Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Dev Monk Mode Rehberi w/r3cc

Katılım
1 Kasım 2018
Mesajlar
43
Tepkime puanı
428
Şehir
Ankara
Rahip Modu (Monk Mode) Rehberi

Merhaba dostlar ben r3cc, bu siteye tesadüfen rastladım, bilgi birikimim olan bazı şeyleri sizinle paylaşmaya karar verdim.

Kısaca kendimden bahsedeyim, psikoloji okuyorum, evrimsel ve bilişsel psikoloji üzerine makaleler yazıyorum ve reddit'te türkçe çeviri yapıyorum.

Önsöz'ü geçtiğimize göre konuya giriyorum. Bu post ciddi bir post olacak arkadaşlar. Yapacağınız yorumlarında buna göre yaparsanız sevinirim.

Şimdi, genel olarak herkeste gördüğüm bir problem var. Bu forumdan, bazı internet sitelerinden, bloglardan vs. kadın-erkek ilişkileri üzerine dinamikler okuyorsunuz. Teori olarak sürekli kendinizi geliştiriyorsunuz ancak buna rağmen hala olayın içine girince duygusal kimliğinize geri bürünüyorsunuz. Bu kaybetme korkusu, pişmanlık ve daha bir çok şey olabiliyor. Demem o ki, burada okuduğunuz şeyler sadece size yapay bir motivasyon sağlıyor. Kendinizi geliştirebilme umudu görüyorsunuz ancak ne var ki bunu yapmaya ne isteğiniz ne de disiplininiz var. Götünüzü kaldırmadan okuduğunuz bu kadar çok teori ise bilinçaltınıza çöplük olarak geri dönüyor.

Ana problemi söyleyeyim size. Atalet. Üşengeçlik. Kafanızdaki karı-kız kaygısı. Bir şeyleri kendiniz için değil de karı-kız için yapmaya o kadar meyilli hale gelmişsiniz ki çoğu erkeğin kendisine saygısı yok. Herkes için söylemiyorum bunu, ancak bir çok kişinin bu durumda olduğunu biliyorum. Her gün yaptığınız mastürbasyondan tutun da, içtiğiniz sigara, kullandığınız alkole kadar kendinizi bok çukurunun içine çekiyorsunuz. Bok çukurunun içinde rahatsınız ama bir o kadar da buradan çıkmak istiyorsunuz. Ancak bunun için yeterince disiplin sahibi değilsiniz. Emin olun herkes iradelidir, sigarası biten adam gecenin 2'sinde kara kışta 5 km yol yürüyorsa bu adam iradeli bir insandır. O yüzden bir insana iradesiz demek için uber bir durum olması gerekiyor.

Cidden kafanızda şunu kurun ve düşünün. Bu kadar zararlı alışkanlığınız üzerine, daha kendi hayatınıza bile saygınız yokken neden bir kız size dönüp baksın? Neden bu blogtaki yazıları okuyup yapay mastürbasyon yapıyorsunuz? Gerçekten hayatınıza saygı duymanız için bunları birisinin yazması mı gerekiyor?

Evet, bu sebeple bugünden itibaren doğru kullanabildiğiniz zaman dönüm noktası olabilecek bir yazıya başlayacağım.

Ben bu işin profesörü değilim, alfa-beta-gama gibi saçma terimleri kullanmayacağım. Buraya bilmediğiniz hiç bir terim yazmayacağım. Bu yüzden, bakış açınızı ve hayatınızı değiştirmenin vakti geldiğine inanıyorsanız bu postu okumaya başlayın. Sanal üzerinden size ne kadar yardımcı olacağımı bilmiyorum ancak ne istediğinizi biliyorum. Ve bölümüm itibariyle sizi analiz edebilecek bir kapasitedeyim.

İçinizde bulunduğunuz psikoloji ve mentaliteden kurtulmak için, en temelden tüm çatlakları onarmamız lazım.

Giyim,tarz,alışkanlıklar,zaman ve stres yönetimi,kişisel bakım,genel kültür gibi bir çok konuyu içinde barındıran ve hepsini detaylı yazacağım dev bir Monk Mod rehberi hazırlayacağım.

#Update 1 - 05/11/2018 01:29-

1. Giriş


Tekrardan merhabalar, yavaştan başlıyoruz. İlk update'de biraz muhabbet edelim ve size işin tekniğinden bahsedeyim.

Monk Mode nedir?

Şöyle düşün yakışıklı arkadaşım, şu zamana kadar yapman gereken sorumlulukları yapsaydın ve yapmaman gerekenleri yapmasaydın nerede olurdun? Bu soruya cevap verirken kendine dürüst ol. Büyük bir ihtimalle bu yazıyı okumazdın dostum.

Yapman gereken sorumluluklar neler;
-Okul hayatında/İş hayatında başarılı olmak,
-Spor yapmak, vücudunun gelebileceği en iyi noktaya getirmek,
-Kısıtlı zamanını doğru bir biçimde kullanmak.

Ancak bunun yerine;
-Alkol, sigara, uyuşturucu tarzı şeylerle vücudunun anasını sikiyorsun,
-Zamanını bilgisayar oyunlarıyla, p*rno ve mastürbasyonla geçiriyorsun,
-Hayatına önem vermeyip kendini sadece am sikmeye odaklıyorsun.

Bu yazdıklarım her gün gördüğünüz şeyler bu yüzden sizde herhangi bir heyecan uyandırmıyorlar. Ancak her gün okuduğunuz bu yazıları hayatınıza uygulasaydınız çok farklı bir yerde olurdunuz.

Bu maddeler uzar gider, merak etmeyin size hepsinin tek tek neden iyi ve kötü olduklarının açıklamasını yapacağım. Size zararlı alışkanlıkları bırakın demeyeceğim çünkü zaten zararlı olduklarını ve bırakmanız gerektiğini biliyorsunuz. Bunun yerine kafanızdaki soruları cevaplayacağım ve seçimi size bırakacağım.

İşte dostum, Monk Mode veya Hard Mode dediğin şey, raydan çıkan hayatının tekrar raya girmesi için attığın bir süreçtir. Bir hayat farkındalığı.

Sorumluluklarını hatırlatıp sana hayatının iplerini nasıl eline alacağını gösteren bir define haritası gibi düşün.

Bunu başarmanız için gereken ne varsa anlatacağım, ancak zorlu bir süreç olacak. Buraya yazacağım şeyler kişisel gelişim zırvası olmayacak. Çoğunu bilimsel makalelerle ve referanslarla destekleyeceğim.

2) Başlamadan...

Ancak asıl önemli noktaya gelirsek; sizden istediğim bir şey var.

Bu yazıyı okurken kafanızdaki tüm kadın-erkek dinamiklerini kafanızdan silip okumanızı istiyorum. Öğrendiğiniz ne kadar pick-up taktiği varsa kafanızdan atın. Bilinçaltınızı bu saçma taktiklerle doldurmayın. Çöplüğü boşaltın.

Sizden bunu neden yapmanızı istiyorum, anlatayım.

Dünyadaki yaşayan bütün insanlarda ortak iki tane içgüdü vardır. Üreme ve açlık. Psikanalitik buna ID der. İslamda buna nefs denir. Bu 2 içgüdünün dışında kalan tüm güdüler yardımcı güdü. Şimdi, bunu neden anlatıyorum? Anlayın ki, insanlarda bu parametreler dışında bütün şeyler değişkendir. Yaşanılan çevre, coğrafya, etnik köken.

Bu yüzden, bu postun altında sevgilisi hakkında yardım isteyen arkadaşım, yorumlara bakman bir şeyi değiştirmeyecek çünkü insanlar kadınlar hakkındaki görüşlerini ezbere yazıyorlar. Senin sevgilinin gördüğü aile yapısı, yaşadığı coğrafya, nereli olduğu, yaşadığı travmalar ve daha bir sürü parametre kızın görüşünü değiştirebilir. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? Kadını or*spu yapan da sizsiniz, baştacı yapan da. //Tarihten günümüze kadınların gösterdiği davranışlar ve Kırmızı Hap'ın son 10 senede kadınlar hakkında gösterdiği bilimsel anketler var tabii (hipergami, güç eğrisi vs.) Ama tüm kadınlara genelleme yapamıyoruz.//

Kafanızdaki alfa saçmalıklarını ve kadın tabularını yıkmamız gerekiyor. Kadınları anlamakla geçireceğiniz zamanı kendinize ayırsaydınız işler çok daha farklı olabilirdi.

Bu yüzden kadınlar hakkındaki görüşlerinizi unutun, ama şunu unutmayın. Kadınlar bir sonuçtur, amaç değil. Yaptığın sürecin sonunda kadın sana ödül olarak gelecektir zaten. Ne yapıyorsan kendin için yapacaksın. Ve bu sürecin sonunda emin olun şimdikinden daha berrak olacak kafanızdaki şeyler.

Update #2 -05/11/2018 11:27-

Konuya giremediğimin farkındayım ama alttaki yorumlara cevap niteliğinde bir şey yazmam gerekiyor.

3)Pick-up Yanlış Ellerde Bir Bombadır.

Pick-up sitesinde pick-up'a laf ettiğimin farkındayım. Tam olarak aynısını yapıyorum. Bakın şu konuyu iyi anlamanız gerekiyor. Pick-up artistliği yeni başlayan oğlanların elinde tehlikeli bir silahtır. Ve bu silah erkeklere umut gibi satılıyor.

Bir erkeğin zamanı ve kaynakları değerlidir. Bu zamanı iyi yönetememek erkeğin hayatını başlamadan bitirir çünkü. Bu forumda eminim ki hala para kazanmayı bilmeyen erkekler var. Sizin 20'li yaşlarınızda krallığınızı inşa etmeye başlamanız lazım ki, bunu 30 yaşında zirveye çıkarın ve ayaklarınızın üstünde durabilin. Bir kadın değilsiniz, evrimden gelen bir avantajınız yok. Aksine dezavantajlısınız çünkü hayatta bir değer yaratamazsanız diskalifiye olursunuz. İş hayatı, kadın, aile vs. dahil bunlara. Hepsinden şutlanırsınız. Hayata bir kere geldiğinizi biliyorsunuz ve gerçekten yanında keyif aldığınız bir kızı, gitmekten zevk aldığınız bir işinizin olmasını hakediyorsunuz. Ve size şöyle bir şey söyleyeyim, dünyada insanoğlunun yaşadığı süre boyunca hiç bir erkeğin 21.yüzyılda olduğu kadar boş zamanı olmadı. Nasıl bir lükse sahip olduğunuzu bilmiyorsunuz.

Pick-up'a çıkarsınız ama ne zaman çıkarsınız, pazar değerinizi geliştirirsiniz, zamanınızı kendinize ayırıp kendinize yeni skiller katarsınız, yaptığınız işte başarılı olursunuz, güzel bir fiziğiniz olur vücudunuzun hakkını verirsiniz, özgüveninizi kızların götünde dolaşarak kazanmak yerine kendi yaptığınız başarılarınız sayesinde kazanırsınız, ne zaman ki aynaya baktığınızda kendinize bakabilecek yüzünüz olur o zaman çıkın sahaya işte. Hobi olarak yapın gidin konuşun. Bunun dışında bir erkeğin, her gün 2-3 saatini seks için çırpınması kadar kötü bir durum olabilir mi arkadaşlar saçmalamayın. Kızlarla nasıl konuşmayı öğreneceğiz diyorsunuz, ulan bu genlerinizde var. Bizler avcıyız. Pick-up sonucunda kötü alışkanlıklarımızı bırakıyoruz diyorsunuz, e abi mentaliten,tüm psikolojin kadın olmuş onu ne yapacağız? Neden kendinizi sosyal bir robot yapmaya bu kadar eğimlisiniz? Erkek adam olmayı öğrenin, çok ciddi söylüyorum bakın, ortaya bir değer yaratın, sonrasında sizin her gün 2-3 saat için harcadığınız seks ayağınıza gelmezse o zaman pick-up makaleleri okumaya devam edersiniz. Ama bunun bir ihtimali yok abi yani. Ne kadarını size anlatabiliyorum bir fikrim yok ama, lütfen akıl ve mantık çerçevesi içinde düşünün. Hayatınızdan sahaya çıkmayı, pornoyu,sigarayı ve bilimum boş etkinliği çıkardığınızda kalan zamanı görünce şaşırırsınız. Bu zamanı çarçur etmeyin, paranın satın alamadığı bir şeyi bu şekilde kullanmayın. Nasıl bir hayatınız var bilemem, bana karşı da olabilirsiniz ama önyargısız bir biçimde okumaya çalışın. Burada zeka seviyesi düşük olmadığı takdirde kimse "r3cc yazdıkların koskoca bir yalan" diyemez çünkü bunlar hayatın gerçeği.

4) Karakter Analizi

Arkadaşlar şimdi sizden bir kağıt ve kalem almanızı istiyorum. Şu an alabilirsiniz hatta okumaya ara verip ben buradayım. Aldıktan sonra,kağıdın ortasına büyükçe bir artı çizin. Kağıdınızı 4 parçaya ayırın yani. Yapacağımız şeyin adı S.W.O.T. analizi. Lisans derslerinde gördüğüm, kişinin kendini tanımasında çok önemli bir analiz.

Her insanın her alanda potansiyeli vardır. Kimi alanda bu potansiyel düşükken kiminde yüksektir. Potansiyelinizin boyutundan bağımsız olarak sizin o potansiyeli nasıl kullandığınız ve geliştirmek için neler yaptığınız da başarı hedefleriniz açısından belirleyicidir. Potansiyelinizi ve yeteneklerinizi tam kapasiteyle kullandığınızda başarıya ulaşmanız –sürpriz aksilikler olmadığı sürece- kaçınılmazdır.

Benzer şekilde, potansiyelinizin düşük olduğu, geliştirmeniz gereken yönlerinizi bilirseniz ve onları doğru yönetebilirseniz, sizin için daha az görünür olurlar ve daha az sayıda soruna yol açarlar.

S = Strengths (Güçlü yönler)

W = Weaknesses (Zayıf yönler)

O = Opportunities (Fırsatlar)


T = Threats (Tehditler)

Kişisel olarak güçlü ve zayıf yönlerinizi belirlemek, fırsatları ve tehditleri analiz ederek elimine etmeye çalışmak her zaman çok kolay olmuyor. İşte SWOT analizi size ilk adımı atmanız için yardımcı olacak.

Tekrar kağıda dönelim. Ayırdığınız parçalara sırasıyla 4 maddeyi yazın ve aşağıdaki sorularla doldurun.

Güçlü Yönler:

-Diğerlerinin sahip olmadığı ne gibi avantajlarınız var? (Yetenekler, beceriler, sertifikalar, eğitimler, bağlantılar …)

-Neyi diğerlerinden daha iyi yapıyorsunuz?

-Ne gibi kişisel kaynaklara ulaşabilirsiniz?

-Etrafınızdaki kişilere göre güçlü yönleriniz hangileri?

-En gururlandığınız başarılarınız nelerdir?

-Diğer kişilerin sizin kadar önem vermediği değerleriniz nelerdir?

Yani sizi siz yapan, başkalarından ayıran özelliklerinizi istiyorum. Zenginseniz bir güçlü yöndür. Bir şeyleri kolay anlayabiliyorsanız bir güçlü yöndür. Ancak bu yazıda kendinize dürüst olun. Utanmayın ya da kendinizi övmeyin. Dürüst olun tamamiyle. Çevrendekilerin ve senin, sana olan bakış açısıyla yazın.

Zayıf Yönler:

-İyi yapamadığınızı düşündüğünüz için yapmaktan kaçındığınız işler hangileri?

-Etrafınızdaki kişilere göre sizin zayıf yönleriniz hangileri olabilir?

-Aldığınız eğitimler arasından uygulayamadıklarınız var mı? Varsa kendinizi nerede eksik hissediyorsunuz?

-Olumsuz iş alışkanlıklarınız nelerdir? (Örneğin, okula sık sık geç kalır mısın, masan dağınık mıdır, stresle baş edemediğin oluyor mu? Vs…)

-Yaptığınız iş açısından sizi zor durumda bırakan kişisel özellikleriniz var mı? (Örneğin, topluluk önünde konuşmaktan çekinen birisi olabilirsin.)

-Sorumluluğunuz olupta yapmadığınız şeyler neler?

Güçlü yönlerini belirlerken yaptığın gibi, zayıf yönlerin hakkında da objektif yaklaşmalı ve kendine dışarıdan tarafsız bir gözle bakmayı denemelisin. Gerçekçi olmalısın. Kişinin zayıf yönleriyle yüzleşmesi her zaman çok kolay olmayabilir. Ancak eğer geliştirilmesi gereken bir yönün varsa, geliştirebilmek için öncelikle onun varlığını kabul etmemiz gerekiyor. Bu yüzden kendine karşı dürüst olmaktan korkma.

Fırsatlar:

-İlgi alanlarınız neler? Hangi özelliğinizin olmasını isterdiniz?(Bir enstrüman çalmayı istemek, şarkı söylemek vs.)

-Okuduğunuz(Okuyacağınız) okulun veya bölümün sizin için artıları neler?

-Size yardımı olacak veya yol gösterecek birileri var mı hayatınızda?

-Rakiplerinin yapmakta zorlandığı şeyleri avantajına çevirebilir misin?

Bu bölümde hayallerini yaz kısaca. Ne olmak istiyorsun? Ne yapsan mutlu olurdun? Hangi özelliklerin sende olmasını isterdin? Hangi eğitimlere katılmak, hangi dilleri öğrenmek isterdin? vs.

Tehditler:

-İşte ya da okulda karşılaştığınız engeller neler?

-Zayıf yönlerinizin senin için yarattığı zorluklar neler?

-Kendinizi değişime açık hissediyor musunuz?

-Konfor alanından neden çıkmak istemiyorsun?

Arkadaşlar bunun gibi bir çok soru sorup yazabilirsiniz. Önemli olan şu: Kendinize karşı dürüst olun.

Bu analizi yapmak size kendinizle ilgili kilit bilgiyi sağlayacak.

Gelişim için yapılması gerekenleri ve dikkat edilmesi gereken sorunları görünür hale getirdiği için başarıya giden yolda önemli bir adım bizim için.

SWOT analizi, karşı karşıya olduğunuz fırsat ve tehditler kadar, güçlü ve zayıf yönleriniz için de bir çerçeve çizer. Güçlü yönlerinize odaklanabilir, zayıf yönlerinizi minimize edebilir, fırsatların size sağlayacağı avantajları kullanabilir ve karşınıza çıkması muhtemel tehditlere karşı önlem almanızı kolaylaştırabilir.

Kendi analizinizi yapın, isterseniz benimle de paylaşabilir ya da yorumlara da yazabilirsiniz. Diğer update'de görüşürüz.

Yazılarımı buraya editleyeceğim. Admine selamlar, konuyu yanlış yere açtıysam taşıyabilirler.

Dev Monk Mode Guide -SON- Post'un devamıdır.
 
Forumumuz gun gectikce genisliyo ve senin gibi gusel yazi yazabilen arkadaslarin katilmalari cok hosumuza gidiyo. Yazilarini yorumlarini dusuncelerini bizlerle paylasmani iatiyoruz. Hosgeldin
 
İlk update’yi okudum. Ve bu forumda en çok katıldığım adam olabilirsin. Bune saçmalık aq yok pick up yok am üstünde g*t sikme sanatı yok ne ciddi ciddi bunun üzerinde durup buna çaba harcayan insanlar var. Hayatta belli başarıya gelmiş ve kendinize değer veren bir insansanız zaten kadınlar etrafınızda mıknatıs oluyor. Sadece bir arkadaş gibi konuştuğunuz kız sizden etkileniyor ve sevgili oluyorsunuz çünkü kaliteniz yüksek. Sana bu konuda tamamen katılıyorum Kadınlar sadece basit birer yan kazanç olarak geliyor bize. Kız sikmek üzerine sanat yaratmış adamlar. Hayatımda sadece 2-3 kez saha yapmışımdır. Onlarda küçük etkileşimlerden ibaret buna gerçekten zaman ayırmaya gerek var mı aq ? Birkaç kez büyük şehirlerde saha yapıp sadece bu deneyimi tadmak istiyorum. Onun dışında hayatım boyunca kadınlara enerji harcamam herhalde olursada düzgün biriyle düzenli ilişkim olur. Burada ki arkadaşlar bana kızabilir ama “Kız tavlama sanatı” lafını duyunca Kıçımla gülesim geliyor. “Kadınlar hayatımızın yan etkeni” diyipte Kadınlar için milyon tane makale okuyup tüm zamanını 250 gr et için heba eden adam dolu bu forumda. “Kız tavlama sanatçısı” kardeşlerim istediği kadar kızabilir beyler sorun yok. Yazılarına son gaz devam et dostum. Seni destekliyorum
 
Güzel yazı eline sağlık.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst