Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Hayatı nasıl yoluna sokarım? #1 - DİSİPLİN

Katılım
6 Temmuz 2018
Mesajlar
73
Tepkime puanı
124
Şehir
İstanbul
20 senelik hayatımda tecrübe ettiğim yegane şeylerden biri de eğer insanın hayatında düzen yoksa işleri yoluna sokmanın daha komplike hale gelmesidir. O yüzden belirli bir düzene ve plana ihtiyacımız var ama maalesef düzenli ve planlı olmak monoton ve sıkıcı bir durum. Düzenli ve planlı yaşadığım sürelerde hiçbir zaman kendimi gerçekten mutlu hissetmedim. Çok sıkılıyordum, bitsin istiyordum ve hayata lanet okuyordum. Fakat bu zorlu süreçten sonra hedeflerime ulaşabildim. O tatmin hissinin zevkini tattım ama bilirsiniz insanoğlu hiçbir şeyden sınırsız bir süre tatmin (unsatisfied) olamaz. Dolayısıyla hayatımda yeni hedefler belirledim. Bu yolda ilk adımları attım...

Bu sefer plansız, düzensiz bir şekilde bir şeyler başarmaya çalıştım, olmadı. O yüzden hayatımı tekrardan yola sokmak için kendimi eskisi gibi stres altına sokmaya karar verdim. Yeni yıla güzel bir bullet journal hazırlayarak girdim ve Ocak ayı gerçekten iyi gitti. Tekrardan hayatım düzen içindeydi Ocak ayında sporla içli dışlıydım, çok kitap okudum, çok fazla sanat filmi izledim ama sonra ne olduysa Şubat ayında bu düzenin ipleri elimden kaydı ve şimdi düzensiz bir şekilde yaşamaktayım. Bu duruma bir son vermek için kendimi belli bir plan dahilinde tekrar oyuna sokmaya karar verdim. Forumda daha önce yaptığım gibi 1 haftalık disiplin meydan okuması gerçekleştirmeye karar verdim.

Amaç 1 hafta boyunca kendimizi olabildiğince zorlayıp, sonra insancıl bir hayat düzenine girmek. Vücut 1 hafta aşırı zorlanacağı için haftanın sonunda daha normal ama olması gereken şartları daha kolay kabul edecektir diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem ama mantıklı geldi ve denemek istiyorum buraya sonuçlarını yazacağım. Kısaca kendim 1 hafta boyunca ne yapacağımdan bahsedeyim.

1- Bir hafta boyunca 6.00'da kalk. (Uyku düzeni olmayan biri için bu kısım oldukça zor)
2- Sabah kalkar kalkmaz gününü planla. (Okul, projeler, spor, kitap okuma, film izleme, kısaca zorluğun %80'i bu kısım)
3- Ve olabildiğince erken yat. (Aynı şekilde uyku düzeni yoksa işkence)

Kendi disiplin planımı 3 maddede açıkladığım için yapmak istediklerim size kolay gelmiş olabilir ama o maddeleri daha da açarsak mesela haftada 4 gün fullbody antreman + 2 gün kardiyo + if beslenme tarzı, okul hayatı vs gibi bir ton zorluklar giriyor o 3 maddenin içine, dolayısıyla bu hafta neredeyse boş zamanım olmayacak ama yapılması gereken her şeyi yapacağım.

Bu konunun altına 1 hafta sonunda neler yaptığımdan bahsedeceğim ve üstesinden gelebilirsem daha insancıl ve uzun vadeli planımı anlatacağım. Bu konunun ikincisi gelmezse bilin ki bu kardeşiniz halen her şeyin farkında olmasına rağmen götünü sıkamayıp, eskisi gibi disiplinsiz takılıyor. Neyse görüşürüz haftaya :p

ÖZET: Disiplin şart, 1 hafta kendini sıkı düzene alıştır daha sonra kemeri biraz gevşet ve normal bir şekilde planlı ol.



konfor zayıflaştırır - acı sağlamlaştırır - amaç canlandırır - meydan okuma keskinleştirir - sorumluluk canlandırır
 
Dostum, şarkıların güzel yani benim hoşuma gidiyor eğer playlist'in var ise mesaj olarak atar mısın?
 
Gerçekten disiplin meydan okumaların bir çok insana motivasyon kaynağı oluyor.Hakikaten sana çok saygı duyuyorum.

Ancak kendini disipline ederken bir anda bam güm girmek yerine seviye seviye gidersen uzun vadede sana ve ilham kaynağı olduğun diğer dostlara her türlü daha yararlı olur.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst