Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Beynin Beta Alfa EVRESI

Katılım
7 Ağustos 2018
Mesajlar
343
Tepkime puanı
293
Şehir
Kayseri
Alfa Frekans ile Bilinçaltının Yeniden Programlanması
Beyin çok fonksiyonlu mucizevi bir organdır. Beynin en önemli üç fonksiyonu, bilgi alma(absorb etme) ve absorb edilen bilgiyi muhafaza etme ve edinilen bilgileri var olan bilgiler ile uyumlama (çatışma yönetimi).
Söz konusu fonksiyonların her biri, beynin farklı evrelere geçmesine neden olur.
Beta Evresi
Örneğin, gündüz işteyken, araba kullanırken, genel olarak beynin aktivitelerinin yoğun olduğu dönemde, beyin, var olan bilgiyi muhafa etmek için beta evresine geçer. Beta evresinde, ego en üst seviyeye çıkartılır. Bunun en önemli nedeni, zihinsel fonksiyonların, rutin işleri gerçekleştirme amacına odaklanmasını sağlamaktır. Yeni mesajların edinilmesi, var olan bakış açısını, değiştirme olasılığını taşıdığı için, savaşa giren bir ordunun cephede yeni komutan atanmasının ordunun planları doğrultusunda etkinliğini ve verimliliğini azaltacağı varsayımı gibi, yeni mesajları kabul etmekte, bilinç muhafazakar davranmayı yeğler.
Bu nedenle beta evresi, bilinçaltının yeni mesajlar edinerek, kişisel gelişim-değişimini sağlaması için uygun değildir.
Alfa Evresi Bilinçaltı
Rutin işlerin tamamlandığı, zihnin rahatladığı dönemde zihnin girdiği evredir alfa evresi. Artık beyin, ikinci fonksiyonunu : bilgi edinmeyi veya almayı yerine getirmek için gerekli altyapıyı sağlamıştır. Alfa evresi aynı zamanda süper öğrenme evresidir. Söz konusu evrede, bilinç, muhafazakar tavrını bırakarak, olumlu, olumsuz mesajların bilinçaltı tarafından edinilmesine izin verir. Savaş esnasında, stratejik plan revizasyonu yapmak için karargaha çekilmiş baş komutanlar gibidir. Bunu aslında bir çok kez hepimiz bilinçli veya bilinçsiz yaşarız. Bazen 1 saatlik bir çalışmada, herhangi bir konuyu çok rahatlıkla beynimiz edinir, başka zamanda ise, beki çok daha basit bir konuyu iki iç defa çalışmanıza karşın hafızanız almaz.
Alfa evresine giren beyin, alfa frekansları yaymaya başlar bunun dengi ise 7-12Hz dir.
Bilinçaltının, olumlu mesajları edinmesi için en uygun evre alfa evresidir. Fakat, stres faktörü, dış etkenler bir çok bireyin uyuyuncaya kadar alfa evresine girmesine engel olabilmektedir. Bu durumda, birey kendi bilinçaltı şablonlarını yeterli derecede yenileyemeyecektir. #ALINTIDIR#
 
Alfa evresini gün içinde aktifleştirebiliyormuyuz?
 
Alfa evresini gün içinde aktifleştirebiliyormuyuz?
Oto hipnozla geçebilir beynin alfa dalgasına. Ben oto hipnoz ses kaydı oluşturup arkaya da alfa frekansı sesi koyuyorum. Yakın zamanda oto hipnoz hakkında detaylı konu açmayı planlıyorum. Alfa frekansı telkin alınabilirlik evresi ayrıca, alfa frekansı içeren seslerle birlikte telkin verilirse bilinçaltı yeniden programlanıyor verilen telkinlerle. Düzenli olarak yapmak gerekli tabii ki kalıcı sonuç alabilmek için.
 
Beyler bu alana benim de ilgim var ama sağlam bilgi bulmak çok zor. Rica etsem kaynak verir misiniz?

Benim bildiğim beyin dalgaları bilinç durumu ile alakalı. Zihinsel işlevlerde, uykuda vs değişiyor. Bunu değiştiremeyiz.
 
Beyler bu alana benim de ilgim var ama sağlam bilgi bulmak çok zor. Rica etsem kaynak verir misiniz?

Benim bildiğim beyin dalgaları bilinç durumu ile alakalı. Zihinsel işlevlerde, uykuda vs değişiyor. Bunu değiştiremeyiz.
Alfa evresi rahatladığımız zamanmış, bilinçaltı telkinlere açık diyor. Bu bildiğimiz hipnoz evresi. Bunu mu kastediyorsun
 
Kalıcı hale getirmek mümkünmü alfa evresini? Veya istediğimiz şekilde aktifleştirme felan? Ses kaydı denilmiş link felan varsa güzel olur
 
Beyler konuyu araştırdım, beyin dalgalarının konu ile bağlantısı yok. Dalgalar standart bir patern içinde oluşuyor. Sapması durumunda epilepsi oluyor.
Aksi bilimsel olarak kanıtlanmadığı sürece ben inanmıyorum bu konuya.
20180907_132919.jpg 20180907_132936.jpg 20180907_132951.jpg
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst