Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Hiçkimseyi Tanımadığın Bir Yerde Yaşamak

Katılım
5 Mart 2019
Mesajlar
102
Tepkime puanı
262
Şehir
Ankara
Asosyal değilim. Bir anda bütün arkadaş çevremden kopup hiç tanımadığım bir yere, hiç tanımadığım insanların olduğu bir yere geldim. Ben hep kasaba gibi yerlerde yaşamıştım. Bir anda çok büyük bir şehirde devasa binalarda yaşamaya başladım. Hiçkimseyi tanımıyorum. Halen daha yaşadığım yeri çözmeye çalışıyorum. İlk geldiğimde ufak çapta bir kültür şoku yaşadım. Zamanla büyükşehire adapte olmayı öğrensem de arkadaş çevremi yapıp yapamayacağım konusunda şüpheliyim. Uzaktan freelance çalışıyorum. Yani başkalarıyla tanışabileceğim bir iş ortamım, okulum falan yok. Kapıdaki güvenlikten başka tanıdığım insan yok. :D Ne yapabilirim hiç bilmiyorum. Sıfır kişiyi tanıdığım, sıfır bildiğim bir yerde yalnız yaşıyorum. Böyle kalmak yoruyor insanı.
 
Freelance için tavsiyelerini alabilirim özellikle başlangıç için ne öğrenmeliyim ,freelance düzenli gelirim nasıl olur bu konularda bilgini alabilirim ben şu an sosyal olarak sıkıntı çekmiyorum ama elde para olmayınca dışarı adım atılmıyor malum. Senin sorununa tavsiye olarak evinin yakınındaki kafe tarzı yerlere düzenli gidebilirsin ilk başlarda alışma süreci olur muhtemelen kitap okumak için veya kısa süreli işlerini hallederken bir yandan bir şeyler içebilirsin kim bilir belki birisiyle tanışırsın arkadaşın olur veya spor salonuna gidebilirsin en azından ev dışında vakit geçirmiş olursun hem orada da yeni birisiyle tanışabilirsin belki insanlar o kadar kolay arkadaş olmaz direkt arkadaş edinemeyebilirsin fakat rutin bir şekilde o mekanlara gittikçe sürekli tanıdıklaşan insanlarla selamlaşabilirsin bence ağırdan al.
Tüm bunların dışında etraftaki konserdir, etkinliktir onlara katılabilirsin sadece yeni birisiyle tanışma amacıyla gitme derim onun yerine kendince güzel vakit geçirmeye git gerisi birazcık şans.
 
Aynen kardeşim, fralencer olarak ne yapıyorsun? Bende merak ettim, biraz ne işler yapıyorsun anlatır mısın?
 
İnsanların olduğu yerlerde vakit geçirmekle başlayabilirsin, kütüphane gibi ortamlarda sigara molasında bile rahat sohbet kurup çevre yapabilirsin.
 
Sosyal olarak kendini geliştirebilirsin. Kendine günde 3 insanda random muhabbet edeceğine dair hedef koyup gerçekleştirebilirsin. Sokakta AVM'de durakta nerede olduğu ve ne konuştuğun önemli değil sadece konuş. Şehre yeni taşındığını güzel kahve içecek biryer bilip bilmediğini sorabilirsin. Ortak yanının bulunduğu kulüpler olabilir ingilizce konuşma, dans, Freelancers kulübü tarzında etkinlikler illaki vardır deneyebilirsin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst