Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Hayat siyah ve beyazdan ibarettir...

Kavramları birbirine karıştırıp çorba etmişsin yine. Lâiklik ateistlere yönelik bir yönetim biçimi değildir.

Evvelâ ateizmin ne olduğunu bilmek gerekiyor ki doğru düşünebilesin.

Ateizm TDK'nın tanımıyla 'Tanrıtanımazlık' olarak belirtiliyor ve alt kolları olarak da natüralizm ve maddeciliğe isnat ediliyor.

Lâiklik ise din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demektir. Yani, eğer ki lâiklik ateist bir yönetim biçimi olsaydı 'din işleri' olmaz sadece 'devlet işleri' olurdu çünkü ateist olan adam zaten düşüncesi gereği dine dâir bir bölümü kabul etmiyor.

Örneklerini Mao dönemi Çin'inde ya da Lenin dönemi Rusya'sında bolca görebilirsin.

Senin mantığına göre Islâmiyet'in ilk dönemlerinde Hazreti Muhammed'in kurmuş olduğu Medine Konfederasyonu'nda kabul edilen Medine Vesikası da ateist görüşlü bir vesika biçimi oluyor o hâlde. Çünkü Medine Konfederasyonu'nda başta Evs ve Hazrec kabileleri olmak üzere birçok gayrimüslim de bulunmaktaydı ve kararlar ortak bir şekilde alınmaktaydı.

Üstelik, taraflardan hiçbirisi "benim dinim böyle emretti, benim dediğim olacak" diye bir tavra da bürünmemişti. Bir tartışma çıktığında konfederasyon başkanı ve şehir ordularının kumandanı olarak Hazreti Muhammed tartışmayı meclise taşır ve herkes yine ortak bir karar alırdı.

Al sana bal gibi de lâiklik kardeşim. Ne müslüman kendi şeriatını dikte etmiş ne de diğer dinin mensupları kendi şeriatını dikte etmiş.

Yani, velhasılıkelam, laikliğe b*k atmak istiyorsan seni zor bir süreç bekliyor zira bu laikliği Islâmiyette hakkıyla uygulamış ilk kişi olan Hazreti Peygamberden başlaman gerekiyor.
 
dinle yönetilen yerleri de görüyoruz. daha fazla yazmaya gerek yok. etrafa bakmak lazım.
Devlet dinle ya da başka herhangi bir sistemle yönetilse dahi tam olarak adalet sağlanmayacaktır.Dediğim gibi her şey ya siyah ya da beyazdır.Hayatta grilere yer yoktur.Bazı insanların hayatta grilerinde olduğunu söylemesi onlarında aslında siyah ya da beyaz olduğunu gösterir.Şöyleki bir insan ya ölür ya da yaşar.İnsan için bu iki seçenekten başkası yoktur.Yaşarken belki kaza geçirir ve yaralanır.Ama onun yaralı olması, yaşadığı gerçeğini değiştirmez.Osho'nun yazılarını okumanı tavsiye ediyorum, tabiki eleştirel bir şekilde oku.Sana çok şey katacaktır.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst