Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Gözlükten Nasıl Kurtulabilirim ?

Katılım
20 Ocak 2020
Mesajlar
27
Tepkime puanı
41
Yaş
23
Şehir
İstanbul
Merhabalar ben 9. sınıfım. Maalesef küçüklüğümden itibaren bilgisayarla içli dışlı olduğumdan dolayı iki gözümde de hem miyop ve astigmat var. Numaraları da epey yüksek. Araştırdığım kadarıyla göz gelişimini 21 yaşına kadar tamamlarmış, bu yaşa kadar inişler çıkışlar olması normalmiş fakat anlamadığım nokta şu gün içinde benden daha fazla bilgisayarla veya hep bilgisayar demeyeyim telefon tablet her neyse o tarz mavi ışık yayan gözü rahatsız eden cihazları kullanan insanlara bir şey olmuyor da bana bir şey oluyor. Ben 3. sınıfta gözlük kullanmaya başladım ve bir aksilik çıkmadığı sürece 6 ayda bir kontrole gidiyordum ve her seferinde göz numaram biraz daha artıyordu. Yaşımın küçüklüğünden dolayı bunu pek sorun etmemiştim ama yaşım ilerledikçe bu benim için bir sorun haline geldi ve gerçekten bazen karamsar duruma düşüyorum. NEYSE konuyu dağıtmayayım. Ben gözlüğümü düzenli bir şekilde kullanırken göz numaramın artması ve her zaman göz torbalarım olması ki bunu gözlük kullanmakla bağdaştırıyorum, gözlükten dolayı gözümün altında morluklar var. Benle hemen hemen aynı durumda olan ve ben hayatta gözlük kullanmam, bir kere bana yakışmaz ki ya kafasındaki arkadaşlarımın, haliyle pek gözlük kullanmadılar, göz numaralarının artmaması gözlüğü düzenli kullanan benim numaramın artması bende şüpheye yol açtı. Tabii süreç boyunca teknolojiyle gene haşır neşirdim burası ayrı konu.

Çok uzatmadan hemen sorularımı sormaya başlayayım. Gözlüğü her sabah silmek, çay içerken buharlaşması, spor yaparken korkarak oynamak veya futboldan örnek veriyorum kafa atarken topun gözlüğüme gelmesi, basket oynarken korumak, sürekli kirlenmesi, buharlaşması, yağmurlu günlerin çilesini saymıyorum bile bana adeta gına getirdiği için lense geçme kararı aldım. Ailem ilk başta reddetti ama bilirsiniz müthiş ikna kabiliyetlerimle tabii biraz bu süreç uzun sürdü, ailemi ikna etmeyi başardım. Sırf para kazanmak için boş vaadler veren para tüccarlarına paramı kaptırmadığım için çok memnunum zira konuştuğum ve gerçekten samimi bulduğum bir optikçinin beni uyarması sayesinde göz sağlığımı tehlikeye atmamış oldum. Belki aranızda lens kullanan vardır bana saldıracaktır ama harekete geçmeden önce açıklamama yapmama izin verin. Bu lens denilen şey gerçekten çok konforlu bir şey gibi gözüküyor. İlk başlarda çıkartıp takmakta zorlanırsın sonra 10 sn de yaparsın, spor yaparken rahatsın her yerde rahatsın vs ama size şunu net bir şekilde söyleyeyim. Gözün oksijen almasını engelliyor. Belli yüzdeleri var bunun. Mesela x firmasının lensi %40 engelliyor ki bu oldukça yüksek bir rakam, y markası %50 ve bu bu şekilde ilerliyor. Gözün oksijen almasını engellesin ne olacak ki falan diyecekleriniz olursa onlar için de açıklama yapayım. Uzun vadede lens kullanınca ve lensin ilk zamanlarında göze müthiş bir batma yapıyor. Her açıp kapamanda batma hissi, inanabiliyor musunuz ve göz kuruluğuna neden oluyor tabii bunun su içmeme ile de alakası var fakat lens yüksek derecede bunu tetikliyor. İlerde her gün her yere yanımda göz damlası taşımak istemediğimden dolayı bu yüke girmedim. Şimdi biraz da göz ameliyatlarından bahsedeyim. Bu ameliyatların tamamı kolpa. NEDEN KOLPA ? hemen anlatayım.

Öncelikle bu ameliyatlara girerken size bir belge imzalatıyorlar, tabii milletimiz okumayı sevmediğinden basit formalite bir yazı olarak görüyor bunu ve hemen okumadan imzalayıp geçiştiriyor. Bu belgede ameliyat sayesinde göz numarasının düşeceği belirtiliyor yalnızca ve bazı firmalar da olası kötü sonuçlarda sorumluluk almadıklarını falan yazıyorlar. Göz ameliyatları şu işe yarıyor. Kısa bir sürede göz numaranı düşürüyor ama hem 0 a indirmiyor hem de sonsuza kadar seni gözlükten kurtaramıyor. Çok detaya girmeyeceğim ama e o zaman neden bu ameliyatı oluyor insanlar veya niye tavsiye ediliyor diyebilirsiniz onu da hemen açıklayayım, cevap çok basit. PARA. bu kelimeyi daha önce duymuş muydunuz ? PARA evet. Para için bu sahtekarlıkları yapıyorlar, neden yapmasın ki umut satıp aynı zamanda para da kazanmak varken neden yapmasın.

Kusura bakmayın benim amacım burada soru sormaktı, konunun dışına çıktığımı düşünebilirsiniz ama bana lensi ve göz ameliyatı olmayı önermeyin diye yazabileceğimin en açık aynı zamanda da kapsamlı bir şekilde bilgi verdim size bunlardan yola çıkarak eğer gerçekten bir şeyler biliyorsanız veya tecrübe etmişseniz bana tavsiye verin. Teknolojiyle olan ilişkimi her geçen gün daha da azaltıyorum bundan emin olabilirsiniz zamanımı başka şeylere yöneltiyorum yavaş yavaş fakat gerçekten çaresiz durumdayım. Somut bir şey istiyorum, göz egzersizi olur ne biliyim bir bilgi olur ben göz numaramın düşmesini istiyorum. Küçükken çok bilgisayar oynadım diye hayatımın sonuna kadar gözlüklü olmak istemiyorum bakın bunu gerçekten istemiyorum kendi gözlerimle net bir şekilde cisimleri görmek istiyorum. Tabii bunun için beklemek gerekiyor sabretmek gerekiyor bunları biliyorum ama gerçekten lütfen bana yardım edin, teşekkür ederim şimdiden. Detay vermek gerekirse 2005 liyim iki gözümde de miyop ve astigmat var numaraları çok yüksek 6 7 olması gerek.
 
Lens olmaz diyosun ameliyat olmaz diyosun. Biz sana başka ne diyebiliriz ki kardeşim. Ben 5. Sınıftan lise 4 e kadar gözlük kullandım. Üniversitenin başında lense geçtim. Sporla çok içli dışlıyım. 10 yıldır farklı farklı branşlarda spor yapıyorum. Gözlük gerçekten bi engel. Lense geçince daha iyi farkettim bunu. Kışın otobüse binince yada sıcak bir ortama girince gözlüğün buğulanma derdi yok. Gözlüğünü düzeltme silme derdi yok. Ben lensi sürekli kullanmadığım için bir problem olacağını düşünmüyorum. Okula gidip spor yapıp eve geliyorum. Toplasan 5 6 saat sürüyor bunlar. Bu süre içinde gözün oksijen miktarını azaltmam çok da hissedilir bir problem yaratmadı bende. Batma olayı lens markasına göre değişir. X markası senin gözüne mükemmel uyuyordur. Bana tavsiye edersin kullanırım ve bende aşırı batma yapabilir. Ameliyatlar zaten 0 a indirmiyor doktorlar da söylüyor bunu. Ama sıfıra çok yakın oluyor. Zaten yanlış duymuş olabilirim ama kimsenin gözü sıfır değilmiş. Herkesin farkedilecek kadar olmasa bile gözü bozukmuş. Her neyse hem lens hem ameliyata olmaz diyorsan youtubeda çok çok eskiden bir video görmüştüm. Bi kurs vardı belirli göz jimnastikleriyle göz numarasını düşürüyolardı. Orayı bir araştır istersen çünkü başka bi çözümü yok bu olayın.
 
Kardeşim baya uzun yazmışsın ama diyeceğim şudur ki gözlüğü takma daha kötü olursun ayrıca gözlüğün yapılış amacı para kazanmak , tedavi etmek değil . Aptalın deneyimi / aptalın bilgelik yolu bu kitabı al ve oku seni gözlükten kurtarır .
Nitekim kitapta önce sana bunu tarif edecek sonra örneklerle kanıt sunacak sonrada iyileşmen için egzersizleri gösterecek .
 
@Fliks araştırman güzel. Ameliyat sıkıntılı bir olay hiç tavsiye etmem. @Hüzünlü Adam ın dediği gibi mirzakarim norbekov abimizin aptalın deneyimi diye bir kitabı var göz bozukluğu hakkında iyileşmeyi anlatıyor. Üstelik göz doktoru hiçbir hastanın gözünün düzelmesini istemez. Bende kitapla göz numaramı düşürdüm.

Aslında gözlük tedavisi doğru bir tedavi fakat günümüzde tedavi etme biçimleri tamamen yanlış. Günümüzde eski mısıra ait bir çok gözlüğe rastlanmıştır.

Eski mısırlıların göz düzeltme biçimi şöyleydi. Mesela senin gözün 5 numaraysa sana 4.5 numara gözlük veriyorlardı gözün o 4.5 a alışıyordu belli süre sonra senin gözün 4.5 a inince 4 numara gözlük veriyorlardı öyle öyle düşürüyorlardı. Yavaş yavaş gözlüğü bırakıyordun.

Amma velakin günümüzde gözlük yanlış tedavide kullanılıyor. Gözü 5 numara olan adama gidip 5 numara gözlük veriyorlar ve buda gözde tembelliğe yol açıyor bir ay sonra gidiyorsun doktora bi bakıyorsun göz 5.5 a yükselmiş. Yani normalde doktor senin göz numaranın 0.5 yada 0.25 numara gözlük vermesi gerekirken düştükçede gözlük numaranı düşürmesi gerekirken sana takıyor tam numara gözlük sonra göz tembelleşiyor ve göz numaran yavaş yavaş yükseliyor. Böylelikle gözlüğe muhtaç bir şekilde yaşam sürüyorsun.

Ben göz doktoruna gittim. Doktor yazmasa sigorta karşılamadığı için pahalıya geliyor ysptırmak önceden adama dedim bana 0.5 numara düşük yaz adam diyor ki bana "önemli olan senin gözünün rahat görmesi", ben diyom ki doktora "rahat görmesin gözüm iyileşsin" isteğim bı göz numaramdan 0.5 numara düşük yazacan adam tamam yazdım dedi geçti. Kagıdı elime aldım çıldırdım aynı numara gözlük yazmış. Yırttım attım kağıdı almadım gözlüğü. Gözüm düzelirse bidaha uğramıcağımın farkında onlara ve gözlüğe muhtaç kalmamız hoşlarına gidiyor. Şükür gözlük takmayı bıraktım.
 
Son düzenleme:
Kafam şuraya takıldı. Gözün oksijen almasını engelliyor demişsin. Asla dediğin yanlış demiyorum ama benim bildiğim oksijen hemoglobinle birleşip vücudun her tarafına kan damarları, kılcal damarlarla taşınıyor aynı şekilde besin de öyle. Hem gözde bir şey olmasa açık olsa göz dışarıdan öyle hemen oksijeni alamaz. Böyle bir şey mümkün olsaydı bir sürü zehirli gazdan göz diye bir şey kalmazdı.

İkincisi göz ameliyatı demişsin. Göz çizdirme ameliyatı gelişimi tamamen durmuş insanlarda yapılır. Göz çizdiren bir sürü insan var ve zaten zararlı bir şey olsa dünyada bir sürü sağlık bakanlığı tarafından uyarılırdı bunu yapan firmalar veya yapan insanlar.

Üstteki arkadaşın da dediği gibi gözlük tedavi aracı değil. O an içinde iyi görmeni sağlar sadece. Ve göz bozukluğu şöyle bir şey ki gözünde görüntünün oluşması gereken yerde değil de farklı bir yerde oluşması. Burdaki uzaklık göz bozukluğu derecen olur. Gözün büyüdükçe çoğu insanda bu uzaklık da artar o yüzden numaran artar. Bazı arkadaşlarında olmamasının sebebi ise bunun tek çeşitli bir şey olmaması. Yazdığım gibi genelde artar. Vücut çok kompleks bir organ. Öyle kafana göre kontrollü deney de yapamazsın hem. Benden daha çok bakanların gözü daha sağlam diye bir cümle olamaz. Bundan emin olmak için göz bozukluğunun tek sebebi bilgisayar telefon ve mavi ışık olması gerekiyor.

Çok sosyal insanlar biliyorum onların da gözleri bozuk.
Ve zaten herkesin gözü de sağlam tam 0 değil dediğim gibi bir sürü faktör var. Bunu herkesin çok iyi koku alamaması veya herkesin çok mükemmel duyamaması gibi düşünebilirsin. İnsan vücudu tamamıyla kusursuz değil. Belki önceden öyleydi ama evrimleşe evrimleşe bu hallere geldi.

Benim gözü 0.25 0.50 olan arkadaşlarım gözlüğümü unuttum evde diyip rahatça gezebiliyorlar. Benim gözler sağ 0.50 sol 3.50. Yani gözlüğü çıkarsam görmem imkansız hele hem tahtaya hem deftere bakarken inanılmaz ağrıyor. Gözlüklüyken bile.
Bilgin olsun diye yazıyorum bunları bütün olası şıkları elemişsin tavsiye veremiyorum o yüzden mucize bekleme yani. Madem beğenmiyorsun risk alacaksın. Araştırma yaparken daha dikkatli olmanı tavsiye ediyorum.
 
Üstteki arkadaşın da dediği gibi gözlük tedavi aracı değil. O an içinde iyi görmeni sağlar sadece
Eskiden tedavi aracıydı fakat günümüzde gözlüğe muhtaç bırakılıyoruz sırf daha çok para kazanılsın diye. Aslında gözlükle insan görme yetisini geri kazana bilir ama günümüzde gözlüpü yanlış tedavide kullanıyorlar.

Senin sağ gözile sol göz arasında çok fark vsr doktor göz tembelliği ve astigmat teşhisi koydu dimi?
 
Ben 3. Sınıfta gözlük takmaya başladım. O zamandan 10. Sınıfa kadar gözümden hiç çıkarmazdım. Şu an ilk numaramdan 2 numara büyük gözlük takmam lazım. İyileştirmediğini anlayınca kullanmadığım zamanlarda çıkarmaya başladım. Bu sefer de gözlüksüzlüğe alıştım, gözlüğü evde unuttuğum filan oluyordu. Bunun da yan etkisi gözlüğü takınca baş ağrısı yapıyor. Çizdirmeyi düşünüyordum ama katarakt ameliyatını engellediğini öğrendim. Lens de pek benlik değil. Şu kitaba bakacağım zaten izole günler en çok böyle şeylere yarıyor.
 
Sağa miyop sola astigmat dedi. Solda gözlükle bile kusursuz net göremiyorum. kornea veya göz merceğinde bir çatallanma falan varmış sanırım. Kontrole gitmem lazımdı kaç aydır gitmedim. Son durumu bilmiyorum.
 
Sağa miyop sola astigmat dedi. Solda gözlükle bile kusursuz net göremiyorum. kornea veya göz merceğinde bir çatallanma falan varmış sanırım. Kontrole gitmem lazımdı kaç aydır gitmedim. Son durumu bilmiyorum.
Astigmat mevzusunu anlatayım. Göz numaraların arasında çok fark var bunun nedeni sağ gözünü daha çok kullanman. Sol gözün sağ gözüne yetişmek için fazla enerji harcıyor buda bulanık(astigmat teşhisi konuluyor) görmeni sağlıyor.


Kullanılmayan organ körelmeye mahkumdur. Sol gözünü çok kullanmadıgın için onun numarası yükseliyor heleki birde üstğne gözlük takıp tembelleştiriyorsun hepten kötü oluyor. Beynin ise gözünü tedavi etmiyor çünkü gözlerin net(gözlükle) görüyor ve beyninen herşey yolunda diye sinyal yolluyor. Aslında göz kendini yenileyebilen organ. Senin yapacağın olay basit. Bandaj alıcaksın, sağ gözünü kapayacaksın o bandajla dünyayı sol gözünle ve gözlüksüz biçimde görmeye başlıyacaksın. Günde 12 saat hep o gözle bakcaksın. Hep sol gözünğ çalıştırcaksın gözlük takıp tembelliğe alıştırdıkça numaran yükselicek.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst