Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

BAL PORSUĞU MENTALİTESİ

Katılım
16 Ağustos 2019
Mesajlar
157
Tepkime puanı
207
Şehir
İstanbul
Öncelikle hepinize selamlar sayın alfa dostlar ve alfa olma yolunda ilerleyen dostlar…

Normalde bu forumda genelde bir şeyler okumak için girerim fakat son zamanlarda forumun eski kitleyi, ve akışını biraz kaybettiğini fark ettim. E tabi ki buradaki algoritmayı eleştirmek bana düşmez. Her neyse uzatmadan konuya gireyim 😊

Şimdi bugün sizlere bahsetmek istediğim konu, “Bal Porsuğu Mentalitesi”
Evet… Doğru duydun! Bunu kendim keşfettim ve hoşuma gidince de sizinle de paylaşmak istedim, belki sizinde hoşunuza gider. Kim bilir ki!
Öncelikle Bal Porsuğunu bilmeyenler için şöylece bir tanımlayalım.(Bilenler burayı atlayabilir)
-
Bal porsuğu, Afrika, Güneybatı Asya, ve Hint altkıtasına yayılmış bir memeli türüdür. Geniş yaşam alanı ve çeşitli habitatlarda görülür. Ortalama yaşam süresi 24 yıl, yetişkin bir bal porsuğunun boyu 23-28 cm arasıdır. Erkeklerde 9 – 16 kg, Dişilerde ise 5 – 10 kg arasında değişiyor(Tabiki yetişkinler için geçerli bunlar).

Eveeet bu kadar sıkıcı bilgi yeter biraz da işin bizi ilgilendiren kısmına girelim.
Literatür de bu cancağızımız “manyağın oğlu” olarak yani “the meanest creature” olarak anılır.

Bir gün içinde neredeyse hiç yorulmadan 100kmye kadar yürüyerek, önüne çıkan her şeyi yer! Evet doğru, ne bok bulursa yer bu aç hayvan. Kalacağı bir evi yoktur istediği yerde istediği koşulda ve istediği zaman kalabilir. Ve bu özellikleri sayesinde tamamen korkusuzdur bu bal porsukcuğumuz! Yalnızca Allah’tan korkar.

İsmi kadar tatlı değilmiş değil mi 😊
Neyse devam edelim…

Ve bu bal porsuğunun en sevdiğim yanı, sadece çiftleşmek yani cinsel ihtiyaçlar için dişilerle birlikte olur. Onun dışında yalnız takılmaya devam eder 😊
(Bence biraz bu hayvandan örnek alalım)

Ormanlar kralı klişesi olarak tanınan aslanın bile “Aman bize yaklaşmasın” dedirten türdendir.

Bal porsuğu denmesinin sebebi ise, balı sevdiği için düşünmeden o arı kovanına dalar ve istediğini alana kadar durmaz! Kalın derisi sayesinde arılar ne kadar soksa da hiçbir etki etmez!

Hatta bu nedir ki! Kobra bile yiyebilir. Yerken zehirlense de, zehir etkisini gösterene kadar vazgeçmeden yemeye devam eder, bir süre sonra zehrin etkisine kapılır. Zamanla olduğu yerden kalkıp mamasına kaldığı yerden devam eder, o derece tuttuğunu koparan, vazgeçmeyen bir manyak bu!
Bir yandan şunu da belirtelim:
Bazı araştırmalara göre ne ayıların ne de bal porsukların, balı sevdiği için kovanlara daldığı düşünülmüyor.
Onun yerine o kovandaki larvalar sayesinde "free protein" için daldıkları söyleniyor.(Ne kadar doğru ben de bilmiyorum)
Mesela bir kaplan bunu ısırsa ve ağzına alsa bile ölmez! Çünkü derisi sağ olsun yine korur! Ölmek üzere olsa bile gülümser hayata 😊
Hayata karşı dik durur ve yenilmezdir denebilir!

Korku ile uzaktan yakından bağlantısı yoktur! Zaten doğadaki en korkusuz hayvan olarak anılır bu reis.

Eğer karşınıza çıkarsa ne yapmalısınız?

Para isterse verin, telefonunuzu isterse verin bence üstelemeye değmez. Sonuçta insan hayatı ucuz değil 😊

Şimdi bu bal porsuğunu tanıdığımıza göre benim düşüncelerime gelebiliriz!

Bence Bal Porsuğu idol olarak alınması gereken bir model, özellikle kırmızı hap konusunda. Ya bildiğiniz Erkek Adam özelliklerine sahip bir hayvan bu! Üstelik günümüz “insanları” ve ya “erkekleri” bundan yoksun iken bu hayvan bunları hiç frame bozmadan yapıyor! Bence bu tanrı tarafından eğer erkekler bir gün amacını kaybederse, bu hayvan sayesinde yeniden hatırlasınlar diye yaratılmış!


Şimdi başlayalım:

1-Bal Porsuğu gibi doyumsuz olun!
Yani gözünüz hep en yukarıda olsun şuanki sahip olduklarınızla yetinmeyin, ama gerektiğinde belli bir süreliğine de olsa yetinmeyi bilin.Her daim daha iyisini yapabilecek potansiyele sahipsiniz çünkü!

2-Bal Porsuğunun evi yok, istediği yerde falan kalabilir demiştik. Siz de öyle olun! Tek bir yere veya kadına bağlı kalmayın! Sürekli yeni şeyler deneyin ve canınız nasıl veyahut kimi isterse onunla olun!

3-Sadece çiftleşmek için dişilerle takılır onun dışında yalnızdır da demiştik. Evet ama tamamen böyle olun demiyorum tabiki 😊 Yalnız takılıp, kendinize zaman ayırmayı da bilin. Erkek insanının varoluşunun başından beri tek başına hayatta kalmayı öğrenebilmiş olması önemlidir.

4- Ormanlar kralının bile “Aman bize yaklaşmasın” demesini sağlamıştır. Yani ALFA olun anasını satayım 😊 Betalar sizi istemesin, çünkü eğer o ortamda olursanız onlar için çok büyük tehdit olabileceğinizin farkındalar 😊

5-Kovana dalıp istediğini de alır demiştik. Siz de öyle olun! Koparın tuttuğunuzu! Bir şey mi istedin? Düşünmeden saldır bal porsuğu gibi, istediğini alana kadar da durma, pes etme, sikine takma!

6-Onun gibi hiçbir şeyden etkilenmemenizi sağlayacak kalın deri sahibi olun! Yani burda duygusal açıdan da güçlü olun demek istiyorum. Alacağınız darbelere karşı her zaman güçlü durun, hiçbir şey sizi etkilemesin, YIKILAMAZ OLUN!

7-Kobrayı yerken zehirlendi ve bayıldı, fakat uyanınca yemeye devam etti.
Bir şey için (her ne kadar yorucu olsa da) çabaladığınızda elbet yorulacaksınız, elbet sıkılacaksınız. Fakat gidebildiğiniz kadar ileri gidin! En sonunda biraz dinlenin tabi ki sonuçta robot değilsiniz. Buraya kadar olan kısım önemli değil, önemli olan dinlendikten sonra da bal porsuğu gibi kaldığınız yerden devam edebilmek!

8-Ölmek üzere iken bile hayata gülümser. Siz de öyle olun içiniz her ne kadar yansa da dışarıya bunu yansıtmayın, güçlü olun (tekrardan söylüyorum)! Ve ne olursa olsun kendinizi geliştirin her konuda!

9- Korkusuz olun! Korkmayın, korkanlar yalnızca şüphe edenlerdir! Bir şeyi yaparken çok düşünmeyin, düşününce daha da yapmaktan uzaklaşacaksınız!. Mesela bu Bal porsuğu kovanı gördüğünde “ya bu sefer arılardan biri sağlam sokarsa ve zarar görürsem nolur?” diye düşünüp korktu mu? Ben söyleyeyim
Hayır! Korkmadı ve düşünmeden girdi o kovana!

10-Öyle bir hale gelin ki hipergaminin nirvanasına ulaşın!
Sizi gören değil para verip, telefonu vermek, size hayatında kendisinin bile geri alamayacağı şeyleri versin!
Öyle bir hale gelin ki, karşınızdaki insan içinden “bende böyle olmak istiyorum” desin size saygı duysun!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evet dostlar kıssadan hisse diyeceklerim bu kadardı.

İlk yazım tabi bu eksiklerim olduysa affola(gerçi bunu başta belirteydim daha iyi olurdu 😊)

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler, yorumlarınızı bekliyorum.

Eğer beğendiyseniz ve talep olursa ben de bir şeyler yazmaya başlayabilirim artık bu foruma.

Esen kalın!
 
Yazıyı favlıyıp(kaydetmek istiyom leyn) moralim düştugunde tekrar okumak için ne yapicaz?
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst