Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Gitar Öğrenme Aşaması

Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
76
Tepkime puanı
75
Yaş
20
Şehir
Ankara
Birkaç soru aldım gitar öğrenmekle alakalı.Elimden geldiğimce cevaplamaya çalışacağım.

(Bu yazı gitarı hiç bilmeyenler için hazırlanmıştır.)

Gitar Seçimi:
Öğrenci (yeni başlayan) gitarı almayın.Uzun vadeli akustik bir gitar alın.Bende şuan Valencia CG160/BK var 7 yıldır kullanıyorum yaklaşık.

Maddeler:
1.Gitarın her teli her perdesi bir notadır.Bu notaları hem do re mi fa.. hem de C D E F.. olarak öğrenmek gerekir.Klasik notaları öğrendikten sonra gitarın 15.perdesine kadar olan notaları öğrenmeyi deneyin işinize yarar.

2.Akustik gitar alırsanız telleri naylon olmadığından parmaklarınız acı çekecek.Yılmayın.Eğer klasik gitarınız varsa yeteri kadar öğrendikten sonra akustik teli taktırın.Takan herkes sap ayarını bozar vs. der aldırış etmeyin.


3.Parmak hızınız çok önemli.Notaları öğrendikten sonra bunun üzerine çalışmalar yapın.


4.Fingerstyle çalma gibi bi amacınız yoksa pena her zaman işinizi görür.


5.Gitarda boş perdelerin yukarıdan aşağı ve aşağıdan yukarı dizilimini öğrenin.(Mi La Re Sol Si Mi/E A D G B E-Standart Tuning-)


6.Akort etmeyi çözün.Telefon programı kullanarak rahatca yapabilirsiniz.


7.Bunların hepsini yaptıktan sonra akorları öğrenin.(3 AKORLA AKDENİZ AKŞAMLARI ÇALAN NET FETÖCÜDÜR 😂)



Bu maddeler sizi bir yere kadar taşır daha sonrasında şarkı öğrenmekten başka işiniz kalmaz.Kolay gelsin

Saygılar
Minerva
 
Ek bir madde daha


Kendinize özgü bir şeyiniz olsun gitarda.Mesela benim pena tutma şeklim klasik değildir.Herkes gitar çalıyor.Sizin farkınız ne?
 
Kardeşim sen gerçekten 15 yaşındamısın
 
Çok şanslısın o zaman. Burada olarak. Sana tavsiyem uyku düzenine beslenmene dikkat et.Mast. yapma.Yüzme öğren.Erken uyu.Boyun uzasın.Çok önemli boy uzunluğu tipten daha önemlidir.Ona göre.
1.80 boyum var spor yapmaya başladım yazı yazmıştım zaten kilom fazla 3 gün sonra diyetisyen randevum var mast konusunda iyiyim tavsiyelerin için teşekkürler
 
1.80 boyum var spor yapmaya başladım yazı yazmıştım zaten kilom fazla 3 gün sonra diyetisyen randevum var mast konusunda iyiyim tavsiyelerin için teşekkürler
Ben de diyetisyene yazıldım dostum. Malum birden fazla kardiyo sporu yapınca kilo almakta çok çok zorlanıyorum. Hatta zayıflamaya başladığım bile söylenebilir. Umarım faydalı olur :)
 
Gitarınız dandik,ucuz bir gitarsa akustik teli taktırabilirsiniz aksi takdirde sapınız eğilerek entonasyon sorununuz olacaktır.
Bkz:
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst