Önemli olan ne söylediğinden çok nasıl söylediğindir. Set açarken iki yaklaşım türü vardır; biri durumsal açılış diğeri ise soğuk açılış. Durumsal açılışı her yerde kullanabilirsin (okulda, sosyal ortamında vs.). Soğuk açılışı ise her yerde kullanmak biraz daha zordur "seni gördüm merhaba demek için geldim" demek gibidir. Soğuk açılış, durumsal açılışa göre biraz daha tehlikelidir. Neden? Çünkü üretken olman gerekebilir özellikle de dar alanlarda (okul, sosyal ortam, küçük şehir vs.). Sohbet ederken anda kalmaya çalış en önemli tavsiyem de budur. Eğer kafanda planlar yaparsan sohbete odaklanamazsın. Çünkü karşındaki bir şeyler söylerken sen ne söyleyeceğini düşünmeye başlarsın bu da tıkanmalara veya alakasız konulara anlık sapmalara neden olacaktır. O yüzden anda kal.

Gel gelelim kızın numara alma olayına... Kadınlar böyle durumlarda numaranı alırlar ama arayacakları için değil başından gitmen için. Yine de bu her zaman geçerli olmayabilir. Onun yerine sen telefonunu çıkar ve numarasını yazması için ona uzat ve orada da çaldır. Hatta bir mesaj atabilirsin o an ama köprü oluştursun mutlaka. Ona o anı hatırlatsın güzel bir şekilde. Eğer numaranı aldıysa o an seni çaldırmasını iste, yabancı numaraları açmıyorum sonra üzülmeni istemem o yüzden şimdi çaldır beni

gibi bir şey diyebilirsin. Ama ne dersen ne yaparsan yap önemli olan nasıl söylediğin ve anda kalış durumundur. Başarılar dilerim .)