Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

"Konfor bizi de beyni de çürütür"

Katılım
18 Nisan 2020
Mesajlar
17
Tepkime puanı
35
Yaş
25
Şehir
Tokat
Herkese empoze edilmiş gibi "konfor alanından çık", "orası senin güvenli bölgen" tarzında sözler duyuyoruz. Peki nedir bu konfor alanı? Ve bu bölgeden nasıl çıkarız? Bunlardan bahsedelim. Konfor alanı denen bölge beynin ve vücudun güvende olduğu yani daha önceden alışkanlık dizini oluşturulmuş daha önce yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz beynimizin alıştığı durumlar ve eylemlerdir. Örneğin kolay geldiği için geç yatıp geç kalkmak ve herhangi bir sorumluluğumuzun olmaması bizim için kolaydır. Çünkü kendimizi özgür hissederiz. Sabahlara kadar PUBG, CS Go oynamak bize kolay gelir ve sonrasında öğle vakti kalkmak. Kıymetli arkadaşlarım, bir insan olarak rahat ve kolaylık, olmaması gereken bir şeydir çünkü herhangi bir kriz anında ne yapacağını bilememeye delalet eder. Zayıflamamak ve kendi hayatımıza hükmetmek zorundayız. Bu da aynı kaslar gibi daha önce yaptığımız ve hayatımızın düzenini bozan ve zararlı alışkanlıkları kaldırıp yerlerine bizim için faydalı alışkanlıkları ekleyip irade kasımızı güçlendirmek ve hayatımızın kontrolünü ele almakla ilgili. Keyfi olarak sabahlamamaya gayret etmek ve günün verimli geçmesi açısından erken yatıp erken kalkmak ve yatağımızı toplayarak güne başlamak ve sabah kalktığımızda günlük planımızı yapıp riayet etmek ve bunu her gün disiplinli bir şekilde yapmanın hayatınız üzerinde inanılmaz bir etkisi olacak çünkü kendine güven duygunuz da artacak böylece. Güvenilir insan nedir? Verdiği sözü tutan ve davranışlarıyla uyumlu insandır. Siz kendinize söz verip tuttukça kendine olan güveniniz böylece artmaya başlar. O yüzden bir işe başlamanın şartı disiplin, disiplin, disiplin.

Bu alandan çıkmanın en önemli noktası ve inisiyatif almamız gereken kısmı adım atmaktır. Pragmatik açıdan bize en çok fayda sağlayacak işlere ve hedeflerimizi gerçekleştirme noktasında kendimizi tanıyıp buna göre bir hayat planı oluşturmakla ilgili.

Bunun için neler yapılabilir? Biliyoruz ki insan sosyal bir varlık ve insanlarla etkileşim kurmak zorunda. Sosyal becerilerimizi geliştirmek ve sosyalleşmek bir adım olmalı birbirine faydalı olan dostluklar kurmak ve iş hayatında da güzel bağlantılar kurmak önemli. Bunlar için ücretsiz kurs ve kaynaklar bulmak mümkün ve uygun pratiklerle deneme yanılma yoluyla ve insan ilişkilerini rasyonalist bakış açısıyla adeta bir "insan mühendisi" gibi incelemeli ve davranışlarımızı değiştirmeliyiz. Bunun için disiplinli olmak ve çok çalışmak zaruri.

Peki ne tarz kurslara gidebiliriz? İletişim için beden dili, diksiyon, tiyatro gibi kurs ve eğitimlere gitmek hem bu alanlarla ilgilenen insanlarla tanışıp, birlikte güzel işler yapmaya, topluluk içinde konuşma korkusunu yenmeye ve kendimizi ifade ederken ve duygularımızı gösterirken sosyal yeteneklerimize level atlatmamızı sağlar. Bu sadece iletişim alanında verebileceğim bir örnek. Diğer zeka türleri olan duygusal zeka, IQ gibi soyut ifadeler olsa da geliştirmesi mümkün olan konularla ilgili bir post daha paylaşacağım.

Bu konuda takip edebileceğiniz bir de Youtube videosu paylaşıyorum. Kendinize dikkat edin dostlar

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst