Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Çirmen Muharebesi (70.000/800 )Asker

Katılım
1 Aralık 2019
Mesajlar
21
Tepkime puanı
51
Yaş
22
Şehir
İzmir
Birazdan anlatacağım konuya bazılarının inanması zor olabilir çünkü konu 800 askere 70.000 Asker

ÇİRMEN MUHAREBESİ(1371)

Sırpsındığı savaşında yenilen haçlı ordusu birinci Muradın Anadolu da seferde olduğunu öğrenen Sırplar harekete geçerek Osmanlıyı zamansız yakalayarak başkent Edirne yi işgal ederek Osmanlı tehlikesini sona erdirmek isteyerek harekete geçtiler.

Bunu öğrenen birinci Muradın yetişmesi imkansız dı plan olarak manevra gücü yüksek olan 800 kişilik bir gurup oyalamak için yola çıktı.

Sırp ve Makedon çirmen yakınlarında (Edirne ye çok yakın )yakaladı gece olduğunda kamp yapan birlik kazandıklarını düşünerek eğlenmeye başladılar alkol kullanarak sarhoş olan bu birlik hayatlarının hatalarını yapmışlardı kampın etrafını kuşatan lala şahin paşa komutasında olan birlik gece yarısında saldırılara başladı.

ÖNEMLİ NOKTA ŞU

hatlara sızan Osmanlı atlılarının, Sırp ve Makedon komutanlarını öldürülmesi ile darmadağın edildi.

Zırh ve ekipman olarak ağır olan Sırplar üstüne birde sarhoştu Osmanlı kuvvetlerini başlarda devasa ordu zanneden Sırplar ve Macarlar Osmanlı diye birbirine saldırıyor korkularından Meriç nehrine atlıyor lar dı

Bu savaştan sonra ne oldu
Makedonya'daki Sırp Prensleri, Bulgar Kralı ve Bizans İmparatoru Osmanlı hakimiyetini tanıdılar. Böylece Osmanlı İmparatoruğu'nun Balkanlar'daki fetihleri kolaylaştı. Osmanlı Devleti'nin balkanlardaki ilerleyişi hız kazanmış oldu.

Bu zaferden sonra Sırbistan Osmanlı Devleti'ne bağlılığını bildirmek zorunda kalmıştır.
 
Çok hoş ya vallaha. Şöyle yazılar okumak çok hoşuma gidiyor. Tarihle fazla ilgiliyim ama açıp okumuyorum nedense. Sinirlendim şu an kendime
Güzel yazı olmuş ellerine sağlık 👏
 
Kardeşim bu bilgiyi okulda verselerdi, okulu bırakmazdım. Mükemmelsin !
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst