Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

2020 YILINDA NELER YAPTINIZ?

maliblue

Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
16 Eylül 2018
Mesajlar
157
Tepkime puanı
1,228
Yaş
22
Şehir
İzmir
Günaydın forum!

Bana göre kötü bir yılın sonuna geldik, umutlarım önümüzdeki yılın hepimiz için iyi olması.

Bu yılın tek avantajı oldukça fazla boş vaktimizin olmasıydı sanırsam. Peki siz neler yaptınız bu boş vakitlerde? Kendinize neler kattınız? Hangi hobileri edindiniz, hangilerinde ilerlediniz, bir gelir elde ettiniz mi? Hangi zorlukları çektiniz ? Kaç kitap okudunuz? Kaç kurs aldınız? Kaç dil öğrendiniz?

Mesela ben bu yılın yarısını ders çalışarak geçirdim. Karantina sürecinde 2 sertifika aldım. Hipnoz konusunda ilerledim. Bolca kitap-makale okudum. 4 online kurs bitirdim ve diğerlerine de vaktim oldukça bakıyorum. İngilizcemi geliştirdim. Bir hobimi ticarete çevirip kendi işimi kurdum ve onda ilerlemeye başladım.

Siz neler yaptınız ? Yazın ki diğer kişilerin geleceğine ışık tutun.
 
Bu yıl benim için gelişim odaklı geçti. Zaten 17 yaşında olmam ve YKS'e hazırlanıyor olmamla beraber çokça boş zamana ihtiyacım vardı. Ama uzaktan eğitimden her ne kadar verim alamasam da kendi açıklarımı kendim kapatma gayretine girdim. Bu dönemde bir sürü insanla arkadaş hatta yakın arkadaş oldum.

Öncelikle fazla kilolarımın bir kısmını verdim ve kaslarımı geliştirdim. Son günlerde de masa başında sürekli vakit geçirmekten dolayı günlük postür ve sırt egzersizleri yapmaya başladım. Günlük su alımıma dikkat ettim ve çoğu kişi de şuan var olan depresyona karşı gayet iyi ilerliyorum.

Oldukça boş zamanım olmasından mütevellit bir kısmını kitap, film. oyun ve belgesellerle harcadım. Yeni bilgiler eşliğinde diksiyonumu ve sözcük dağarcığımı genişlettim. Ayrıca dolaylı yoldan yabancı dili de ilerlettim diyebilirim.

Şuan YKS denilen bela ile uğraşmaktayım. Tabii güncel haberlerden de görebileceğiniz gibi bizi fena sıkıştırıyorlar ki zaten çalışan yapar mantığı yatıyor. Mental sağlık her ne kadar kötü etkilense de toparlamak yine bizim elimizde :)
 
Sigarayı tamamen bıraktım
Kitap okuma alışkanlığı kazandım
Spor yaptim
Bakımıma dikkat ettim
Ders çalıştım
İradeli oldum
Sabırlı oldum
Online Alfa Kursu alıp bitirdim.
Online İngilizce kursu aldim daha bitmiş degil
Yazılım kursu aldim yarisi bitti
İyisiyle kotusuyle bu yıl benim için super geçti çünkü kırmızı hapı aldim ve buna gore yasıyorum 2-3 ay öncesinde hala sindirme aşamasindaydim şimdi ise full kişisel gelişim kitapları , her gün ders , her gün spor , bundan sonra da hergun erkek adam gibi çok çalışacagim kızlara bir yol verip 6 ay monk mode kalıp daha da yükselmeyi hedefliyorum.
Siz neler yaptınız ?
 
Son düzenleme:
Benim için verimli bir yıl oldu. Yoğundum ve ihtiyacım olan en önemli şey boş zamandı. Birkaç başlık altında toplamak istiyorum söyleyeceklerimi. Yıl gerçekten zordu ama üstesinden gelebildim -en azından hala hayattayım ve ailemle birlikteyim-. ( Yaş 27 bu arada, mezun olup çalışan bir gencim )

*Evden çalışmak en büyük avantajım oldu. Stabil gelirim olduğu için etkilenmedim. Amacım gelirimi arttırmaktı ama öyle olmadı, masrafları azalttım sadece iyi kötü bu da bir adım sonuçta. Sadece temel ihtiyaçlarıma odaklandım. Keyfi harcamaları minimum tuttum, lüks zaten hayatımda yok. Zaten para harcanacak bir ortam yok bence, memleketin büyük bir bölümü için devir parayı kazanma, elde tutma ve hayatta kalma devri.

*Bitirmeden ayrılmak zorunda kaldığım yüksek lisansıma yeniden başladım. İlk dönemi bitirmek üzereyim, zaman ve enerjimin en büyük kısmını burası alıyor. Avantaj olarak şunu düşünebilirsiniz Türkçe kaynak az olduğu için yabancı dilde makale okumak zorundasınız ve ister istemez sürekli dil çalışıyor gibisiniz. Okuduğunuz bölümü iyi seçmeniz lazım aldığınız diplomayı paraya çevirebilmeniz gerek bence yoksa ölü bir yatırım olur (benim görüşüm). Çünkü çok ciddi miktarda zaman ve emek istiyor.

* Hobi olarak müzik prodüksiyonuyla ilgileniyorum. Kullandığım bir iki programın lisansını alabildim. Enstrümanıma bayağı hakimdim zaten eskilerini satarak bir tık üst kalitede ekipmanlar aldım. İnsanlar artık böyle şeyleri lüks görmeye başladı ve zor durumda elden çıkarılacaklar listesinde ilk sırada geliyor müzik aletleri yani ikinci el almak için doğru zaman. İlgiliyseniz bilirsiniz adam gibi gitarlar 5-6 bin liradan başlıyor. Ek olarak kendi kayıtlarımı mixleyip master aşamasına getirecek kadar yazılım kullanabiliyorum, bununla ilgili okumalarımı tamamladım.

*Sete çıkmıyorum. Açıkçası yüz yüze görüşme taraftarı da değilim. Ama yine de text game yapıyorum. El altında bir iki tabak bulunması açısından. Yarın birgün fikrim değişirse date için hazır kıvamdalar. Zaten onlar da az çok aynı fikirde buluşma konusunda. Ha şu gerçek onlar benim tabağımsa ben de onların tabağı konumundayım ama fark etmez şuan. Maksat aksiyon olsun aradığım duygusal bir ilişki değil şuan için.

*Gelelim vüct ve zihin disiplinine. Forumda da çokça tartışılan konular bunlar. Spor hayatıma dahil ama hala bir parçası değil. Bağımlılıklarla mücadele devam ediyor. Sigara kullanımım çok azaldı ama hala bitmedi. Çok şükür başka bağımlılıklarım yok. Bilgisayar oyunu ve sosyal medya için görüşüm zaman kaybı oldukları. Ama çok fazla evde zaman geçirmek zorunda kaldığımız için sıkılıyoruz, bu durumda kafa dağıtmak için güzel bir yöntem. En azından bilgisayar oyunları az maliyetle çok uzun süre eğlendirebiliyor. Sosyal medyada dikkatli olmak lazım ama çünkü tamamı illüzyon.
Hangi oyunları oynuyorsun?
 
2019'un sonlarından itibaren;
-Hayatımda ilk defa derslerimde ciddi anlamda başarılı oldum ve çevremde imrenilen biri haline geldim.
-Ortalama altı kızlarla takılan ve hatta reddedilen özgüvensiz ben gitti, yerine ortalama üstü kızları deli eden ben geldi.
-Milli formayı da ortalamanın baya bir üstünde bir hatunla giydim.
-Yıllardır, hatta doğduğumdan beri var olan bir problemi çözüme kavuşturdum. Bunu kendi irademle yaptım.
-Çevreme benim eski ben olmadığımı hareketlerim ve başarılarımla deklare etmiş oldum.
ama bunların hepsi 2021 için hazırlık gibi şeylerdi. 2021'de üniversiteye kapak atıp kendimi çok daha ileri bir noktaya taşımak istiyorum. Sizlere de kişisel gelişim yolunuzda başarılar diliyorum arkadaşlar. Gönlünüzce olsun her şey.
 
-bir üniverste kazandım
-sosyal çevremi baya genişlettim kızlarla aram iyi oldu
-dijital pazarlama uzmanı oldum ve bu işten para kazanmaya başladım
-kitap okudum
-ilk kız arkadaşımı edindim
-sorumluluk almayı öğrendim
-psikolojik rahaatsızlıklarımdan haberdar oldum ve bunları çözdüm %70 ini
-hayata bakış açım değişti
 
Akıcı denebilecek şekilde ingilzice konuşmaya başladım,
Bol kitap okudum,
Hayalim olan şeye - bir rap parçası çıkarmaya - bir kaç adım daha yaklaştım,
Yeni insanlarla tanıştım,
Fotoğrafçılık gibi yeni hobiler edindim,
Gezdim tozdum,
Milli forma da giydim,
Edit yapabilmek adına programlar öğrenmeye başladım.

Liste uzar gider, gelişim dolu güzel bir yıldı şimdi ise gözüm daha iyi yıllarda.
 
Son düzenleme:
Akıcı denebilecek şehilde ingilzice konuşmaya başladım,
Bol kitap okudum,
Hayalim olan şeye - bir rap parçası çıkarmaya - bir kaç adım daha yaklaştım,
Yeni insanlarla tanıştım,
Fotoğrafçılık gibi yeni hobiler edindim,
Gezdim tozdum,
Milli forma da giydim,
Edit yapabilmek adına programlar öğrenmeye başladım.

Liste uzar gider, gelişim dolu güzel bir yıldı şimdi ise gözüm daha iyi yıllarda.
Süper
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst