Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Çalışmak

Katılım
16 Nisan 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
5
Yaş
24
Şehir
İçel
Bu yazım çalışmak üzerine...
öncelikle çalışmak nedir tanımından başlayalım.
Çalışmak bir şeyler ortaya koymak için emek sarf etmektir.
Peki sen ne için çaba sarf ettin ? Hiç ölmeyeceğini düşünüp zamanını har vurup harman savurmadın mı? Hayat denen mecrada hepimiz geçiciyiz ve yalnız öleceğiz bunu unutmayın.O yüzden yaşıyorsak bir amacımız olmalı;futbolcu olmak,çok iyi bir mühendis,ressam,psikolog yada ünlü bir gezgin..Birçok seçim vardır önümüzde ve yaşantılarımız doğrultusunda karakterimiz oluşmuştur..insanların birbirinden farklı kararlar vermesi yada olaylara farklı yerlerden bakabilmeleri onların yaşamlarının aynı olmamasından kaynaklanır.Yani geçmişimiz şuanki alacagımız kararları ciddi miktarda etkiliyor..Neyse karar verdiniz varsayıyorum ama karar vermek cidden önemli,kendinize hedef belirleyin..
Çalışma kısmına gelelim..
Ya bugün çalışmayacagım,yarın sabah başlarım,bu pazartesi başlıyorum...
gün kavramı diye birşey yoktur..Hayat ''an''lardan oluşur ve sen bunu öğrenmeden öleceksin.İlerde ertelediğin günlerin hesabını kendine sorarken cevap bulamayacaksın ve isyan edeceksin.Bunları yaşamak istemiyorsan artık kendine çeki düzen ver.Gününü ve haftanı planlamayı öğren,kendine haftalık ödevler verip bitirmeye çalış ama gerçekçi görevler olsun,sonra yapamayınca özgüvenin düşmesin.
Çalışma isteği gelmez,sen masaya oturursun ve başlarsın.Birçok kişide duyuyorum bu cümleyi ''hiç çalışma isteği gelmiyor kanka''.Onu mu bekleyeceksin ? Ya hayatının sonuna kadar gelmezse ? Sürekli sürünen bir tipten ne farkın kaldı ?Artık başını kaldır ve zamanın geçtiğini hatırla..''Ben en iyi şekilde yaşamalıyım,başarılı ve özgüvenliyim'' de kendine bir kerede olsun...Çalışma üzerine dedim ama daha çok farkındalık yazısı gibi oldu,olsun.Temeli atmadan bina dikmeye çalışmak mantıklı olmazdı..Eğer ki çalışma üzerine akademik olarak bir yazıda isterseniz yorumlarda belirtebilirsiniz..
 
peki çalışmaktan nasıl keyif alır hale geliriz kitap okuma spor yapma vs de geçerli
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst