Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

-Cinsel Arzularımızla Biz-

Katılım
28 Mart 2019
Mesajlar
188
Tepkime puanı
473
Şehir
Bursa
NOT-Farklı kaynaklardan harmanlanmış yazıdır.
  1. Psikolojik beraberlik kadar cinsel beraberlik de romantik aşkın tanımlayıcı özelliklerinden biridir. Bununla birlikte, iki insan arasındaki cinsel ilişkinin anlamı çok az anlaşılmıştır. Cinselliğin insanlar için çok önemli olduğu açıktır. Cinsellik düşünerek harcanan saatler, cinsellikle ilgili uzun hayallerimiz, cinsellik hakkında okuduğumuz kitaplar, izlediğimiz filmler bunu kanıtlar. Yeryüzünde insanların cinsel eylemleri için kural yaratmamış hiçbir toplumun olmaması, cinselliğin ne kadar önemli olduğunun bir başka kanıtıdır. En ilkel kabileler bile, insanların cinsellik konusunda davranışlarını nasıl düzenleyeceklerini belirleyen kurallara sahiptir. Ahlak kuralları, özellikle dini kurallar, cinsel eylemle fazlasıyla ilgilidir. Bu yoğun ilginin açıklaması, bir noktaya kadar elbette cinselliğin üremeye yol açtığı gerçeğindedir. Ama bu açıklama, toplumsal ve dinsel kuralların, cinsel istek ve bunun dışavurumuyla niye bu kadar meşgul olduğunu açıklamaz.
  2. Cinselliğin muazzam önemi, insanlara verdiği yoğun hazda yatar. Haz, insanlar için bir lüks değil, yoğun bir psikolojik ihtiyaçtır. Nasıl acı, ölümün ve başarısızlığın belirtisiyse, haz da en geniş anlamıyla hayatın bir besleyicisi, başarılı eylemin ödülüdür.
  3. Yaşamak için harekete geçmeli, sürüp giden hayatın getirdiği değerleri elde etmek için çabalamalıyız. Hayatın bir değer olduğunu, yaşamaya ve adına mücadele vermeye değer bir şey olduğunu, neşe, mutluluk ve haz deneyimleri aracılığıyla anlarız. Hayatımızı zenginleştiren değerleri elde etmede başarılı olduğumuzda, sonuç hayattan zevk almak olur. Haz, başka bir psikolojik anlam da içerir. Haz, bize gerçeklerle başa çıkma, başarılı olma, değerler kazanma, kısacası yaşam deneyimi sunar. Haz deneyiminde saklı olan, “Kendimi kontrol edebiliyorum. Gerçeklerle şimdi hiçbir sorunum yok” diyebilmedir. Acının yetersizlik ve çaresizlik duygusu yaratması gibi, haz da kişisel yeterlilik duygusu yaratır.
  4. Tarih boyunca insanın neden seks yaptığı çok tartışıldı.. Eski devirlerde seks sadece üreme amaçlı bir eylem olarak görülüyordu... Zevk almak, özellikle de kadınların seksten zevk alması kimi toplumlarda yasaklanmıştı ve hoş karşılanmazdı... Bu durum ülkemizde de bazı bölgelerde hala geçerli bir düşünce olarak karşımıza çıkıyor. Tarih boyunca seksin tabu olduğu, sadece belli bir zümrenin yapmaya hakkı olan bir eylem olarak görüldüğü dönemler olduğu gibi, özgürlüklerin sınırsızca yaşandığı ve her türlü cinsel eylemin serbest olduğu dönemler ve toplumlar da oldu... Ancak günümüzde seksin üreme amacı ikinci plana itildi, artık en önemli amacı zevk almak.
  5. İnsanlar farklı psikolojik ihtiyaçlarından dolayı da seks yapabiliyor. Karşı cins tarafından beğenilmek, arzulanmak, tercih edilmek kişinin içinde var olan güvensizlik ve değersizlik duygularını tatmin edilmesine yardımcı olabiliyor. Kişi kadınlığını veya erkekliğini kanıtlamak için seksi bir araç olarak kullanabiliyor. Çocukluğunda sevgisiz bir aile ortamında yetişen bir kişi seksi karşısındaki kişiden ihtiyacı olan sevgi ve ilgiyi alabilmek için bir araç olarak kullanabiliyor. Kendi içinde değersizlik ve yetersizlik duygularıyla boğuşan bir kişi kendini değerli kılmak ve gücünü kanıtlamak amacıyla seksi kullanabiliyor.
  6. Erotik duygular sadakat sınırları içerisinde paylaşıldığında iki tarafa da özel olduğunu hissettirir. Kadının sevilmek ve okşanmak psikolojik ihtiyaçlarını giderirken, erkek de kabullenilmek, eşinin mutluluğu ile mutlu olmak, potansiyelini kanıtlamak ve iyi tarafını gösterme imkânları bularak doyuma ulaşır.
  7. Kadını motive etmenin en iyi yollarından biri de ona saygıya değer olduğunu hissettirmektir. Saygıya lâyık olduğunu hisseden kadın zorlayıcı olmaktan vazgeçer, gevşer. Çok konuşma ihtiyacı azalır. Hürmet görmek için aşırı bir gayrete gerek duymayacağından müdahalecilikten vazgeçer. Çünkü zaten kendini değerli hissediyordur.
  8. Kadın vericidir, yumuşaktır, sıcaktır ve yuvarlaktır. Erkek alıcıdır, katıdır, köşelidir ve soğuktur. Bu özelikler iki cinsi birbirine çeker.
  9. Erkek olgunlaştıkça almayı değil vermeyi öğrenir ve vermekle başarılı olacağını görür. Duyguların önemini kavrar, estetik değerleri ciddiye alır.
  10. E M İ N
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst