Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

İnstagram Bağımlılığı Nasıl Yok Edilir

Katılım
9 Ağustos 2018
Mesajlar
140
Tepkime puanı
74
Yaş
25
Şehir
Eskişehir
instagrama eskiden cok bagimliydim ve kendime kendimi gelistiricek zaman bulamiyordum hep instagrama girip erteliyordum ve bir gun bu bagimliligi birakmaya karar verdim. bu yaziyi niye yaziyorum cunku cagimizda neredeyse en cok bagimli kalinan ve zamanimizi yiyen platform instagram ve instagrami birakmak sanildiginin aksine cok kolay sadece 1-2 gun eliniz instagrami ariyor sonra alisiyorsunuz

NOT: İnstagram'da yararli sayfalari takip ediyorsaniz basari.okulu mentalguc vb. birakmaniza gerek yoktur.

eger instagrami aleyhinize degilde lehinize cevirmek istiyorsaniz

1) Mizah sayfalarinin hepsinden cikis yapin (1-2 tane kaliteli mizah sayfasi birakin gulmekte onemli sonucta)
2) yararli sayfalari takip edin motivasyon sayfalari bilgi sayfalari vb.
3) keşfete sakın girmeyin :D
4) storylere cok bakmayin sadece gerekli storyler arkadaslariniz, yararli sayfalar vb.
5) instagrama girerken alarm kurun yarim saat mi dolasmak istiyorsunuz yarim saat sonrasina kurun ve bu zamani yavas yavas azaltin 15 dakika ya kadar azaltirsaniz yeterli olacaktir bu sekilde instagram bagimliliginizi yok edersiniz ve yararli bilgiler ogrenirsiniz

ben bu taktikle tak diye kestim ve bir daha instagramda eskisi gibi 2 saat bos zaman gecirmiyorum

eger instagrami bir daha hic gormek istemiyorsaniz direk hesaplarinizi silin uygulamayi silin ve kendinize bir daha indirmemek icin soz verin (bunu niye yazdim bilmiyorum herkes akil ederdi)

yazi cok gerekli bir yazi olmadi bunun gibi seyleri herkes dusunebilir fakat yine bazilari icin gerekli bir yazi oldugunu dusunuyorum

iyi forumlar
 
Yararlı yazı +1
Bende 1 ay önce bir türlü tavlayamadığım kıza oneitis olmuştum bu kodumun instası yüzünden kızı unutamadım sürekli fotolarımı beğeniyor storylere felan bakıyordu en son kızı engelledim ejcuauuausjd
 
benimde 5 6 ay önce içinde bulunduğum durum idi. Bir gün silicem hesabı yeter diyip hesabımı geri döndürülemez şekilde sildim. Hatta bütün sosyal medya hesaplarımı sildim şu an mutlu mesut spor yapan kitap okuyan tek uğraşı kendini geliştirmek olan bir adam oldum. Olay tamamiyle kafada bitiyor.
 
instagram uygulamasını tamamen silseniz nasıl olur?

Günde 1 paket sigara içen insanın "neyse günde yarım paket içerim öyle öyle bırakırım" yalanı gibi sizin mevzu.

Bir bağımlılıktan kurtulacaksan tamamen kestirip atacaksın. "Yok azar azar bırakayım yok bilmem ne yapayım" bunlar ancak kendini kandırmadır.

Ayrıca ortada fiziksel bir bağımlılıkta yok sigara, alkol ya da uyuşturucu gibi sizin olay tamamen kafada biten bir şey.

Eğer rahatsızlık boyutunda bağımlı olduğunuzu düşünüyorsanız tamamen silin kurtulun yoksa asla ondan kaçamazsınız.
 
@Big Brother a katılıyorum. Faydalı bir çok site takip etsekte ister istemez insanın gözü elalemin storylerine kayıyor. Günde 3 4 saatimi instagramda geçirirdim bu 4 saatin sadece yarım saatinde faydalı bilgiler öğrenerek geçirmişimdir. Karşıma hep beni çeken saçma sapan şeyler çıktı.

Hele kimi bilgiler var hayatımda hiçbir işe yaramayacak türden. Yok çitalar saatte 103 kilometre koşar, zürafanın ses teli yoktur, çakmak kibritten önce icat edilmiştir gibi zibilyon tane işe yaramaz bilgi var. İşin kötü tarafı insanın okudukçs okuyası geliyor o saçma bilgileri :)

Hele keşfet bölümünde zaten sizin istediğinizi şeyler gösteriliyor bu sayede instagrama daha çok vakit harcamış oluyorsunuz. Bağımlıysanız direkt silin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst