Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Geçerli Soy-Evrim Düşüncesi

Katılım
11 Şubat 2019
Mesajlar
149
Tepkime puanı
340
Şehir
Ankara
Bundan binlerce yıl önce, atalarımızın kafalarıyla orantılı kalınlıkta vücutlarının olduğu dönemlerde -ki bu da tartışılır benim kanaatimde- güneşin alnında 50 kiloluk zırhın yanında, 5-10 kiloluk kalkanlar ve 3-4 kiloluk kılıçlarla saatlerce dövüşürler-miş.

"300 Spartalı" efsanesinin gerçek olduğunu varsayalım. Burada bulunan verilere göre 15-20 bin kişilik Pers ordusuna karşı 1800 Spartalı kuvveti olduğunu varsayacağız. Yuvarlak hesapla 18000 bölü 1800 yapacak olursak (ki Pers ordusunun asker kalitesi 3 aşamalıdır. 1-3 arasındaki tecrübe farkı, kısa dönem asker ile bordo bereli, özel harekat gibi denebilir.) adam başı 10 kişi düşer. Sıcağın alnında, kıyamet gibi yağan etten duvarı yarı çıplak, elinde kalkan-kısa kılıç, mızrak kombosuyla engellemeye çalıştığını düşünsenize... Yahut, bizden bir örnek verecek olursak; 4.Murat'ın gürzünün 60, yayının 50 kilo olduğu söylenir. Savaşta iki üç ok fırlatmış olsa bile -2 yıl okçulukla uğraştım- 50 kiloluk yayı titretmeden şu forumdaki bir kişinin bile yapabileceği bir şey değildir.

Peki günümüzde neden biz insanlar cılız, güçsüz ve çekinik genlerle doluyuz?
İşte mevzu burada kopuyor sevgili dostlarım. Bilirsiniz ki paralı askerler haricinde hemen hemen her antik toplumda askerlik kutsal bir meslekti. Osmanlı'da bulunan devşirme sisteminde yalnızca en zeki, en atletik ve en güçlü çocuklar seçilirdi. Bu adamlara ne oluyordu? Savaşlarda ölüyorlar, ya da evlenmeden- çocuk yapmadan yaşlanıyorlardı. Hemen hemen her toplumda askerler ne çocuk yapar ne de evlenirdi. Sıradan halk ise tavşan gibi ürerdi.

Yani bizler, bir bakıma zamanında askere alınmayacak kadar aciz görülen gen havuzunun eserleriyiz. Karşı çıkan olur, benim dedem Beşinci George diyenler olur ama bence gerçek bu. İşin kötüsü, sizin çocuklarınız muhtemelen daha da kötü olacak. Havuz kirleniyor dostlarım. Hepimiz bir damla da olsa işiyoruz.

Ne yapılabilir?
Çok basit. Günümüzde kimsenin Nemrud olma gibi bir gereksinimi yok. Yemeğimizi avlanarak almıyoruz, bir kız ile yatmak için birilerini öldürmek zorunda kalmıyoruz. Haliyle ortalama ve fit bir vücut çok rahat iş görecektir. Birine muhtaç olmayın yeter.

Önemli ve can alıcı nokta ise, bir yer kısılırsa, diğer taraf yükselmelidir. Kısacası, aptal karılarla iki dakikalık zevk için çiftleşmeyin. Sanayi 4.0 için, Tip 1 Kardashev Ölçeği için adam akıllı yuvalar kurun. Okuyun, beyin de bir kastır. Her gün otuzbir çekip kol kasınızı harap edeceğinize 100 sayfa kitap okuyun.

Saygılarımla, Trygve.
 
dostum ben fikir beyan etmiyorum ki en bol yazı olsun duyar kasma
 
60, yayının 50 kilo olduğu söylenir
Burası tamamen yalan. IV. Murad'ın 250 kiloluk bir topuzu tek başına kaldırabildiğini söyleyenlerde var. Böyle bir şey olması tamamen saçmalık. Ayrıca geri kalanlarında haklı olabilirsin fakat o savaşan askerlerin çoğunun çocukları zaten oluyordu. Savaş sürekli olmasa bile askerler sürekli yetiştirilirdi. Ki kazanılan savaştan sonra geri dönen askerler bile çocuk yapabilir , gitmeden öncesini saymasak bile. Yani tamamen karma bir gen havuzundayız. Genlerimizin bu kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Sadece yaşadığımız devirdeki kolaylıklardır bizi bu duruma düşüren. Eline sağlık.
 
Burası tamamen yalan. IV. Murad'ın 250 kiloluk bir topuzu tek başına kaldırabildiğini söyleyenlerde var. Böyle bir şey olması tamamen saçmalık. Ayrıca geri kalanlarında haklı olabilirsin fakat o savaşan askerlerin çoğunun çocukları zaten oluyordu. Savaş sürekli olmasa bile askerler sürekli yetiştirilirdi. Ki kazanılan savaştan sonra geri dönen askerler bile çocuk yapabilir , gitmeden öncesini saymasak bile. Yani tamamen karma bir gen havuzundayız. Genlerimizin bu kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. Sadece yaşadığımız devirdeki kolaylıklardır bizi bu duruma düşüren.
Gayet güzel bir şekilde yazdığın için fikrine saygı duyuyorum. Lakin sana katılmadığım nokta olarak 250 kilo gerçekten saçma dursa bile diğerlerinde haklı olabileceklerini düşünüyorum. Zira eski halkların kullandığı silahlara göz gezdirecek olursak -hadi 50 kilo olmasa bile- çok rahat bir biçimde 10-15 kilo arasında değişen silahlardı. Asıl can alıcı nokta ise saatlerce usanmadan kullanmalarıydı
 
Gayet güzel bir şekilde yazdığın için fikrine saygı duyuyorum. Lakin sana katılmadığım nokta olarak 250 kilo gerçekten saçma dursa bile diğerlerinde haklı olabileceklerini düşünüyorum. Zira eski halkların kullandığı silahlara göz gezdirecek olursak -hadi 50 kilo olmasa bile- çok rahat bir biçimde 10-15 kilo arasında değişen silahlardı. Asıl can alıcı nokta ise saatlerce usanmadan kullanmalarıydı
Aynen o söylediklerine ben de katılıyorum sadece abartı olan yeri söyledim. Onun dışında dediğin gibi usanmadan saatlerce kullanmaları bile şu anda bizim irademizin onlara göre ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor. Düşün daha burda adamlar 31i bırakamıyor...
 
Son düzenleme:
Bence olayın fiziksellikten ziyade zihinsel özelliklerlede ilgisi var. Bahsettiğin osmanlı askerleri mesela asker olmanın gururu ile yaşayan dolu ve taşaklı insanlar.
 
Devir degisti kardes. Elindeki gurzu iyi kullanan alfa degil artik. Zekasini kullanan akilli insanlar artik alfa.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst