Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

7 Şubat 2020 Cuma Güldür Güldür Showdaki Feminizm Dayatmaları

Rew

Katılım
1 Şubat 2020
Mesajlar
17
Tepkime puanı
33
Yaş
21
Şehir
İzmir
Arkadaşlar pek çoğunuz belki bunu ciddiye almıyor ama benim açımdan televizyon hala önemli bir kitle kontrol aracı ve son zamanlarda haberlerde gittikçe artan feminizm propagandalarinın yanında sıradan insanların da izlediği programlara da bu dayatmalar sıçramaya başladı. Bugün izlediğim Güldür Güldür Show isimli program vasıtasiyla bunu fark ettim. Zaten aktüellerde ve haberlerde sıkça toplumun beynine empoze edilen feminen çerçevenin bir de bu tarz basit eğlence programlarına sıçramış olması beni korkunç rahatsız etti.

İşin daha da kötüsü programda ortaya koyulan performans süresince erkekler hep geri zekalı, pısırık, cinselliğinin kölesi olmuş gibi yansıtılırken kadın hep güçlü, gururlu ve entellektüel yansıtıldı. Erkek hakları ile dalga geçilirken kadın hakları üstüne basıla basıla vurgulandı ve seneryo boyunca erkeklerin sorunları görmezden gelindi ya da dalgaya alındı.

Bu tarz her kesime, yaşa ve cinsiyete hitap eden programlarda bu tür içeriklerin paylaşılmasının toplum sağlığını korkunç etkileyecek bir durum olduğunu duşünüyorum. Özellikle küçük kardeşim konusunda endişeliyim bu programı sıkça takip eder ve yaşından otürü kolayca etkilenir bu programdan ve kardeşimin yaşındaki pek çok çocuğun da aynı sorunla karşılaşacağını düşünüyorum.

Sizce bu konuda ne yapmalıyız ? Kızların egosunu tavan yaptıran ve erkekleri de pısırıklaştıran. Özellikle çocuklar üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilecek karşi cinse olan algısını ve yaklaşımını etkileyebilecek bu tarz programlara karşı ne yapabiliriz ?
 
ekşi tadında geldim kondum buraya.
Bro aynı feminen içeriklerden geniş bir kitle rahatsız ancak bunu dile getirmeye çalışanlar ya tam beceremiyor ya da yanlış anlaşılarak linçe maruz kalıyor. Kardeşinden bahsetmişsin bu güzel. Onun tvden olumsuz etkileneceğini düşünüyorsun bu da tamam ancak neden onu doğru yöne yöneltmek gibi bir aksiyon almıyorsun.

Tv kitlesinin halen daha azımsanmayacak derecede olduğu aşikar ben de haber kanallarının boku çıkmadan evvel çok yoğun izlerdim dünyada ne olup bitiyor diye sonra bunlar cıvıtmaya başlayınca Euronews gibi kanallara kaydım oralar kesmedi globale açılarak NHK World falan aktı gitti. İngilizce gelişimimde bu akış büyük rol oynadı ve kardeşim de benle beraber buraları izlemeye başladı. Ufaklığımızdan beri de ulusal kanallar yerine discovery nat geo dtx gibi kanallarla büyüdük babamın sayesinde. Sonrasında tvyi youtube haricinde açmaz olduk ki orda da ben olabildiğince faydalı içerik üreten ve desteklenmesi gerektiğini düşündüğüm adamları izledim izlettirdim. Netflix hype ıyla beraber ordaki içeriklerden yararlanmaya yönelttim kardeşimi ve halen daha bu yolda ilerliyor kendisi. Hatta amazon prime dan hbo dan içerikler öneriyor bana -boynuz kulağı geçer misali- ki bu da hoşuma gidiyor.

Yani burda şikayet etmek yerine olabildiğince çok kişiyi bu gereksiz embesilleme bombardımanından uzak tutmaya çalış derim. Buna da kardeşinle başlayabilirsin.

edit: contenti okuduktan sonra yeşillendiririm entryi
edit2: content yazıldı
edit3: imla
 
Son düzenleme:
Güzel bir konuya değinmişsin kanka. Güldür Güldür Şov, Çok Güzel Hareketler 2. Ha bu arada sadece feminizm değil. İslama da çamur atılıyor. Ne zaman skeclerde tesettürlü giyinen biri olsa skecin delisi oluyor. Fena manipülasyonlar dönüyor. İzlediğim 2 dizi var az buçuk takip ediyorum. Güya dizinin yakışıklısı-alfası kadının köpekliğini yapıyor. Bunları görünce iyi ki kırmızı hapı yutmusum diyorum.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst