Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Keskin Yüz Hatları (Çene Kası)

Katılım
6 Şubat 2019
Mesajlar
32
Tepkime puanı
11
Yaş
25
Şehir
Çanakkale
Beyler buraya yazıya dökmicem videosunu aşağıya bırakıyorum,denenmiştir ve faydasını gördüm bu videoyu izlemeden öncede araştırıp aynı sonuca ulaşmıştım.



 
Sen ne kadar sürede sonuç aldın ?
 
Tombul birinin bunu yapması ne kadar sonuç teşkil eder ?
 
Bahsettiği kasın adı masseter. Bu kas gereğinden fazla büyüdüğünde masseter hipertrofisi yaşanır. Bu da çekici bir görüntü yaratmaz ve hatta ameliyatla bu kasın bir kısmı kesilerek küçültülür. Makul seviyede büyütülürse erkeklerde hoş durabilir fakat çekici görüntünün masseter kasıyla bir alakası yoktur. Bu tamamen masseter kasını dışa çıkaran yüzdeki kemiklerle ilgilidir. Testosteron hormonu kemikleri kalınlaştırır dolayısıyla yüzdeki kemikler de kalınlaştırır. Kemikli bir yüz yüksek testosteron salgısına işarettir ve bu yüzden erkeğin çekici algılanmasına neden olur. Bu tamamen genetikle alakalıdır. Ayrıca internette gördüğünüz aşırı belirgin çene hatları genellikle efektli, ışıklandırmalı veya estetiktir.

Masseter kasları belirgin, kemikli bir yüz: Gördüğünüz gibi çene yapısı kalın kemikli. Yani bunun masseter kasıyla bir alakası yok.
Sam+Witwer+xHwscvlFOh0m.jpg


-Yukarıdaki adamın masseter kasları gelişmiş değildir! Doğuştan belirgindir. Aşağıda ise aşırı gelişmiş masseter kasları vardır, belirgin değil gelişmiş.

Masseter kaslarının sonradan geliştirilmesi:
s-4a96966dd8b413982d2cb0482f231897afe08cd7.webp
 
s-738daa53ba7f044d82a0fea12566b7bdba6f0713.webp


Solda masseter kası fazla gelişmiş bir kadın, sağda operasyon geçirtip kaslarını küçültmüş hali. Masseter hipertrofisi özellikle kadınlarda çok itici durmaktadır. Bu kaslara anormal müdahale edip geliştirmeye çalışmayın. Videodaki arkadaş da küçüklüğünden bahsediyor. Büyüdükçe yüzü tabi ki değişecek bunun sakızla falan alakası yok. Büyüdükçe testosteron artar dolayısıyla genetik yatkınlığı da varsa yüzü kemikli görünür. Çocuksu oval bir yüzle erkeksi bir çene şekli arasında büyük farklar var... Sakızla bu kasları fazla geliştirebileceğinizi de sanmıyorum, özel egzersizler gerekecektir. Çünkü sakız hep aynı sertlikte kasları bir yere kadar büyütür. Çene kaslarını büyütmeye zorlayacak artan hipertrofi sinyalleri gönderemezsiniz.

Yapabileceğiniz tek şey yağ oranınızı düşürmektir. Bu sayede yüzünüzdeki kemikler daha belirgin olacaktır...
 
Mantıklı ve güzel bir teknink ama ordaki masseter kasının da belli tipleri var var onlardan 2 tanesi çekici duruyor diye biliyorum
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst