Kaliteli erkekler baskındır, kendi kuralları vardır, dominanttır, karakteri oturmuştur. Kızın her söylediğini onaylamak ezikliktir. Karakteri kaliteli olan kimse başka birisi için kendi kurallarından vazgeçmez. Kendi inandığın değerler vardır fakat kız o değerlere saygı duymayıp onun hakkında ileri geri konuşur veya kız başka bir şeyi savunur bu sefer sen kendi savunduğun değeri savunmayı bırakıp kıza hak verirsen bu ezikliktir. Her şeye muhalefet olun demiyorum tabi ama kız rap müzik seviyor diye bende rap müzik seviyorum deyip rap dinlemeyin yani. Türkü dinlemeyi seviyorsunuzdur kıza belirtmeyip kıza fikrini sorduğunuzda kız “türkü mü ıyyyy o ne varoş muyum ben nefret ederim iğrenç” tarzında cümle kurabilir. Siz hiç bozuntuya vermeden “aynen ya nefret ediyorum ben de rap dinleyicisiyim zaten, rap dururken türkü neymiş?” derseniz siz eziksinizdir. Bunun başka alternatifi yok.

Daha önceden bir amacınız olmasını, ne istediğinizi bilmenizi belirtmiştim. Şimdi bu isteklerinizin arkasında durmanızı ve o isteklerinizin peşini bırakmamanızı istiyorum. Hedeflerinize sıkı sıkı bağlanın ve başkalarının sizi caydırmasına izin vermeyin.

Baskın erkekler kendi kurallarını koyar ve karşısındaki insanın bu kurallara uymasını ister. Hiç kimse için kurallarından asla vazgeçmez. İnsanlar sizin yanınızda neler yapabilir veya neler yapamaz? Hangi davranışları takdir edip hangilerine tahammül edemezsiniz? Bunları belirleyin.

İnsanlara baskınlık kurmanın başka bir yolu da ses tonu ve beden dilidir. Yıkıcı ses tonuyla konuşuyorsak baskın duruma geçeriz. Karşı taraf bizle göz teması sağlamaya çalışırken başka bir yöne bakıyorsak baskın konuma geçeriz. Konuşurken avuç içlerimiz yere doğru bakarsa baskın duruma geçeriz. Bunu özellikle siyasetçiler çok kullanır. Ayrıca Hitler’in selamlaşma biçimi buna en iyi örnektir. Otorite kurmanızı sağlar. Otururken yer kaplayın. Bacaklarınız açık durumda olsun. Olabildiğince rahat oturun ve yer kaplayın. İletişim halindeyken onları kontrol edin. Kimin nereye oturacağına karar verin. Sizin için bir şeyler yapmalarını isteyin.

Çocuklar Duymasın dizisini illaki izlemişsinizdir. Dominant Teyze yani Gönül karakteri romantik ve anlayışlı bir erkek istiyor. Romantik ve anlayışlı bir erkek bulduğunda da sürekli ondan şikayetçi oluyor. Sürekli bu meselelerden ötürü kavgalar oluyor. En iyi örneklerden bence. Aslında Gönül bilinçsiz olarak baskın erkek istiyor. Söylediği ve yaptığı şey farklı sadece. Duygusuyla konuşup mantığıyla hareket ediyor. Diğer kadınların aksine. Her zaman da mutsuz olup şikayetçi oluyor. Haluk ile daha çok ilgileniyor. Hatta eski bölümlerinde yanlışlıkla da olsa fazlasıyla yakınlaştıkları oluyor Haluk ile Gönül’ün. Tabi bu dizi ama olağan şeyler. Baskınlık erkeğe yaraşır. Kukla erkekleri sevmezler. Açık ve net.

Bu beden dili konusuna ayriyeten değineceğim ve kitap önereceğim size. Ufkunuzu açacak kitaplar okumalısınız. Gidip sen 17 yaşımsın tarzı kitaplar okuyan bir insansan ne sanattan anlıyorsundur ne sanatçıdan. Kendine değer vermeyen popüler kültür kölesi bir eziksindir hepsi bu. Okuduğun şeylerin edebi değeri olmalı. Edebi değeri yoksa sana bir şeyler katmalı. Bu blog edebi değeri yok ama sana bir şeyler kattığına eminim.

Şimdi yazının başında söylediğim gibi size vereceğim linkteki belgeseli izleyin.

Ape Man – Maymun Adam: Baskın Erkek

Godless Alpha
Godless Alpha

Soru ve sorunlarınızı mail üzerinden bize iletin. Biz de o konu hakkında yazı yazıp sorunuzu yanıtlayalım. [email protected]

View all posts

3 Comments

  1. sopranos sopranos

    şimdiye kadar izlediğim en iyi belgesel olabilir. farklı bir bakış açısı getirdi bana

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir