Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Depresyon ?

Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
14
Tepkime puanı
4
Yaş
26
Şehir
Bursa
İstanbul'da üniversiteye başladığımdan beri depresif bozukluklar ile savaşıyorum. Okula gitmeme ve ortam kuramama sebeplerinin getirdiği depresyon ile iç içeyim. 3 yıldır yalnızım bu şehirde hiç arkadaşım yok. Eski ben de yok artık. Çook uzaklarda kaldı ve arıyorum onu. Kişisel inançlarım inanılmaz değişti. Önceden kendimi adeta bir tanrı gibi görürken şimdi normal insanlardan daha alt sınıf görmeye başladım. Kadınlar konusunda direkt bu kız bana bakmaz kafasındayım artık. 23 yaşındayım. 3 yıldır bir bok çukurunun içerisindeyim. Çıkamıyorum. Sık sık mastürbasyon yapıyorum, LoL oynuyorum, uyuyorum. 3 yıldır kafama siyah bir poşet geçirmiş öyle yaşıyorum. Her sabah huzursuz uyanıyorum. Sürekli huzursuzum. Psikolojik destek de aldım. İlaçlar ile bir şeyler düzelir gibi oldu evet. Ama o hisler gerçek değillerdi. Bu siyah poşeti kendi çabalarım ile atmalıyım.

Eğer motive edeceksen kendini hiç yorma kanka, oraları çoktan aştım ben.

Fikirlerinizi bekliyorum.
 
https://*************/2020/06/07/ozguven-fizyoloji-ortusme/
Bu yardımcı olur
onun dışında soğuk duş al meditasyonlar yap erken kalk
bu hale nasıl geldiğini düşün
acıma kendine

site erkekadam
 
Robert green kitaplarını okumaya başla ilk iktidar ve ustalık tan başla insan iletişimiyle ilgili kitaplar oku

NOFAP e başla

Bilgisayar oyunlarını bırak öğretici içeriklere yönel

Uyku içinde melotonin başlığını oku orda ideal uyku saatlerini yazdım o başlığı oku
 
Robert green kitaplarını okumaya başla ilk iktidar ve ustalık tan başla insan iletişimiyle ilgili kitaplar oku

NOFAP e başla

Bilgisayar oyunlarını bırak öğretici içeriklere yönel

Uyku içinde melotonin başlığını oku orda ideal uyku saatlerini yazdım o başlığı oku
Roberg Green fikri ilgi çekici geldi bakıcam bir. Eyvallah
 
İnstagramını kapat
Telegramını at
C2 yi kapat
Wp gruplarından çık(sadece ders olur üni ile ilgili gruplar olur vs.)
Makro music varsa kapat
Kendine bir hobi bul ve o hobiyle yaranı sar
Nofap a başla (ama sadece 90 gün, ve sonra p*rno yok anlamışsındır umarım)
Kız tavlama içeriklerinin hiçbirini okuma, şunlar hariç:
-erkekadam sitesi
-başta pook olmak üzere tüm erkek adam kitapları
Ajanda tut düzenli yaşa. Disiplini damarlarına işle. Motivasyon vermeyeceğim zaten. Motivasyon kaypaktır adlı yazımı oku.

Kelebek etkisine inan, şu anda yapacağın her şeyin bir hatıra olarak kalacağının farkına var ve hayatının efsanevi olarak anılmasını isteyerek hareket et.

Set açacağım diye değil bu karıyla konuşup kendi özgüvenimi ve özsaygımı kuvvetlendireceğim gözüyle bak.

Bilgisayar oyunlarını birden kes ve gerekirse steami sil.

Hayatında kısa süreli zevk veren mastrübatif ne varsa hayatından çıkar.

Hepsini denemesem tavsiye vermezdim. Bir tek sigarayı yenemedim her şeyi hallettim. Kh tan önceki halimi anımsattığı için yardımcı olmak bahabında sigara molamda yardımcı olmak adına yazmak istedim.
Yaşama öl anasını
 
Verilerin tavsiyelerin çoğu boş, işe yaramaz. Herkese uyacak bir çözüm, formül yok. Kendini en iyi sen tanıyorsun. Cevap da sende. Oturup düşünmen gerek, kendinle konuşman gerek.
 
Psikolojik destek aldım derken psikyatriden bahsettiğini düşünüyorum, psikyatri böyle bi' durumda hiçbir sikim yapamaz, sadece kafana sıkmanı engeller ve beynindeki hormon dengesini bi nebze kendine getirir.

Herhangi bi' klinik psikolog, (mutlaka uzmanlık derecesi olmalı, isminin başında sadece psk. olup da danışmanlık vb. adı altında takılan kimseye tek saniye zamanını verme) mutlaka seni kendine getirir. En iyi kısmı da genel sanıların aksine öyle boş boş konuşup telkin vermektense seni doğru kaynaklara yöneltip, senin kendi sorunlarının kaynağını keşfedip yine senin kendi sorunlarını çözmeni sağlar.

Kim ne söylerse söylesin en sağlam çözüm budur, güzel tavsiyeler, kitaplar vb. bulup bi' nebze düzelebilirsin ama profesyonel bi' destek alarak eski halinden bu noktaya geliş sürecini gözlemleyip, sorunun kaynaklarını belirleyip ortadaki çıkmazları çözümlemedikçe potansiyeline ulaşman pek mümkün değil.

Belki söylediğim şekilde destek almazsın, üşenirsin felan diye de 2-3 bi' şeyler bırakayım...



-İyi Hissetmek (David D. Burns), mutlaka oku

-Dopamin diyeti diye bi' muhabbet var, ona bi göz at (forumda birisi paylaşmıştı zaten yanlış hatırlamıyosam, google'a bile yazsan olayı çözersin zaten)

-Kendine bi' defter ayarla, günde iki üç öğün o an ne hissediyosan ve düşünüyosan aynen yaz, arada bi' de genel dünya görüşlerin hakkında bi' şeyler
salla. İyi hissetmek kitabını okursan zaten orada otomatik düşünce formları var, kitabın yazarı zaten bayağı taşşaklı bi psikyatrist ve psikoterapist. (coğrafyamızdaki psikyatristler maalesef psikoterapiye pek hakim değiller, istisnalar hariç)

-Mutlaka düzgün, dengeli beslen (çok önemli)

-Lolde eğitici takılmıyosan eğitici takıl biraz, çok alakalı gibi durmuyo ama başlangıçta her türlü gelişim ve uğraş çabası iyidir. Git ağır mekanik felan kas, zaten main lane'imde felan bayağı iyiyim diyosan şampiyon havuzunu felan genişlet yani oyundan spora çevirmeye çalış biraz. Böyle yaparken de lole harcadığın zamanı artırma ama, iyi değil kötü gelir hepten siki tutarız yoksa
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst