Press "Enter" to skip to content

Randevu Esnasında Karşı Tarafın Telefonla İlgilenmesi

Randevu Esnasında Karşı Tarafın Telefonla Uğraşması

Selamlar herkese.

Uzun zamandır instagrama girmiyordum. Bugün alfalojimedya instagram hesabı ile genel olarak göz gezdirdim. İsmini vermeyeceğim bir mizah sayfasında bir videoya denk geldim. Videoyu alıp Alfaloji Medya youtube kanalına yükledim. Yazacak konu sıkıntısı çekiyordum fırsat bu fırsat deyip yazmak için kolları sıvadım.

 

Öncelikle videoyu bırakıyorum buraya sonra kanala abone olmanızı rica ediyorum. Bu videonun altında herkes adamla dalga geçmiş. İnsan bu konularda farkındalık kazanınca herkesin güldüğü şeylere gülemiyorsunuz. Aksine üzülüyor tepkisiz kalamıyorsunuz. Farkındalık kazanmanın kötü tarafı da bu sanırım, herkesin güldüğü şeye gülemiyorsunuz.

Bir hatunla sokakta, kafede veya sosyal ortamda tanışırsınız. Numaralar takas eder yanından ayrılırsınız. Veyahutta internet üzerinden tanışıp randevulaşırsınız. O gün de aksiliktir ya enerjiniz düşüktür, başınıza kötü bir olay gelmiştir, hatun kişiyle muhabbetiniz sarmamıştır. Olabilir insanlık hali bütün bunlar. İnsanın her gününün mükemmel geçmesi mümkün değil. Sırf bu yüzden karşıdakiyle buluştuğunuzda hele hele kafe gibi muhabbet odaklı bir mekanda buluştuğunuzda uzun süreli sessizlikler oluşur.

Zaten bu konularda pek iyi değilseniz, ilk buluşmanın heyecanı varsa, pek sosyal biri değilseniz ilk buluşmalar sizin için her zaman problem olacaktır. Bazı insanlar heyecanlanmayı sever bunu kontrol edip hayatlarına engel olmasına izin vermezler. Dediğim gibi bazı insanlar yapabilir bunu. Siz saydığım özelliklerden herhangi birine sahipseniz bu buluşma sizin için zorlu olacaktır.  Gergin olduğunuz için de akıcı bir şekilde sohbet edemeyebilirsiniz. Normaldir.

İlk buluşmada sürekli cep telefonuyla oynayan kız

Hatunlar konusunda aşırı çekingen olduğum yıllarda ilk buluşma benim için hep çekilmez olmuştu. Hatunlarla arkadaşlık yapmaz tanıştığım kızla sevgili olma yoluna giderdim genellikle. Bu yüzden de medeni bir şekilde buluşup sohbet etmeyi beceremezdim. Sosyal medyada eğlenceli sohbet kurabildiğim için ilk buluşmayı dert etmezlerdi. Hatta buluşmadan önce gerçek hayatta çekingen olduğumu belirtirdim anlayışla karşılarlardı. O kadar anlayışlılardı ki gerilmeyeyim diye beni düşündüklerinden 2. buluşma olmazdı çoğu zaman. 5 hatundan 1 tanesiyle 2. buluşmayı ancak yapabiliyorduk. Genellikle gerginliği 2-3. buluşmada anca atabiliyordum. Zamanla bu durumu aştım.

Yazının buraya kadar olan kısmında sizin yaşadığınız durumlardan bahsettim. Bunlar sizinle alakalı problemler bir de karşı tarafla alakalı problemleri ele alalım. İlk buluşmaya gelirken herkesin beklentileri vardır. Beklediği gibi olmazsa enerjisi düşer insanın. Ani bir soğuma yaşar. Aynı şeyi erkekler daha çok yaşar aslında. Kız sosyal medyada aşırı güzeldir gerçek hayatta ise dağlar kadar fark vardır. Yine de erkek bunu çok problem etmez ederse de karşı tarafa yansıtmaz. Kızlar erkekler kadar duyarlı olmadığından dolayı bunu çok açık bir şekilde size hissettirir. Aynı şekilde sizdeki gibi karşı taraf kötü gününde olabilir. İlk buluşmalar genelde bilinmezliklerden dolayı meşakatli ve risklidir. Her zaman iyi ilerlemez.

Bu buluşmalardan en çok etkilenen taraf ise erkekler olur genellikle. Erkeğin sırtında daha fazla yük vardır. Hele ki şu konuyu erkek bulmalı algısı henüz yıkılmadığından dolayı erkek konu bulmak zorundaymış gibi düşünür. Düşündükçe strese girer ve tıkanır. Uzun süreli sessizlikler olur, sessizlik arttıkça erkek gerilir ve saçmalamaya başlar. Her buluşmada sessizlikler olması normaldir. Sessizlik olduğunda gerilip saçma tavırlar sergilersen elenirsin. Sessizlik olduğu anda soğuk kanlılığını koruyup normal karşılaman gerekir bu durumu. İnsan robot değil ki hiç durmadan saatlerce konuşabilsin. Arada bir soluklanıp düşünmeye ihtiyacımız var.

Diğer ve asıl mesele karşı tarafın telefonuyla uğraşması. Karşı taraf telefonla uğraşmaya başladıysa sizden sıkılmış demektir. Tabi bunun istisnai durumları (acil ve önemli bir şey ) olabilir. Bu gibi durumlarda karşı tarafın sizden özür dileyerek telefon ile görüşmesi gerektiğini söylemelidir. Bunu yapmıyorsa karşı taraf size saygı duymuyor demektir. İlk buluşma olsun veya sürekli buluştuğunuz bir kişi olsun sizin yanınızda telefonla uğraşıyorsa ortamdan sıkılmış demektir. Peki bu durumda ne yapmalıyız?

Buluşma sırasında sürekli telefonuyla ilgilenen kız

İlk buluşmada veya herhangi bir buluşmada yanınızdaki hatun telefonla uğraşıyorsa onu uyarın. Uyarmanıza rağmen dinlemiyorsa o ortamı terk edin. Kendisine saygısı olan hiçbir erkek böyle bir durumu kabullenmemeli. Hatun yanınızdayken telefonla uğraşıyorsa bunun 2 sebebi vardır. Ya çok sıkıcısınızdır ya da hatun karaktersizdir. Her ne kadar sıkıcı olursanız olun bu yaptığı davranışı hiçbir şekilde haklı çıkartamaz. Sadece karşı cins olarak bakmayın olaya. Hemcins, arkadaş veya akraba bile olsanız birlikteyken telefonla uğraşmak karşıdakine SAYGISIZLIKTIR. Eğer siz bu saygısızlığa tepkinizi göstermeyip sessiz kalırsanız kendinize saygısızlık edersiniz. Yukarıda saydığım sebeplerden dolayı muhabbet ilerlememiş olabilir. Yine de karşıdakinin telefonla uğraşması kabul edilemez. Yapmanız gereken şey o ortamı terk etmektir.

Karşınızdaki kişi telefonuyla uğraşırken siz onu uyarmazsanız kız onu kaybetmek istemediğinizi anlayacaktır. Tepkinizi göstermezseniz karşı tarafa “ben seni zor buldum bu kadarına da katlanacağız mecbur kaybetmeyi göze alamam” mesajı verirsiniz. Siz o esnada tepki göstermezseniz ilişkiye başlasanız bile bu durum böyle devam eder. Karşı taraf sizi avucunun içinde bilir ve sizi kaybetmekten korkmaz. Karşı taraf telefonla ilgilendiğinde siz tepki göstermezseniz genelde ikinci buluşma olmaz. Hadi kazara ikinci buluşma oldu diyelim. Kız bunu alışkanlık haline getirir ve size hiçbir zaman saygı göstermez. Böyle bir ilişkiniz olsun ister miydiniz?

Sizlere birkaç tavsiye vereceğim ilk buluşmayla alakalı.

İlk buluşmayı planlamayın doğaçlama olsun. Hadi şu gün buluşalım demeyin. Çünkü o gün ne yaşayacağınızı bilmiyorsunuz belki hasta olacaksınız ve enerjiniz düşük olacak. Kendinizi iyi hissettiğiniz bir günde hatun kişiyi “ben şuraya gidiyorum sen de gelsene” diye davet etmelisiniz.

Yazının başında belirttiğim gibi kafe muhabbet odaklı bir mekandır. Orada yapacağınız tek şey muhabbet etmek olacağından dolayı konu bulma sıkıntısı çekersiniz. Eğlenebileceğiniz bir yerde buluşun her yer olabilir. Bilardoya gidebilirsiniz, playstation oynamaya gidebilirsiniz, bowling oynamaya gidebilirsiniz, buz patenine gidebilirsiniz… Aklınıza eğlenceli olan neresi geliyorsa ora buluşma için idealdir. Bu tür ortamlarda fazla muhabbet etmenize gerek kalmaz.

Sessizliklere aldırmayın. Söylediğim gibi sessizlik olması gayet normaldir. Sessizliği kötü algılamanız anormaldir. Bu sessizlikler telefonla uğraşmaya doğru gidiyorsa o ortamı terk edin.

Oturuşunuz, yürüyüşünüz kendinizden emin olmalı. Videodaki gibi ezilip büzülerek oturursanız karşı tarafla hiç şansınız olmaz.

Kızın ağzının içine içine bakmayın. Halinizden çok memnun görünmeyin. Bu kızların en büyük silahıdır. Buluşmalarda sıkılmış gibi yapar sizi strese sokarlar. Siz de onu eğlendirmek için uğraşır, uğraştıkça saçmalarsınız.

Bu ölümcül hatalara dikkat ederseniz daha az problem yaşarsınız. Hadi göreyim sizi.

DİPNOT: Makalenin görseli ile içeriği çok zıt farkındayım. Çünkü uygun bir görsel bulamadım. İnternette araştırma yaptığımda randevu esnasında telefonla uğraşan tarafı hep erkekler olarak göstermiş. Görsellerde hep buna yönelik. İdare edin artık.

Godless Alpha
Godless Alpha

Soru ve sorunlarınızı mail üzerinden bize iletin. Biz de o konu hakkında yazı yazıp sorunuzu yanıtlayalım. [email protected]

View all posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir