Press "Enter" to skip to content

Durursan Ölürsün

Bir insan için durmak ölmekle eşdeğerdir. Sadece insanlar için mi böyledir ? Hayır. Tüm hayat bir akış içerisindedir.

Durursan ölürsün!

Su akmazsa pislenir ve en sonunda kurur. Osmanlı da vaktinde “Biz en iyisiyiz” deyip rehavete kapıldı, durakladı ve akabinde çöktü.

İnsan da aynı şekilde, ilerlemediği her dakika aslında geriye doğru gidiyor demektir.

O yüzden, eğer bu hayatta iyi bir konumda bulunmak, saygı görmek ve kendine saygı göstermek istiyorsan ilerlemek mecburiyetindesin! Bu, bu kadar basit! İnsanlar 21. yüzyıldan önce bilgiyi ele geçirmek için savaşıyorlardı, çünkü bilgi yalnızca belli bir azınlığın elinde toplanıyordu ve o azınlık da ele geçirdikleri bilgileri diğerleriyle paylaşmaya hiç de niyetli olmayan cimri insanlardı.

Artık bilgiye hepimiz ulaşabiliyoruz. Savaşın şartları değişti. Artık bilgiye ulaşmak için savaşmıyoruz, en çok bilgiye sahip olan kişi olmak için savaşıyoruz.

Ama kaçımız bunu gerçekten istiyoruz ? Öyle bir rehavete kapılmışsın ki dostum, elindeki imkanların çokluğu seni sonu gelmez bir tembelliğe sürüklemiş. Tıpkı Osmanlı gibisin, artık her şey elinin altında, istediğini yapabilirsin. AMA HİÇBİR ŞEY YAPMIYORSUN!

Bu rehavet seni günden güne öldürüyor ve sen bunun farkında bile değilsin.

Düşünsene, eskilerin alimleri-bilim insanları çölde kalmış susuzlar gibi bilgiyi arayıp bulmak için çırpınıyorlardı. Onların ömürleri boyunca arayıp bulamadığı bilgiler şu an senin elinin altında ama sen hiçbir şey yapmıyorsun. Vallahi o insanlar seni görseler sana tabağındaki güzelim yemeğe dokunmadan çöpe atan adam gibi muamele edip yüzüne tükürürlerdi!

Kadınların sana ilgi göstermesini istiyorsun, toplumda saygı duyulmak istiyorsun, makam mevki sahibi olmak istiyorsun… İstiyorsun da istiyorsun anasını satayım!

İstemeye gelince hepimiz isteriz. Bundan daha kolay ne var ki ?

Mesele istemekte değil, mesele isteklerin için ne yaptığındadır.

Hiçbir şey yapma, ama çok şey iste. Oh ne ala ne memleket! Ulan Erzurumlu gibi canını kıtladığımın herifi, o halde saatlerce çalışan, bilgiyi arayıp bulan adamlar mal mı ? O adam vaktinden feragat etsin, saatlerce çalışsın; sen de gel sadece iste ve elde et.

Yok öyle dünya! Senin zihnindeki düzen nasıldır bilmem ama bizim burada işler böyle yürümüyor. Allah bile rızkını çalıştığın kadarından veriyorken senin secret tarzı “evrene mesaj yolladım ve oldu olleyyy!” tarzında kafa yapın hiçbir yere varmaz.

Bak Secret kitabının yazarına; o kitabı ortaya çıkarmak için çabaladı, kitabın bahsettiği konu hakkında bilgi sahibi olanları arayıp buldu, kitabı yazmak için saatlerce uğraştı, hatta yetmedi bir de belgeselini yaptı, gitti kitabı yayınevine verdi, kitabın basım aşamalarıyla ilgilendi.

Yani sana “hayal et ve olsun” önerisini veren bir yazar bile bu öneriyi vermek için çabaladı. Trajikomik bir tezat!

Velhasılkelam,  Araştırın, okuyun, bilgilenin. Kaliteli bir erkek, kaliteli bir insan, kaliteli bir vatandaş olmak istiyorsanız bunu yapmak mecburiyetindesiniz. Çünkü; durursanız ölürsünüz!

Forum Yazarı: Kuşçubaşı

Kaynak: https://alfaloji.net/konu/durursan-olursun.544/

Forumda hoşuma giden düzgün yazılmış makaleleri burada yayınlayacağım.

96

Kuşçubaşı
Kuşçubaşı

Soru ve sorunlarınızı mail üzerinden bize iletin. Biz de o konu hakkında yazı yazıp sorunuzu yanıtlayalım. [email protected]

View all posts

2 Comments

  1. Ecstasy Ecstasy

    hobaa yeni yazı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir