Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Grubun Alfa Erkekleri ile Mücadele

Katılım
21 Nisan 2018
Mesajlar
26
Tepkime puanı
91
Yaş
33
Şehir
Adana
Bugün biraz rekabetten ve olası sosyal ortam gaerlerine karşı nasıl yaklaşılması gerektiğinden bahsedeceğim.

Sosyal ortamda ya siliksinizdir ya sevilensinizdir ya da ön planda olduğunuzdan dolayı sürekli uğraşılan sevilmeyen kişisinizdir.

Şimdi eğer kimseyle konuşmaz, sesi çıkmaz biri iseniz, kimse size karşı bir duygu hissetmez, çünkü ortada sadece bir ruh vardır gezinip duran; ama dikkat çeken biriyseniz. Dikkatten kastım kızlarla konuşabilen oradaki personel ve eğitmenler veya her kim ise onlarla muhabbeti olan kişi sizseniz mutlaka sataşmaya çalışıp muhabbetinizin içine sıçmaya çalışanlar olacak.

Bunun için en iyi yöntem hiç savaşa girmemektir.

Sun Tzu'nun Savaş Sanatı kitabında dediği gibi en başarılı komutan savaşa girmeden kazanandır.

Peki bu nasıl olacak?

Cevabı çok basit, muhabbete dahil olmak isteyen biri olursa bu kişi her kim olursa olsun, isterse sizden 10 kat yakışıklı olsun.

Korkmayın, sohbetin içine onu da çekin, yanınızda hedefiniz var ise ve siz konuşmaya gelen diğer kişilere ters bakıp ters cevaplar vererek uzaklaştırmaya çalışırsanız hedefiniz bunu fark eder ve "diğer adamda birşey mi var acaba" deyip diğerini tanımaya çalışır ona sorular sorar, ardından siz de doğal olarak morali bozulmuş bir şekilde ortadan kaybolmayı seçersiniz ya da o anda o herifi terslemekle kalmayıp hedefle muhabbetlerinin arasına girmeye çalışırsınız.

Bu da şu demek olur, bir daha ki muhabbette hedefiniz sizi uzaklaştırıp size soğuk davranıp diğeriyle konuşacak demektir.


Halbuki bu işin çözümü bu değildir.

Bu işin asıl çözümü yani savaşmadan kazanmanın taktiği ortamdaki herkesle konuşup; onların hayatlarını, neler yaptıklarını, neden orada olduklarını, amaçlarını öğrenip onlarla arkadaş olmaktır.

Eğer o zamana kadar arkadaş olmadıysanız hedefle konuşurken sizin yanınıza geldiğinde ona hedeften önce sorular yöneltip, ne yaptığını ne ettiğini ilgili bir şekilde sorup, her güzel yönü için övmektir.


Böylelikle olası rakibin götü kalkar, kıza daha yakın olacağını sanır ama işin güzel yanı kendisini deşifre etmiştir. Hedefle yapacağı bir sohbet kalmamıştır, gizemi ve farklılığı kalmamıştır, çünkü bütün soruları siz sorarak onun çekiciliğini elinden aldınız ve hedefle konuşacağı muhabbet konusu bırakmadınız.


Ardından rakibiniz hedefinize sorular sormaya başlar, hiç canınızı sıkmayın çünkü rakibinizin soruları oldukça sığ şeyler olacak ayrıca rakibiniz art arda soru sormak zorunda kalacak çünkü bütün genel soruları siz ona sorduğunuzdan hedefin ona yönelteceği bir soru hemen hemen kalmamış olacak, yani rakibinizi sorgu memuru yaptınız.

Sorgu memuru bir erkek her zaman itici olduğundan hedefiniz rakibinizi kendinden uzak tutacaktır ve kendisi havluyu atıp oradan uzaklaşacaktır.

Eğer uzaklaşmayıp aleni şekilde yazarsa KAYBEDECEKTİR.

Tebrikler savaşmadan kazandınız.

Aynı senaryoyu ve benzerlerini defalarca yaşadım ve bu konuda tecrübeliyim. Hatta bazı zamanlarda rakiplerim yanıma gelip bana şanslı olduğumu bile söylemek zorunda kaldılar.



RAKİPLERİNİZLE YAKIN OLUN BU HEM SİZİN ONLAR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLMANIZI HEM DE HER KESİM İLE ARKADAŞLIK YAPABİLECEK KADAR ÖZ GÜVEN SAHİBİ OLDUĞUNUZU YANSITIR. VE ONLARI ÖVÜP GÖTÜNÜ KALDIRIN ÇÜNKÜ BU ONLARI REHAVETE SOKAR VE EĞER BUNU HEDEFİNİZİN YANINDA YAPIYORSANIZ SİZİ HEM FARKLI HEM KARİZMATİK YAPAR.

The Godfather filminden bir replik:

Dostlarınızı yakın, düşmanlarınızı daha da yakın tutun.
 
Birini övmek ters düşmez mi alfaya ?
 
Alfa makyavelisttir.
İnternetten baktım şimdi makyavelist kavramına. "Zafere giden yolda her şey mübahtır" anlayış tarzına sahip kimseler demiş ekşici yazarlar :) Yani yazıda söylediğin rakibi övmeniz onu rehavete kaptırır cümlesi midir bu her şeyin mübah olması ? Yani rakip dediğimiz kişide alfa karakterine sahip kişi oluyor o zaman ?
 
Yani rakip dediğimiz kişide alfa karakterine sahip kişi oluyor o zaman ?
Alfa karakterden ziyade set açacağınız grubun lideri veya set açacağınız grupta bulunan erkekler. Evet makyavelistin anlamı odur. Büyük liderlerin ortak özelliklerinden bir tanesidir makyavelist olmak.
 
Alfa karakterden ziyade set açacağınız grubun lideri veya set açacağınız grupta bulunan erkekler. Evet makyavelistin anlamı odur. Büyük liderlerin ortak özelliklerinden bir tanesidir makyavelist olmak.
Ben o ara redpill hakkında yazıları okuduğumdan kafam biraz karışıkı. Zaten sordugum sorunun cevabi baslikta yaziyormuş. Ben anladim zaten meseleyi eyvallah
 
Çıkarcılıkta makytevelistlik oldu mekyevelistlikte geldi başımıza alfalık oldu makyevelizm farklı bir yapıdır alfa herkese hakettiği değeri verir
Yanlış düşünüyorsun. Atatürk en büyük alfalardan bir tanesidir fakat makyavelisttir. Çıkarcılıktan ziyade nabza göre şerbet denilebilir.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst