Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Saç dökülmesi

Katılım
13 Ekim 2019
Mesajlar
145
Tepkime puanı
50
Şehir
Ankara
Arkadaşlar henüz 17 yaşındayım ama her gün 100 ü aşkın saç telim dökülüyor ve özellikle bu ay baya artış oldu kafam tepeden ve şakak alın civarından açıldı bunun tedavisi var mı saçlarım tekrar çıkabilir mi ?

Not : Babamın ki baya gitmiş ama tamamen kel sayılmaz. Yaşı 50 ye yakın.
Dayılarımın ki ise 40 lı yaşlarda olmalarına rağmen baya gür ve boy tip olarak dayılarıma benziyorum.

Birde testesteron seviyem baya yüksek bunun etkisi midir acaba..
 
Kafanda kepek ve kızarıklık var mı?
 
Aburcuburu az tüketirim ama tüketincede çok az kaşıntı oluyor?
Doğal yoldan salgılanan Testestron saç dökmez. Dihidrotestestron homonu var oda 30 35 li yaşlarde erkeksi tip dökülme yapar.

Aburcubur yerken kaşınıyorsa, büyük ihtimal senin birşeylere alerjin var o alerjide egzamnın bir alt hastalığı olan seboreik dermatit hastalığını tetikler. Ben 3 ay önce bu hastalığa yakalandım. Zorlu süreç doktora gitsen fayda etmez. Bir çok doktlrun bu konuda fikri yok. 1.5 ayda atlattım ama arada bir kafam kaşınır dökülme olmuyor şükür.

1.5 ayda geçirdiğim tecrübeleri anlatıyım. Bağırsak florası bozuk olduğu için candida diye bir mantar var bu kana karışıyor ve vücutta bir takım alerjiler çıkartıyor. Buda vücuda yansıyor. Bu hastalıkta kıllı yerlerde kaşınma ve dökülme yapıyor. Sğreçte izlediğim yol. Aburcuburu kesmek oldu çünkü bu şart şeker candida mantarını besliyor. Saçım ve sakalım döküldü. Bu hastalık kıllı yerleri döktüğü için. Saçımı kazıttım. Sakalımıda hep kısa tuttum. Kafa kel olunca sakalda olmayınca çok rahat şekilde kızarık olan yerleri gördüm. Gittim aktardan doğal diye tabir(adam doğal dedi aldım şüpheliyim) edilen sirke aldım onu kafamda kızarım yerlere sürdüm hep tabi dıştan onarırken içtende bağırsakları onarmaya başladım, evde kefir, yoğurt yapıp içmeye başladım(market sütü kullanma) bağırsak onarılınca dökülme gidiyor. Kaşıntıya neden olan şeyleri ortadan kaldır 6 ay boyunca tüketme.

Özet geçiyim. Bağırdak floranı onar, saçını sakalını kısa tut ki kızarıklık vb şeyleri görüp sirkeyler onarasın. Ama ilk amacın bağırsağını yediğini içtiğini düzeltmek olsun. Dokunmaya bağlıda olabilir mesela yün kıyafet giyersin ona alerjin olur buda seboreik yapar. Seboreiksrn birşeye alerjin vardır yada bağırsak floran bozuktur. Hem içten hem dıştan onarcan kendini. Doktorlar tedavisi yok deyip geçiyor. Herkes kendisinin doktorudur.
 
Son düzenleme:
Belli bir miktar saç dökülmesi normaldir. Hatta günde 50-100 arası normaldir. Daha fazlasında bir derdin var demektir. Eğer ki yine de dert ediyorsan dökülme ya genetiktir ya da tükettiğin bir yiyeceğe karşı alerjin vardır. İmmünoloji doktoruna görünebilirsin.
 
Bro ben de 19 um şakaklarda arka taraf da açıldı.Yani hayatına kazıtarak devam etmek mantıklı.Yüz tipin uyuyorsa.
 
Bro ben de 19 um şakaklarda arka taraf da açıldı.Yani hayatına kazıtarak devam etmek mantıklı.Yüz tipin uyuyorsa.
Bugün kazıttım , galiba hayatım kazıtarak geçecek lakin yüzüm hiç uymuyor zaten çirkinim burnum baya büyük çok kötü oldu . Artık sakal bırakarak kurtarmaya çalışacam .
 
Bende de deli gibi kepek var. Bazı zamanlar siyah bir zemin üstünde elimi saçlarımda gezdirirsem tabaka oluşuyor. Kar yağar gibisinden. Şu an bile üstümdeki siyah şeyin omuzlarında beyaz tanecikler var. Çok sık duş aldığımda filan artıyor. Biraz kendi haline bırakınca düzeliyor ama hiç kepeksiz olmuyor. Napsam bilemedim. Galiba sindirim yolunda da bi sorunum var ama şu korona yüzünden doktora da gidemiyorum. Kaldık öyle :D
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst