Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Full Body İdman

Böyle paramparça olacağım diye t-shirt icinde küçük kalmak mantıksız geliyor bana. Yolda herhangi zayıf bir adamı cevirelim onun da karın kasları belirgindir. En iyisi %15 civarı yağ oranı iri omuzlar iri kollar ve bacaklar.
Ya sIx packleri varsa ve hacimliyse %9 yağ oranı candır. Dediğim şey zaten steroidsiz %99,9999 ordan kişinin yapamayacağı birşey zaten ortalama insan 15-20 arasında kendine bakıyorsa.
Kısacası şu eğer en iyi versiyon senin için oya sahip olmalısın bu kadar basit.
 
bu ikisini karşılaştırmakla uğraşma sen beslenmeni mükemmelleştir onun dışında ikisini de denediğinde vücudun ayna karşısında ya da hislerinle sana hangisinin senin için daha uygun olduğunu söyleyecektir. Bunu söyleyeceğim için beni linçleyebilirsiniz ama vücut geliştirme de araştırmalar o kadar da önemli değil en ufak bir değişiklik bile sonucu çok değiştirir örnek olarak dumbell curl ile barbell curlu karşılaştıralım

araştırmalar dumbell curl'un daha fazla kas aktive ettiğini söylüyor ama dumbell curl yaparken en ufak bir açı değişikliği kas daki gerilim üzerinde çok fazla değişiklik yaratacaktır belki de kas aktivasyonunuz çok düşecektir o yüzden araştırmalardan çok hissiyata odaklanın derim 4 senelik vücut geliştirme geçmişimde ben bunu öğrendim
 
Birileri Savaş Cebeci izlemiş :D Split antrenmanlar bölgelere ayrıldığından her kas grubuna etkili şekilde stres uygulayabilirsin. Eksik olduğun kasların üzerine giderek kas eşitsizliğini önleyebilirsin. Full body antrenman genellikle compound egzersizlerden oluştuğundan dolayı birden çok kas grubunu etkili şekilde çalıştırabilirsin ve yağ yakımı da antrenman yoğunluğuna bağlı olarak yükselir. Full body'den splite ya da tam tersine geçerken antrenman rutinin, beslenme düzenin, makro mikro değerleri vesaire olduğu gibi değişir. Full body'de haftanın 5 günü çalışamazsın çünkü sinir sistemi buna dayanamaz.

Hangisi daha iyidir tartışması doğru değildir. Kişinin hedefine ve amacına yöneliktir. 6 ay boyunca full body yaptıktan sonra splite geçmek çok daha kolay. Çünkü zor gelişen kaslarını öğrenmiş oluyorsun. Vücudunu tanıyorsun. Başlangıç için full body şart bence.
Kanka inan hiç sevmem Savaş Cebeci'yi :D
 
Hipertrofi amaçsa split antremanların natural vücutlardaki en büyük artısı maksimum kas onarımıdır. Bir kasın dinlenmesi için 48-72 saat zaten optimal değerler olarak veriliyor, fullbodyde kas sadece 24 saat dinlenebiliyor. Haliyle split kişiler için daha uygun oluyor.
 
Evet dinlenme için saydıkların etkili ve bunların en optimum seviyede olduğu durumda kasların 48-72 saat dinlenmesi gerekiyor. Split çalıştığınızda yüklediğiniz volume’den dolayı zaten 2 gün sonra o bölgeyi çalışmaa ihtiyaç duymazsınız, set-tekrar sayısına bakıldığında haftalık olarak fullbody’den fazla iş yapmış olursunuz
 
Beyler selamlar umarım iyiyizdir.Evde kaldığımız şu zamanlarda sporun ve meditasyonun önemini kavramışızdır diye düşünüyorum.Bu yüzden size benim görüşüme göre en etkili idman şekli hakkında bilgi vereceğim.Full body idman demek adı üzerinde tüm bedenin çalıştırıldığı idman türüdür.Peki yıllarca split de split diye tutturan hocalarımız ya da arkadaşlarımız şimdi yanlış mı diyorlar ?
Tabii ki de hayır ancak Full body idmanın etkisi split idmana nazaran çok daha fazladır.Sebepleri ise :
1-Full Body idmanlar splite nazaran daha çok kas grubu aktif ettiği için testosteron salınımı da o denli fazladır
2-Split idmanlarda bir kas grubu çalıştırıldığında ertesi gün mecburen o kas grubu yine aktif olacaktır(Örneğin kol-göğüs çalıştınız ancak diğer gün omuz-sırt yaparak yine kol aktif oldu.Sonra diğer gün bacak yapayım dediniz ama bu sefer de alt sırt aktif oldu) Dolayısıyla kasların yenilenmesi daha uzun sürecektir
3-Bir haftada aynı kas grubunu daha fazla çalıştırarak daha fazla aktif edebilirsiniz
4-Atletik gelişim açısından daha uygun
5-Yağ yakımı splite nazaran daha fazladır

Son olarak da ufak bir taktik vereyim.İdmandan önce bardağa biraz tuz atarsanız idmanda daha fazla pump elde etmekle beraber karnınız da bulanmaz.İdman ortasında da bulandığını hissederseniz hemen suyunuza tuz atıp onu için.Bir de idmanın başında bacak çalışmak testosteronu anlık olarak arttırdığı için idman verimliliğiniz de artar :)

Kendinize iyi bakın,sağlıcakla kalın
Öncellikle Fulbody de ağırlık artırmak daha kolay çünkü bir kası daha sık çalışman nöralajik sistem için daha kolay bu da güçlenmek için daha kolaydır.
Zaten hipertrofi ağırlık artışı veya yüksek tekrar ile oluyor, eninde sonunda ağırlık artışı ile sonuçlanıyor.
Benim tasviyem 3-4 günlük fullbody tarzında ağırlık artışı ve yüksek tekrar mix bileşik egzersiler yapmaktır. Curl de ağırlık arttırmak zor olduğu için Bench, Squat, Deadlift gibi egzersizler ve bu egzersizlerin yanında eksik olduğunuz yerler için pressler ve ekstra hacim için yüksek tekrarlar.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst