Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Neden Soğuk Duş Almalıyız

Katılım
20 Ocak 2020
Mesajlar
27
Tepkime puanı
41
Yaş
23
Şehir
İstanbul
Herkese merhabalar, forumun kıymetli sakinleri!
Bugün sizler için soğuk duş nedir, ne değildir, nasıl alınır, faydaları nelerdir bunlardan bahsetmek istiyorum; dilerseniz hemen başlayalım.

Öncelikle soğuk suyla duş mu alınır manyak mısın ben hasta olurum zaten bağışıklığım kötü hem olsa olsa sadece yaz ayında alınır kışın donarız oğlum gibi endişeleriniz varsa bunu hemen açıklığa kavuşturayım.

Nasıl ki aramızdan bazıları şuan böyle düşünüyor, ilk başta inanın benimde aklımda böyle sorular vardı. Böyle bir işe kalkışmadan önce Jack Ensign Addington' un yazdığı
%100 Düşünce Gücü
adlı bir kitap okudum ve yukarıda bahsettiğim soruların cevabı olarak size kitaptan aklımda kaldığınca bir bölüm paylaşmak istiyorum:

Hikayemizdeki karakter tam bir sarımsak düşmanı. Sarımsağı hiç sevmiyor görmeye bile katlanamıyor, eğer gittiği yerdeki yemeklerde sarımsak varsa ve bunu farkederse, ki kolaylıkla farkediyor, çabucak hasta oluyordu. Herhangi bir şekilde bir yerde sarımsak görünce hastalanıyordu. Arkadaşlarına yemeğe gittiği zaman kesinlikle yemeklere sarımsak koydurtmuyor, arkadaşları ona filanca restorana akşam yemeğine gidelim gibisinden bir teklifte bulununca hayır filanca yerde şu ülkenin yemekleri yapılıyor kesin sarımsak konuluyordur diyip reddediyor, eğer arkadaşları zoraki onu kabul ettirirse garsonlara özellikle yemeklerde sarımsak bulunup bulunmadığı soruyor deminde dediğim gibi eğer sarımsak varsa hastalanıyor, günlerce yataktan çıkamıyordu.

Şimdi bu adam muhtemelen küçüklüğünde sarımsak yemiş ve hastalanmış, fakat hastalanmasının sebebi sarımsak değil başka bir şey olmasına rağmen adam olayı böyle değerlendirmiyor, sarımsağın kendisini hasta ettiğini düşünüyor e hal böyle olunca da zamanla bir daha başına bu tarz bir olay gelince tekrar sarımsağı suçluyor ve beyninde sarımsağa karşı büyük bir savunma mekanizması oluşturuyor. Kendi kendine şu telkinleri veriyor:

-Sarımsak beni hasta eder, sarımsak görünce hastalanıyorum, sarımsak benim için zehirlidir, sarımsak kötüdür, sarımsağa katlanamıyorum, sarımsak yüzünden hastalandım.

Sonuç olarak bu adam sarımsak yüzünden değil de bilinçaltına verdiği bu saçma telkinlerden dolayı kendi kendini harap ediyor. Başka bir örnek vermek gerekirse:

-Terli terli soğuk su içme hasta olursun, ayaklarını üşütme karnın ağrır. bu örnekleri çoğaltabiliriz. Meseleyi anladığınızı düşünüyorum, bizi hasta eden şey terli bir vaziyetteyken soğuk su içmek değildir, bunu yapınca hasta olacağımıza inanmamızdır. Bizim karnımızı ağrıtan ayaklarımızın üşümesi değildir, ayaklarımız üşüyünce karnımızın ağrıyacağına inanmamızdır. Hatta ve hatta bu örnekleri başka konularda da verebiliriz:

-Efendi ol kızlara iyi davran birgün hayallerindeki kıza kavuşacaksın, sen bu işi beceremezsin, gibi telkinler dolaylı yollardan küçüklükten itibaren beynimize yerleşmiş ve biz onları kabul ettiğimiz için sıkıntı çekmekteyiz. Buradan birçok makale çıkabilir ama içeriğin konusunu değiştirmemek adına soğuk duşa bağlayıp sonlandırayım.

Nasıl ki terli terli soğuk su içme hasta olursun örneğindeki gibi terliyken soğuk su içtiğimizde hasta olacağımıza inandığımız için hasta oluyorsak soğuk suyla duş alma burnun akar, sinüzit olursun vs gibi telkinler yüzünden veyahut ben çok üşüyorum asla alamam gibi kendimizi şartladığımızdan dolayı bu konuda da sıkıntı çekmekteyiz.

Temel meseleyi anladığınızı düşünüyorum bu konu her şeyde geçerli. Üniversite sınavını kazanacağımıza dair kendimize duyduğumuz güven veya kendimize güvenmeyişimiz bile sınavı kazanıp kazanmayacağımızı etkiliyor. Buraya kadar her şey anlaşıldıysa ki anlaşılmıştır daha fazla uzatıp zamanınızı almadan hemen final yapıp sonlandırayım.

Soğuk suyun vücudumuz için birçok faydası vardır. Bunlardan bazıları:

-UYANIKLILIĞI ARTTIRIR.
Sabah uyanır uyanmaz aldığınız soğuk duş sizin açılmanızı ve güne daha enerjik başlamanızı sağlar aynı zamanda akşam yatmadan önce alacağınız soğuk duş da gece boyunca rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

-BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR VE KAN DOLAŞIMINI ARTTIRIR.
Soğuk su bazı kalp sorunlarıyla mücadele de yardımcı olabilir, kan dolaşımını teşvik ederek sirkülasyonu artırır. Doğal sağlık uzmanı Dr Joseph Mercola göre soğuk su daha verimli kan pompalaması için arterleri açtığını aynı zamanda daha düşük kan basıncı oluşturarak, bloke olmuş arterleri açarak genel kalp sağlığını ve bağışıklık sistemimizi geliştirdiğini aktardı.

-KAS AĞRILARINI GİDERİR.
Sporcuların eğitimden sonra kas ağrılarını azaltmak için buz banyoları yaptıklarını hep görmüşüzdür. 2009 yılında yapılan çalışmaya göre spordan sonra soğuk duş alan kişilerin sıcak duş alan kişilere nazaran daha az kas ağrısı çektiği ortaya çıktı.

-LENF SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR.
Lenf sistemi atık maddeleri vücuttan dışarı çıkararak patojenler (hastalıklara neden olan organizma – mikrop) ile savaşır. Atık maddelerin taşınması lenf sıvısı ile sağlanır. Lenf sıvısının hareketi kasların kasılması ile olur. Soğuk duş bütün vücuttaki kasların kasılmasını sağladığı için lenf sistemi de daha iyi çalışır. Böylece atık maddeler vücuttan daha hızlı atılır. Eğer lenf sistemi iyi çalışmazsa atık maddeler vücudun uç noktalarında toplanır. Bu da çeşitli sağlık sorunlarına yol açar.

-STRES VE DEPRESYONU HAFİFLETİR.
Soğuk duş depresyona yardım etmede ve önlemede de yardımcı olur. Virginia Common Wealth Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre soğuk su beynin mavi noktalarını uyarıyor. Mavi noktalar beynin noradrenalin üretim bölgesi. Noradrenalin ise depresyonu önlemede kullanılan bir hormon.

Evet! Soğuk duşun faydaları saymakla bitmez, sizlere birkaç tane örnek verdim. Soğuk duş almanın önemini bir nebzede olsa anladıysak hadi hep beraber soğuk duş almanın püf noktalarını inceleyelim:

Ne soğuk duşmuş arkadaş anlat anlat bitiremedin bide bunun püf noktası mı olur canım abartma sende gibisinden şikayetleriniz varsa valla ne diyim haklısınız ama bu kadar anlatmışken de tecrübelerimi paylaşmadan geçmek olmazdı.

Öncelikle musluğu (artık ne tarafsa) en sağa çevirip buz gibi suyu kafanıza dökmek suretiylen banyo yapmak zorunda değilsiniz bunu belirteyim. Hele ilk defa deneyecekseniz önce ılık suyla duşunuzu alın sonra son 3-5dk arası yavaştan soğuk suyu açın ilk başta biraz zor gelecek ama inanın çok keyifli, vücudunuz suya alışınca fullersiniz en soğuğu en az 3dk olmak üzere çok da abartmadan soğuk suyla duşunuzu alırsınız.

İlk başta böyle yapın daha sonra zaten alıştıktan sonra sıcak suya bulaşmazsınız bile. Vücudunuzun direnci artacak, daha enerjik olacaksınız. Sanırım daha fazla faydalardan bahsetmeme gerek yoktur.

Gelin hep beraber bir meydan okuma başlatalım, bu makaleyi gören ve konuyu tamamen anlayan herkes lütfen buna katılsın. 30 Gün boyunca her gün soğuk su ile duş alalım ve değişimi aşağıda birbirimizle paylaşalım.


Son olarak ben Fliks bu benim ilk makalemdi. (kendini tanıt hariç) Beğendiyseniz bunu yorumlarda belli ederseniz ve hatalarım varsa eleştiride bulunursanız çok sevinirim, herkese kolay gelsin.
İyi forumlar!
 
muhtemelen ilk aldığım soğuk duşta kendimi telkinleyeceğim için hasta olacağım ama yapmaya devam edeceğim. Sonuçları aktarırım buraya
 
muhtemelen ilk aldığım soğuk duşta kendimi telkinleyeceğim için hasta olacağım ama yapmaya devam edeceğim. Sonuçları aktarırım buraya
Aklıma geldikçe her duştan sonra saf soğuk suyun altına girip çıkıyorum.
 
Yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerim ve çıkarımlarımdır. Sizde aynı etkiyi yaratmayabilir, kötü etkilenebilirsiniz. Kendi deneyimlerimi yazıyorum denemek tamamen size kalmış

Arkadaşlar 1 ay boyunca 2 günde bir düzenli olarak buz gibi suyun altında duş aldım. Ocak ayında başladığım bu süreci sporla beraber götürdüm. Sabah erken saatlerde aç bir vaziyette dışarıda soğuk havada kardiyo yaptıktan sonra eve gelip en soğuk ayarda duş aldım. En korktuğum şeylerden birisi de böbrekleri üşütüp yataklara düşmekti çünkü etrafımda kime sorsam hayatları boyunca soğuk duş almamış kişiler bana ders veriyordu. Şunu da söylemem gerek ben suyu başta ılık sonra yavaş yavaş soğuk yapma gibi bir periyot izlemedim.

Spordan sonra biraz soluklanıp direkt en soğuk suyun altına dalıyordum. Suyu direkt kafanıza temas ettirmeyin. Özellikle spordan sonra ve açken. Bacaklarınızı yıkayın biraz sonra göğsünüze vursun su sonra omuzlara sonra koltuk altlarına temas ettirin. Daha sonra yavaş yavaş sırta temas ettirin. Sırt ve ense kısmı işin en can alıcı kısmı. Buralara biraz sabredip dayanırsanız bundan sonra işiniz kolay. Kafaya direkt temas ettirmeyin suyla kafanız arasında eliniz olsun kafanızı şampuanlar gibi elinizi hareket ettirin. İlk başlarda vücudunuz karıncalanacak. Korkmanıza gerek yok nefesinizi kontrol edin. 5-6 dakika suyun altına durduktan sonra vücudunuzun kıpkırmızı kaldığını göreceksiniz.

Bundan sonrası işin en keyifli kısmı. Bakın ilk soğuk duşunuzda bile bu aşamaları geçtikten sonra çok keyif almaya başlayacaksınız. Soğuk su sizi rahatsız etmekten çok rahatlatmaya başlayacak.

Faydaları

- En ama en önemli faydası bağışıklılığımı güçlendirmesi. Evde bir kişi hasta olsun bana bulaşmama ihtimali sıfırdır. Kesinlikle bende olurum. Lakin Bütün ev hasta oldu inanır mısınız ben taş gibi geziyorum. 2 haftadır soğuk suyla almayı bıraktım yorgun ve halsiz hissediyorum. Sivilcelenmeye başladım. Soğuk duş aldığım zamanlar bir kere bile burnumu çekmedim.
- Duştan çıktıktan sonra enerjim optimize oluyor ve kendime güvenim daha da artıyordu.
- Derimin kalitesinin gözle görülür şekilde arttığını gördüm. Çenemin altına çıkan sivilceler yok oldu. Tabi ki bunun su içmeyle de alakası var
- Evde şofben yoksa güneş olmadığı günler duş alamama derdim kalmadı. Şaka gibi ama insana gerçekten özgür hissettiriyor.
- Denize gitmek için yazı beklemiyorum. Canım sıkılırsa gider yüzerim. Aşırı keyifli oluyor.
- Soğuk havaya direncim arttı. Kış ayında şort ve üstüne güzel bi sweat giymeyi isterdim ama soğuktan yapamıyordum. Şuan şortu geçirip dışarı çıkarım.
- Testisler sürekli sert. Testosteron artmış gibi. Yalnızca çok sıcak ortamlarda salıyor kendini arkadaş :d

Önemli noktalar
- Nefesinizi kontrol edin eğer çok zorlanıyorsanız bırakın bayılıp düşebilirsiniz. Başıma geliyordu az kalsın
- Soğuk su diye ilk başta ılık sonra biraz soğuktan bahsetmiyorum. Musluk ayarının en soğuk yerinden bahsediyorum. Direkt o suyun altına girmekten.
- Kafa kısmına dikkat edin.
- 2 haftada bir sıcak suyla alın vücudun ikisine de ihtiyacı var.

Arkadaşlar soğuk suya, soğuk duş alırken alışıyorsunuz. Bir sonraki duşa girerken de aynı 20. soğuk duşa girerken de aynı isteksizlik oluyor. Önemli olan psikolojinizi ona göre şekillendirmeniz. Yani 1 ayın sonunda ben soğuk duşa alışmadım. Sadece güzel ve yararlı olduğunu bildiğim için girdim. İlk başta hep götünüz donuyor sonra duştayken alışıp aşırı keyif almaya başlıyorsunuz. anlatacaklarım bu kadar varsa sorunuz sorabilirsiniz...

 
Herkese merhabalar, forumun kıymetli sakinleri!
Bugün sizler için soğuk duş nedir, ne değildir, nasıl alınır, faydaları nelerdir bunlardan bahsetmek istiyorum; dilerseniz hemen başlayalım.

Öncelikle soğuk suyla duş mu alınır manyak mısın ben hasta olurum zaten bağışıklığım kötü hem olsa olsa sadece yaz ayında alınır kışın donarız oğlum gibi endişeleriniz varsa bunu hemen açıklığa kavuşturayım.

Nasıl ki aramızdan bazıları şuan böyle düşünüyor, ilk başta inanın benimde aklımda böyle sorular vardı. Böyle bir işe kalkışmadan önce Jack Ensign Addington' un yazdığı
%100 Düşünce Gücü
adlı bir kitap okudum ve yukarıda bahsettiğim soruların cevabı olarak size kitaptan aklımda kaldığınca bir bölüm paylaşmak istiyorum:

Hikayemizdeki karakter tam bir sarımsak düşmanı. Sarımsağı hiç sevmiyor görmeye bile katlanamıyor, eğer gittiği yerdeki yemeklerde sarımsak varsa ve bunu farkederse, ki kolaylıkla farkediyor, çabucak hasta oluyordu. Herhangi bir şekilde bir yerde sarımsak görünce hastalanıyordu. Arkadaşlarına yemeğe gittiği zaman kesinlikle yemeklere sarımsak koydurtmuyor, arkadaşları ona filanca restorana akşam yemeğine gidelim gibisinden bir teklifte bulununca hayır filanca yerde şu ülkenin yemekleri yapılıyor kesin sarımsak konuluyordur diyip reddediyor, eğer arkadaşları zoraki onu kabul ettirirse garsonlara özellikle yemeklerde sarımsak bulunup bulunmadığı soruyor deminde dediğim gibi eğer sarımsak varsa hastalanıyor, günlerce yataktan çıkamıyordu.

Şimdi bu adam muhtemelen küçüklüğünde sarımsak yemiş ve hastalanmış, fakat hastalanmasının sebebi sarımsak değil başka bir şey olmasına rağmen adam olayı böyle değerlendirmiyor, sarımsağın kendisini hasta ettiğini düşünüyor e hal böyle olunca da zamanla bir daha başına bu tarz bir olay gelince tekrar sarımsağı suçluyor ve beyninde sarımsağa karşı büyük bir savunma mekanizması oluşturuyor. Kendi kendine şu telkinleri veriyor:

-Sarımsak beni hasta eder, sarımsak görünce hastalanıyorum, sarımsak benim için zehirlidir, sarımsak kötüdür, sarımsağa katlanamıyorum, sarımsak yüzünden hastalandım.

Sonuç olarak bu adam sarımsak yüzünden değil de bilinçaltına verdiği bu saçma telkinlerden dolayı kendi kendini harap ediyor. Başka bir örnek vermek gerekirse:

-Terli terli soğuk su içme hasta olursun, ayaklarını üşütme karnın ağrır. bu örnekleri çoğaltabiliriz. Meseleyi anladığınızı düşünüyorum, bizi hasta eden şey terli bir vaziyetteyken soğuk su içmek değildir, bunu yapınca hasta olacağımıza inanmamızdır. Bizim karnımızı ağrıtan ayaklarımızın üşümesi değildir, ayaklarımız üşüyünce karnımızın ağrıyacağına inanmamızdır. Hatta ve hatta bu örnekleri başka konularda da verebiliriz:

-Efendi ol kızlara iyi davran birgün hayallerindeki kıza kavuşacaksın, sen bu işi beceremezsin, gibi telkinler dolaylı yollardan küçüklükten itibaren beynimize yerleşmiş ve biz onları kabul ettiğimiz için sıkıntı çekmekteyiz. Buradan birçok makale çıkabilir ama içeriğin konusunu değiştirmemek adına soğuk duşa bağlayıp sonlandırayım.

Nasıl ki terli terli soğuk su içme hasta olursun örneğindeki gibi terliyken soğuk su içtiğimizde hasta olacağımıza inandığımız için hasta oluyorsak soğuk suyla duş alma burnun akar, sinüzit olursun vs gibi telkinler yüzünden veyahut ben çok üşüyorum asla alamam gibi kendimizi şartladığımızdan dolayı bu konuda da sıkıntı çekmekteyiz.

Temel meseleyi anladığınızı düşünüyorum bu konu her şeyde geçerli. Üniversite sınavını kazanacağımıza dair kendimize duyduğumuz güven veya kendimize güvenmeyişimiz bile sınavı kazanıp kazanmayacağımızı etkiliyor. Buraya kadar her şey anlaşıldıysa ki anlaşılmıştır daha fazla uzatıp zamanınızı almadan hemen final yapıp sonlandırayım.

Soğuk suyun vücudumuz için birçok faydası vardır. Bunlardan bazıları:

-UYANIKLILIĞI ARTTIRIR.
Sabah uyanır uyanmaz aldığınız soğuk duş sizin açılmanızı ve güne daha enerjik başlamanızı sağlar aynı zamanda akşam yatmadan önce alacağınız soğuk duş da gece boyunca rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

-BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR VE KAN DOLAŞIMINI ARTTIRIR.
Soğuk su bazı kalp sorunlarıyla mücadele de yardımcı olabilir, kan dolaşımını teşvik ederek sirkülasyonu artırır. Doğal sağlık uzmanı Dr Joseph Mercola göre soğuk su daha verimli kan pompalaması için arterleri açtığını aynı zamanda daha düşük kan basıncı oluşturarak, bloke olmuş arterleri açarak genel kalp sağlığını ve bağışıklık sistemimizi geliştirdiğini aktardı.

-KAS AĞRILARINI GİDERİR.
Sporcuların eğitimden sonra kas ağrılarını azaltmak için buz banyoları yaptıklarını hep görmüşüzdür. 2009 yılında yapılan çalışmaya göre spordan sonra soğuk duş alan kişilerin sıcak duş alan kişilere nazaran daha az kas ağrısı çektiği ortaya çıktı.

-LENF SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR.
Lenf sistemi atık maddeleri vücuttan dışarı çıkararak patojenler (hastalıklara neden olan organizma – mikrop) ile savaşır. Atık maddelerin taşınması lenf sıvısı ile sağlanır. Lenf sıvısının hareketi kasların kasılması ile olur. Soğuk duş bütün vücuttaki kasların kasılmasını sağladığı için lenf sistemi de daha iyi çalışır. Böylece atık maddeler vücuttan daha hızlı atılır. Eğer lenf sistemi iyi çalışmazsa atık maddeler vücudun uç noktalarında toplanır. Bu da çeşitli sağlık sorunlarına yol açar.

-STRES VE DEPRESYONU HAFİFLETİR.
Soğuk duş depresyona yardım etmede ve önlemede de yardımcı olur. Virginia Common Wealth Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre soğuk su beynin mavi noktalarını uyarıyor. Mavi noktalar beynin noradrenalin üretim bölgesi. Noradrenalin ise depresyonu önlemede kullanılan bir hormon.

Evet! Soğuk duşun faydaları saymakla bitmez, sizlere birkaç tane örnek verdim. Soğuk duş almanın önemini bir nebzede olsa anladıysak hadi hep beraber soğuk duş almanın püf noktalarını inceleyelim:

Ne soğuk duşmuş arkadaş anlat anlat bitiremedin bide bunun püf noktası mı olur canım abartma sende gibisinden şikayetleriniz varsa valla ne diyim haklısınız ama bu kadar anlatmışken de tecrübelerimi paylaşmadan geçmek olmazdı.

Öncelikle musluğu (artık ne tarafsa) en sağa çevirip buz gibi suyu kafanıza dökmek suretiylen banyo yapmak zorunda değilsiniz bunu belirteyim. Hele ilk defa deneyecekseniz önce ılık suyla duşunuzu alın sonra son 3-5dk arası yavaştan soğuk suyu açın ilk başta biraz zor gelecek ama inanın çok keyifli, vücudunuz suya alışınca fullersiniz en soğuğu en az 3dk olmak üzere çok da abartmadan soğuk suyla duşunuzu alırsınız.

İlk başta böyle yapın daha sonra zaten alıştıktan sonra sıcak suya bulaşmazsınız bile. Vücudunuzun direnci artacak, daha enerjik olacaksınız. Sanırım daha fazla faydalardan bahsetmeme gerek yoktur.

Gelin hep beraber bir meydan okuma başlatalım, bu makaleyi gören ve konuyu tamamen anlayan herkes lütfen buna katılsın. 30 Gün boyunca her gün soğuk su ile duş alalım ve değişimi aşağıda birbirimizle paylaşalım.


Son olarak ben Fliks bu benim ilk makalemdi. (kendini tanıt hariç) Beğendiyseniz bunu yorumlarda belli ederseniz ve hatalarım varsa eleştiride bulunursanız çok sevinirim, herkese kolay gelsin.
İyi forumlar!
Ya böbreğimi çok rahatsız ediyor sürekli tuvalete kalkıyorum soğuk sudan sonra ve boynum ağrıyor zamanla alisirmiyim alıyordum yazın ve çok iyi hissediyordum
 
Üşümüyo musun be kanka :D Bugün dondum resmen.
Vallahi donuyorum titriyorum ama kan akışını hızlandırdığın için dayanıyorum.Başıma ve vücuduma gelcek şekilde ayarlıyorum sonra çıkıyorum o kadar çok beklemiyorum altında
 
ilginiz için teşekkürler, avakadoya buradan teşekkürlerimi iletiyorum yazıyı okuduysanız avakadonun yorumunu da okumadan geçmeyin derim çok faydalı olmuş.
 
Ya böbreğimi çok rahatsız ediyor sürekli tuvalete kalkıyorum soğuk sudan sonra ve boynum ağrıyor zamanla alisirmiyim alıyordum yazın ve çok iyi hissediyordum
Yazıda da bahsettiğim üzere bu iş kendimize verdiğimiz telkinlerle de çok alakalı dolayısıyla kendinizi böyle şartlarsanız bu sıkıntıları çekmeniz normal. Yani başka bir sebepten dolayı boynunuz ağrıyordur ama siz bunu soğuk suyla bağdaştırmışsınızdır ve birtakım yanlış düşünceler yüzünden böyle bir genellemeye düşmüşsünüzdür ve artık soğuk sudan sonra boynunuz ağrır. Unutmayın bilinçaltımıza ne verirsek onu biçeriz.
Zamanla alışır mısın tabii ki alışırsın, öncelikle kafamızdaki bazı düşünceleri yenileriyle değiştirmekte fayda var.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst