Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

DETOX: Tatil için uyguladığım 1 aylık gelişim programı

Katılım
6 Temmuz 2018
Mesajlar
73
Tepkime puanı
124
Şehir
İstanbul
Merhaba öncelikle ben 18 yaşında redpill türevi yazılarla tanışalı 1.5 yıl olmuş birisiyim. Detaya girersek 17 yıllık hayatında her türlü başarısızlığı tatmış, pc-p*rno bağımlılığı olan ezik, vasıfsız birisiydim. 1.5 sene öncesine kadar bu başarısızlığı ve bağımlılıkları siklemeyen biriydim ta ki hayatımdaki şok etkisi yaratan duruma girene kadar. Şok etkisi yaratan olay da herhangi bir kızdan boynuz yemem falan değildi tamamen derslerle alakalı dibi görmüş olmam ve süregelen başarısızlık artık beni ağır depresyona sokmuştu.

Geçen senenin kışında "bunu çok sık yapmam" ve "buraya gel çok şey kazanacaksın" yazılarını art arda okumamla türkçe kaynakların tümüne erişebildim ve 1.5 senede çok şey öğrendim ve kendimi bu süre içerisinde ağır ağır geliştirmeye başladım ve girdiğim depresyondan zar zor kurtulabildim. Kitaplar, belgeseller izledim ama bu sürekli olan bir şey değildi şöyle ki 2 hafta sadece spor yapıp, yararlı şeylerle günümü geçiriyorsam 3 hafta da no fapi bozup, evde 31 çekmeye devam ediyordum. Bu gelişim inişli çıkışlıydı yani 2 hafta kişisel gelişimimle ilgileniyor 3 hafta eski davranışlarımı devam ettiyordum ve birazdan altta bahsedeceğim plan gibi bir çok program yaptım; 5 aylık programlar, 1 haftalık ultra monk modelar, 1 aylık sadece gelişime odaklı programlar.. İçlerinden 20 güne kadar uyguladıklarım oldu ve kendimi baya sağlam hissettim ama 20 günden sonrası gelmiyordu. Bundan önceki 5 günlük kısa deneme programını uygulayıp bu programı yazdım.

Önceki programlarda en büyük hatam kendimi makineleştirmeye çalışmak ve her şeyi bir anda yapmayı istememdi. Sadece spor yapacaksın, sadece kitap okuyacak ve sadece belgesel izleyeceksin. Bunları yaparken no fap yapacaksın, akşamları erken yatacak, sabahları 5'te kalkacaksın. Hassiktir oradan sırf böyle programlar uygulamaya çalıştığım için boşa giden zamanlarıma yanıyorum şuan. O yüzden bu programı daha bir boş, daha bir rahat tatil havasında yaptım. Tabi yine hardkor spor var orası ayrı ama spora da ek olarak cheat day'ler ekledim. Neyse birazdan detaya gireceğim.

Bu programı uygulamak için en büyük motivasyonlarımdan biri de eğer ki kendimi şuan bulunduğum konumdan daha üst seviyelere getirirsem bunu tek başıma yapmış olacağım çünkü çevremde örnek alacağım hiçbir rol model yok. Ailem ve arkadaşlarım dahil herkes sıradan bir hayat yaşıyor kimse kendine bir gram önem vermiyor. Törpülemeler, fesatlıklar, kıskançlıklar, betalıklar, açlık... Kısacası zordan korkmuyorum zor zamanları geçirmek istiyorum artık ki kendimle beraber hakettiğim bir çevreye erişebileyim. Biggie'nin çok sevdiğim bir sözü var:
Damn right i like the life, i live cause i went from negative to positive

1.png
En sevdiğim huylarımdan biri de yaptığım programlara isim vermek bunu da detox programı diyerek basitinden felsefik anlam eklemeye çalıştım çok takılmayın

Programı 5 Temmuz - 5 Ağustos arası için yazdım.

Program için diğer ağır programlara hazırlık olarak uygulanması gereken program diyebiliriz. Kültür kasma ve bilgi vermek amaçlı ve daha az acı içerir. Çünkü öğrendiğim değerli şeylerden biri de her şeyi bir anda yapmamak. Eğer disiplinli olacaksak disiplin içeren davranışları sırasıyla yapmalıyız. Örneğin ilk no fap, daha sonra erken yatma, daha sonra kitap okuma gibisinden. Eğer biz hem no fap yapmaya çalışıp hem erken yatıp / erken kalkıp, hem spor yapmaya programlarsak kendimizi bir süre sonra çuvallarız. (Tabi bu dipteki disiplinsiz biri için geçerli)

Benim yaptığım bu programda şimdilik zorunlu olan şeyler spor/bilgilenmek/no fap. Dediğimle fazla uyuşmuyor gibi ama aklımdaki şu ağır sporla fap isteğini azaltıp boş zamanlarda elimizden geldiğinde bilgilenmek. Üçünün birbirini tamamlayacağını düşünüyorum, deneyeceğiz.

1 ay içinde yapılması gerekenler:
NO FAP - HARD MODE
SPOR - HAFTANIN 6 GÜNÜ YAPILACAK
(Fitness, boks, bisiklet veya hızlı tempo yürüyüş)
DİYET - 4 KEZ CHEAT MEAL HAKKI1 KEZ CHEAT DAY HAKKI

Okunması gereken kitaplar (sırasıyla)
Ecce Homo - Nietzsche
Ceza Kolonisi - Kafka
Putların Alacakaranlığı - Nietzsche
Savaş Sanatı - Sun Tzu
Sıfırdan Bire - Peter Thiel

İzlenmesi gereken belgeseller
Zeitgeist: Addendum
Zeitgeist: Moving Forward
Cosmos: A Space Time Odyssey
Planet Earth

İzlenmesi gereken filmler
Esaretin Bedeli
Baba 1
Baba 2
Baba 3
Schindler'in Listesi
İnception
Leon
Ben Earl ve Ölen Kız
2001: Space Odyssey
Memento

Boş zamanlarda izlenebilir diziler
Family Guy

Youtube kanallarında izlenmesi gereken videolar
Safsata Savar
Kırmızı Hap


Kısaca 1 ay içinde bunları tüketip, spor yapacağım ve burayı elimden geldikçe güncelleyeceğim. Olur ki programa uyamazsam sebepleriyle beraber buraya yazacağım ve yaptığım hataları anlatacağım. Program bittiğinde neler katettiğimi de yazmak istiyorum. Sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum tecrübelerinizi paylaşırsanız ne mutlu bana...

Ek olarak tabi ki 1 ayım sadece bunlarla geçmeyecek sosyal hayatıma devam edeceğim. Yoksa önceden yaptığım hataları tekrardan yaparım.

Eğer bu programı başarıyla yerine getirirsem irademi arttıracağımı düşünüyorum disiplinim de artmış olacak bir nebze. Çok zor olmayacağını ama gelişim için çok önemli olduğunu düşünüyorum o yüzden elimden geleni fazlasıyla yapacağım.
 
Son düzenleme:
4 cheat meal hakkını istediğin zaman mı kullanıyorsun dostum yoksa yın 10unda vs diye işaretledin mi?Bu arada teşekkürler gelişim isteyip, yol çizdiğin ve bunu bizlerle paylaştığın için
 
4 cheat meal hakkını istediğin zaman mı kullanıyorsun dostum yoksa yın 10unda vs diye işaretledin mi?Bu arada teşekkürler gelişim isteyip, yol çizdiğin ve bunu bizlerle paylaştığın için
genellikle evde yemeye çalışıyorum fakat uzak yerlere gezmeye gidildiğinde insan ister istemez oralarda yemek zorunda kalıyor daha çok o zamanlara saklayacağım. bu arada ne demek önemli değil hem ben buradaki arkadaşların tecrübelerinden yararlanırım hem de bazılarına örnek olur, şevk verir bu program diye düşünüyorum :)
 
Beyler bu tarz nasıl program kurabiliriz bu işin tekniği taktiği nedir?? ( daha öncekiler elimde patladı hep)
 
Böyle işin amk program yapalım dedik Cumartesi yüksek ateşle başlıyan serüven bugün boğaz ağrısıyla ve alerjiyle devam ediyor akşama doktora gideceğim çok spor yapamasam bile listedekileri bitireyim.
 
Kan testi oldum ilaçlarımı yazdırdım doktor 2 hafta spor yok dedi onu 1 haftaya çekip bu haftada listedekileri bitirmeyi düşünüyorum.
 
Kan testi oldum ilaçlarımı yazdırdım doktor 2 hafta spor yok dedi onu 1 haftaya çekip bu haftada listedekileri bitirmeyi düşünüyorum.

Kanka memento bahsedildiği kadar olayı olan bir film değin sadece sondan başa sarmışlar yine de sen bilirsin bu arada programın deneyimlerin sonucu oluşmuş olması başta olmak üzre harika olmuş aksilikleri önemseme spor yapamıyorsan yerini başka bir şey ile doldur okuyorsan okuluna yatırım yap veya istersen spor yerine saha görevleri koy. Kolay gelsin...

Bu arada seçtiğin kitap ve belgeseller efsane vakit bulursan kitapların arasına HOMO SAPİENS i de ekle eğer okumadıysan.

İyi forumlar...
 
Kanka memento bahsedildiği kadar olayı olan bir film değin sadece sondan başa sarmışlar yine de sen bilirsin bu arada programın deneyimlerin sonucu oluşmuş olması başta olmak üzre harika olmuş aksilikleri önemseme spor yapamıyorsan yerini başka bir şey ile doldur okuyorsan okuluna yatırım yap veya istersen spor yerine saha görevleri koy. Kolay gelsin...

Bu arada seçtiğin kitap ve belgeseller efsane vakit bulursan kitapların arasına HOMO SAPİENS i de ekle eğer okumadıysan.

İyi forumlar...

Zaten bütün filmlerde öyle dopdolu harika eserler değil araya öylesine eklemiştim boş filmler. Nolan'ın izlemediğim filmleri Memento ve Inception diye ekledim onları listeye başa sarma olayını duymuştum ama yine de eksik kalmayıp izlerim büyük ihtimal. Homo Sapiens'in içeriğini vs her şeyini biliyorum şuan kütüphanemdeki kitapları bitirince alacaklarım listesinde o da var. Tavsiyelerin için teşekkür ederim...
 
NO FAP bol bol yaptım ama hep kesintili oldu baya bozdum.

SPOR bu postu yazdıktan 1 gün sonra ağır ateş geçirdim üstüne yolda yürütmeyecek kadar acıtan alerji belasıyla uğraştım o yüzden 2 hafta erteledim. 1.5 kg verdim, vücudumu toparladım ama 30 gün hardkor spor yapamadım hastalık yüzünden.

OKUMAM GEREKEN KİTAPLAR/FİLMLER/BELGESELLER hepsi bitmese bile çoğunu bitirdim ve listede kalanları bitereceğim bu ay içinde cidden hepsi bana bir şeyler kattı.

Yarı başarıyla programı tamamladım aksilikler falan oldu ama hiçbir zaman bırakmayı düşünmedim ayaklarımda yürümemi engelleyen alerji kızarıklıkları varken bile spor yapmak istedim. Güzel bir ay geçirdim. Bu ay öyle bir program yapmayacağım. NO FAP ve spora odaklanmak istiyorum ve bi 15 gün sonrada tatile gidip kafa dinleyeceğim. Kısaca durum budur... Eylül ayında sert bir programla dönmek istiyorum.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst