Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Kitap Önerisi Martı Jonathan Livingston-RICHARD BACH

Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
8
Yaş
24
Şehir
Muğla
Martı Jonathan Livingston Konusu
"Martı kitabı konusu nedeni ile okunması için en fazla tavsiye edilen kitapların başında gelir. Oldukça motive edici ve insanın isteğinde her şeyi başarabileceğini bir martı vasıtası ile anlatan bir eserdir.

Kitabın ana karakteri bir martı olan Jonathan Livingston ya da kısaca Jon’dur. Diğer tüm martılar sadece karınlarını doyurmak için uğraş verirken Jonathan hayata çok farklı bakar. Uçmayı çok sever ve her seferinde limitlerini zorlamaya uğraşır. Her zaman daha fazlasını başarabileceğini bilir ve buna içten inanır. Başarısız olduğunda da bile denemekten vazgeçmez ve sonunda akrobatik uçabilen tek martı olmuştur. Dahası diğer martıların aksine geceleri de uçabilmektedir.

Jonathan uçmanın sınırsızlığını keşfettikten sonra kendisi gibi olan martılar ile tanışır. Artık kendisi bambaşka birisidir. Burada kendisinden daha yetenekli martılardan daha fazla şey öğrenir ve öğrendiklerini paylaşmak için eski sürüsüne döner. Fakat farklı olduğu için sürüsünden dışlanır. Yine de hayalinden vazgeçmez ve istekli olan martılara bildiklerini öğretmeye çalışır.

Martı kitabının okura verdiği en önemli mesaj öğrenmenin sınırının olmadığıdır."

Yukarıdaki alıntıda da göreceğiniz üzere hayatı FARKLI yaşayan bir martının öyküsü bu öykü. Hayatı FARKLI yaşamayı sevenlere tavsiyemdir.
 
Lisenin ilk yıllarında okumuştum, o zamanlar bana farklı düşünme mevzusunu bir martının hikayesinden dinlemek oldukça ilginç gelmişti. Bir kere daha okumak nasip olmadı. Yekta Kopan'ın Martı kitabında Jonathan'ı seslendirdiğini biliyorum fakat o sesli kitaba bir türlü ulaşamadım, sesi benim lise yıllarında kafamda oluşturduğum Jonathan Livingston tiplemesine cuk oturmuş.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst