Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Çabuk vazgeçiyorum.

Katılım
21 Ağustos 2019
Mesajlar
47
Tepkime puanı
31
Yaş
22
Şehir
Denizli
Selam dostlar benim bi sorunum var ki sormayın örnek vermek gerekirse burda yazıları okuyorum ulan diyorum tamam sonra bi spora başlıyorum, kitap okuyorum ama 2 gün sonra aynı tas aynı hamam hevesim, isteğim saman alevi gibi bu 6 ay da bir kendini tekrarlıyor sizce kendimi mi kandırıyorum?
 
Olay bu zaten her dakika her gün motive olamazsın. Beynin istemiyorsa üstüne git istemediği halde bunları yaparsan disiplin ve irade elde edersin.
 
Motivasyon falan hikaye dostum. Önce kendini tanıman lazım. İsteklerini hayallarini bilmem lazım. Lazım ki kendini geliştirebilesin.

Motivasyom ile 2 hafta dayanırsın ama kendini tanırsan. Bir saat uykuyu bile kendine fazla görebilirsin.
 
buna sebep olan şeyi biraz daha açıklaman lazım yani neden böyle olduğunu kendine sor kendini gözlemlemeye çalış ondan sonra çözüm bulmamız daha kolay olacaktır
 
Erkek Adam sitesinden bir alıntı yapayım konuya: shorturl.at/mopS8
 
Koyduğun hedefler gerçekçi olmalı. Ayda yılda bir kitap okuyan adamın “artık her gün şu kadar sayfa kitap okuyacağım” diyerek aldığı hızlı kararlar hüsranla sonuçlanır. 15-20 dakika kitap okuyacağım gibi küçük hedeflerle başla ki motivasyonunu kaybetmeyesin. Bir yerden sonra kitap okumak görevin değil eğlencen olacak.
 
Tam uzun yazı yazıyodum ki üstteki arkadaş özetlemiş. Ben de son günlerde onu yapıyorum. Mesela kitapları severim ama okuma alışkanlığım yoktur, bunu oluşturmak için 10ar sayfa ile başladım günde. Sonra dedim sabah kalktından sonra da en fazla 30 dakika bir spor yapıyım. Sonra akşamına 3-4 tane ingilizce kelime öğreneyim falan. Böyle küçük hedefler aslında hedefe değil de sürece odaklanmanı sağlıyor çünkü günde 50 kelime yazmaya nazaran 3 4 kelime yazmak daha zor. Bu yüzden 'ulan günde 50 kelime yazsaam haftada 350 kelime eder, iyi iyi' gibi direkt sonuca odaklı olmuyorsun. elindeki 3-4 kelimeyi en verimli şekilde öğreniyorsun.

Bayadır deniyorum her türlü şeyi ama sanırım en rahatı bu oldu kendini sıkmıyorsun ve süreç işliyor. Önceden günde 100 sayfa okuyup 3 günde kitap bitirmeye, yapabildiğim kadar bütün vücudu çalışıp tamamen ağırlık kaldırmaya, günde onlarca kelime ezberlemeye falan çalışırdım. Sonra baktım ki sistem öyle işlemiyor.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst