Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

CHP ve 15 Milletvekili hakkında ne düşünüyorsunuz?

Godless Alpha

Mekanın Sahibi
Yönetici
Katılım
28 Mart 2018
Mesajlar
432
Tepkime puanı
1,626
Şehir
Antalya
Selam gençler. Bildiğiniz üzere dün öğlen saatlerinde CHP 15 milletvekilini, İYİ Parti seçime girebilsin diye onlara transfer etti. Sizce bu durum sonucunda neler meydana gelecek?
Mantıken baktığınızda doğru bi hamle bana göre. Lakin halkın CHP'ye karşı bir ön yargısı var malum. Belki bu durumdan kötü etkilenir diye düşünüyorum. Ayrıca fetöcü iddiaları daha da yoğunlaştı bu olaydan sonra.
 
Diğerlerinin hiç şansı yok AKP alır
Kesin hüküm yanlış bana göre. Ak Parti'nin iktidarlığa geçtiği zaman da aynı bu şekildeydi. Ortada farklı koalisyonlar vardı ama bir şekilde geçtiler başa. Bu dönem o dönemin birebir aynısı. Yine ekonomik kriz var, yine koalisyon var işler değişebilir gibime geliyor. Tek mesele CHP'den transfer olanların olumsuz etkisi olur mu acaba. Ayrıca MHP'den 5 milletvekili IYI Parti'ye katılabilir iddiaları var.
 
Ben de doğru bir hamle olarak görüyorum. Seçim kesinlikle ikinci tura kalacak. İkinci turda tüm muhaliflerin Erdoğan'ın karşısındaki adaya oy vermesi ile diğer adayın kazanacağını düşünüyorum. Tabi aday önemli. İyi bir adaysa geçerli bu dediğim. Meral Akşener iyi bir aday. Abdullah Gül'de konuluşuluyor ama Abdullah Gül aday olursa hiç şansı yok.
 
Ben de doğru bir hamle olarak görüyorum. Seçim kesinlikle ikinci tura kalacak. İkinci turda tüm muhaliflerin Erdoğan'ın karşısındaki adaya oy vermesi ile diğer adayın kazanacağını düşünüyorum. Tabi aday önemli. İyi bir adaysa geçerli bu dediğim. Meral Akşener iyi bir aday. Abdullah Gül'de konuluşuluyor ama Abdullah Gül aday olursa hiç şansı yok.

Meral Akşener'in adaylığı netleşmedi, Abdullah Gül herkesin ortak çatısı gibi duruyor ama Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde çok pasif kaldı. Yönetebileceğine insanları ikna etmesi gerek. Yine de tecrübeli sonuçta. 1-2 hafta sonra belli olur gibime geliyor adaylar.

Ahmet Hakan'ın şu yazısı oldukça dikkat çekiyor. AKP, Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görmek istiyor.
Çünkü her seçimde kaybetti, halkın ona karşı kini var. Bu yüzden AKP için en iyi aday Kılıçdaroğlu.

CHP’nin masasında şu üç formül var
1- İLHAN KESİCİ FORMÜLÜ

Bu formülü masaya getirenlerin argümanları şunlar:

- Kimse “CHP’li değil” diyemez. Adam CHP’nin milletvekili...

- Ekonomiden anlıyor.

- Sağ kesimle bağı var.

- Sivas ellerinde sazı çalınıyor.

- Halk dilini iyi biliyor.

- Belirli bir sempati uyandırabilir.

*

2- MERAL AKŞENER FORMÜLÜ

Bu formülü masaya getirenlerin argümanları şunlar:

- İkinci turda Erdoğan’ın karşısında varlık gösterebilir.

- Ülkücü bir geçmişi var.

- Atatürkçülüğü tartışılmaz.

- CHP tabanından rahatlıkla oy alabilir.

- AK Parti tabanına itici gelmez.

- İddialı ve iddiacı...

*

3- MUHARREM İNCE FORMÜLÜ

Bu formülü masaya getirenlerin argümanları şunlar:

- Meydanları coşturabilir.

- Popülizm yapma kapasitesi fevkalade.

- Polemik yapma kapasitesi fazla.

- Dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkmış olması Kürt seçmen açısından bir avantaj olabilir.

- Bir tarafı Karadeniz’e dayanıyor.

- Erdoğan’a karşı iyi mücadele eder.



AK PARTİ’NİN ADAY OLARAK GÖRMEK İSTEDİĞİ TEK İSİM: KEMAL KILIÇDAROĞLU
AK Parti istiyor ki:

Rakipleri Kemal Kılıçdaroğlu olsun.

*

Kemal Kılıçdaroğlu rakipleri olursa...

- Kazanacaklarından eminler.

- Yıpratacaklarından eminler.

- Halledeceklerinden eminler.

*

O nedenle...

Israrla ve inatla...

“Adayınız niye Kemal Kılıçdaroğlu olmuyor? Korkuyor değil mi?” falan diye...

Kemal Kılıçdaroğlu’nun meydana atılmasını sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar.



İYİ PARTİ’YE ENGEL OLMAK İMKÂNSIZ
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi için...


İYİ Parti’ye engel olmak diye bir şey söz konusu değil.

Çünkü...

Meral Akşener, yüz bin imzayla aday olabiliyor.

Bunun önünde hiçbir engel yok.

Bu konuda YSK’nın falan yapacağı bir şey de yok.

*

Milletvekilliği seçimi için...

İYİ Parti’nin seçime girmesine engel olunursa...

Demokrat Parti ya da Saadet Partisi çatısı altında seçime girmeleri mümkün...

Ki böyle olursa...

İYİ Parti açısından çok daha avantajlı bir durum ortaya çıkıyor.

*

Kısacası...

İYİ Parti’ye engel çıkarmayı planlayanlar, İYİ Parti’ye kötülük değil iyilik yapmış olurlar.

*

Ya da şöyle söyleyeyim:

Ben İYİ Parti’nin yerinde olsam...

Yatıp kalkıp “bana engel olmaya çalışsınlar” diye dua ederdim.
 
Aslında güzel bir strateji. Çogu insan İYİ partiye oy vermeyi düşünyor bu yüzden ikditarın karşısına konulabilecek güçte bir parti.CHP nin strateji ben nasolsa geçemiyorum İYİ parti iktidara gelsin onla ortaklaşalım ilerde tarzında.
 
Arkadaşlar ülke her ne kadar ekonomik krizde olursa olsun Erdoğan’dan iyi yönetebilecek bir aday bilmiyorum. Akşener için herkes bas bas bağırıyordu Fetöcü diye eğer halk unutmadıysa Akşener’in seçileceğini sanmıyorum. Kılıçdaroğlu zaten malum ne olduğunu herkes biliyor Hdp ile iş birliğinden tutun Fetöyü savunmasına kadar. Abdullah Gül zaten Cumhurbaşkanı olmasına rağmen ülkeyi Erdoğan yönetiyordu başbakanlıkta. Büyük ihtimal Erdoğan iktidarda kalacak. Sebebi ise hala yüksek çoğunlukta bilgisiz seçmeni var. Adam ekmeği dolarla mı alıyoruz diyor bunun ekonomik krizden haberi olduğu söylenebilir mi adam koyun olmuş zaten. Erdoğan ne derse o doğrudur diyor. Erdoğan eğer iktidar da kalırsa ekonomi bakanını değiştirmesi gerek. Veya merkez bankasını devlete bağlayabilir mi bilmiyorum ama bağlaması gerek. Bizi bu krizden kurtarabilecek tek yol merkez bankasıdır. Ayrıca iş adamlarının da Erdoğan üzerinde yüklü bi yatırımı vardır. İktidar yine Akp.
 
@Shine Haklı olduğun nokta Kılıçdaroğlu ve Gül için söylediklerin. Geri kalanında katılmıyorum. Şöyle bir durum var. Fetöcü dedikleri herkesi içeri attılar. Bu konuda takdir ettim yani sert bir şekilde mücadele yürüttüler. Terör örgütleriyle bağlantısı olan isimler bir bir gidiyor zaten. HDP'nin bir çok üyesi hapiste şuan ya da göz altında. Aynı şey Akşener için de geçerli. Yani gerçekten fetöcü iddialarının kanıtları olsaydı hapse atabilecek yetkilere sahip ülke. Bir video dolaşıyordu internette Akşener 15'inden sonra işler değişecek gibisinden bir söz ediyordu. Herkes o söze bakarak Akşener'i fetöcülükle suçladı. Aslında o video kırpılmış bir video, yani o videonun öncesi de var. 15 Mayıs MHP Kongresi geldiğinde işler değişecek diyor. Yani MHP genel başkanlığına adaylığını açıklıyor. İnternette dolanan videoyu izliyoruz 15'inden sonra değişecek diyor sadece. Bunlar propagandadan başka bir şey değil. Ayrıca Akşener'in şuan bir çok davası mevcut. Kendisine fetöcü diyenleri dava ediyor kanıtları olmadığı için haklı çıkıyor. Bu kadar kısa sürede AKP sonrasında en iyi başarıyı İYİ Parti sağladı. Bunu göz ardı edemeyiz. Herkes senin düşüncenle yaklaşıp yine AKP'ye oy verirse iktidar yine AKP olur. Ekonomik krizin düzelmesi için çok şey gerekli. Yerli firmalara destek gerekli, üretim gerekli, araba üretmek gerekli, eğitim düzeninin değişmesi gerekli, genç beyinlere sahip çıkmak gerekli, dışarıda bulunan göçmenleri ülkeye çağırmak gerekli. Daha çok şey varda kendimi yormuş olurum benim bu düşüncelerim hiçbir şeyi etkilemiyor sonuç olarak yetkim olmadığı için :)
 
@Godless-Alpha haklısın hiç bu yönden bakmamıştım. Dediğin gibi ekonominin düzelmesi için çok şey gerekli.
 
Ben bu konuda CHP'yi tamamen destekliyorum AKP ve MHP is oylarının azalacağı korkusuyla kudurmuş durumdalar ozaman bırakalım kudursunlar 2. turda u8marım tekbir aday çıkarırlar ve sandığımıza sahip çıkarlarda burdada hile ile almazlar seçimi.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst