Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

RP101 | 1)Temeller-Diğer Haplar

Katılım
1 Kasım 2018
Mesajlar
43
Tepkime puanı
428
Şehir
Ankara
Tahmin etmediğim bir şekilde fazla insan geldi ilk post'a. İlginiz için kendinize teşekkür edin. Önceki post'u okumadıysanız -> Yeni Başlayanlar için RedPill101 w//recc

RP101
1. Red Pill Temelleri
2. Terimler
3. Diğer Haplar
4. Frame Nedir?
5. Dünya'da Hipergami Anlayışı/Hiyerarşi
6. Feminizm'e Dair
7. Cinsel Pazar ve Market Değeri

1.Red Pill Temelleri

a.Red Pill nedir?

The Red Pill, en kısa tabiri ile erkeklerin kendilerine pompalanan kadın-merkezli kültürel beyin yıkamanın farkına varması ve buna baş kaldırmasıdır. Erkeğin etrafındaki olaylara anlayabileceği şekilde yanıt vermesini sağlayan bir öğretidir.

Anoloji Matrix filminden alınmıştır. Neo'ya Morpheus'un gerçeklik algısına dair yapmasını istediği bir seçimden alınmadır.

Kırmızı hap; görünenin arkasında ki gerçekliği açıklayan ve onun ne olduğunu söyleyen haptır. Size söylenilen yalanlardan uyanmak ve bilinçlenmektir.

Kadınların erkekleri kategorize ettiği ve üreme stratejisi izlediğini, romantik idealist aşkların hayal olduğunu anlatır. Kadınların faydacı doğasını ve neyi neden olduğunu açıklama, feminenleşmiş erkeklere yol gösterme amacıyla oluşturulmuş,kollektif bilince sahip topluluktur.

Kırmızı hap, kaybolmuş nesil için samimi ama sert bir baba görevi üstlenmektedir. Anonim bir topluluk olması sebebiyle de politik doğruculuktan uzak, kadınların reddettiği gerçekleri sert şekilde açıklamaktadır.

Genel tabiriyle erkekleri her konuda daha bilinçli yapmak için yaratılmış bir yaşam rehberidir.

Bunun dışında, kırmızı hap felsefesi temelinde evrimsel psikoloji, sosyoloji, bilişsel psikoloji ve felsefeden temel almaktadır.

b. Fişten Çekilme

Kırmızı Hap'ı okumaya başladığınızda başınıza gelebilecek olası 5 durum vardır.

1.İnkar etmek // Durumu yadsımaya başlarsınız. Bu yaşınıza kadar öğretilen, uzun süreli hafızanızda kalıcı yer etmiş bilgilerin bu şekilde olmadığını düşünürsünüz.

2.Kızgınlık // Forumdaki çoğu kişinin içinde bulunduğu durum. Olan suçu karşı tarafa atmak. Kadınların tamamını suçlama. Aldatılma, terkedilme vs.

3.Pazarlık // Yaşadığınız durumlara hak vermeye başlarsınız ancak hala araftasınızdır.

4.Çöküş // Öğretileri okumaya başladıktan sonra "Bu dünyanın ne anlamı var o halde, bu kadar karamsar olamaz. Asla istediğim şekilde sevilmeyeceğim. Mutlu olamayacağım" düşüncesi.

5.Umut ve Kabullenme // "Tüm veriler aynı sonuca çıkıyor. O halde buna adapte olmaya başlamalıyım. 'Kendin ol' saçmalıklarını dinlemeyip hayatım için bir şeyler yapmamın vakti geldi."

Bu yüzden belirli taktikler ve stratejiler istiyorsanız 5.aşamayı geçip hayatını düzene sokan bir erkekten almanız avantajınıza olacaktır.

Pekala ana konumuz olan bu acı gerçek ne:

"Değer yaratmadığın sürece insanların gözünde görünmezsin.
İyi genlerin yoksa görünmezsin.
Paran yoksa görünmezsin.
Yüksek bir statün yoksa tüm insanlığın karşısında -başta kadınlar olmak üzere- görünmezsin."


"Anneniz dışında hiç kimse sizi hayal ettiğiniz gibi sevmeyecek."

Sevgi dediğimiz şey koşullara bağlıdır,aşk dediğimiz şey koşullara bağlıdır, ikili ilişkilerimiz koşullara bağlıdır. Bu koşullar için köpek gibi çalışmanız ve ter dökmeniz gerekmekte.

Şimdi analize gelelim. Farkındayım yazdığım çoğu şey karamsar. Ancak acı gerçekler adı üstünde. Pekala bunlar ne kadar doğru, bir kızın bizi gerçekten hayatının sonuna kadar sevme olasılığı, sosyal dinamiklerimiz?

Bunları hipergami mevzusunda anlatacağım, ama evet. Gerçekler bunlar. İnsanlığın tarihi boyunca kadın hep güçlü tarafa gitmiştir. Bu durum olmasaydı şu an dünyadaki bir çok insan yaşamıyor olurdu. Bu davranış boyunca nesilden nesile günümüze kadar iyi genler getirdik.

Diğer Haplar

Tabii ki, kırmızı haptan sonra başlayan diğer akımlar da olmuştur.

Mavi Hap: Gerçeklikten bihaber, hayal aleminde yaşamak.

Mor Hap: Kırmızı ve Mavi hapın ortasında kalmak. Öğrenilen gerçeklerle yaşanılan hayalleri sentez etmek.

Siyah Hap: "Dünyada bu gerçekler var ancak bunu değiştiremeyiz" düşüncesi. Tüm gerçekleri nihilizm'e uyarlayan haptır. Kırmızı Haptan daha karamsardır.

Binlerce hap çeşidi var. Hepsi detaylı şekilde subreddit olmuş konular, ancak bu kadarını bilmeniz yeterli. Diğer hapların tekniğini yeri geldiğinde yazacağım.

Çoğu insan mor hap denilen durumdadır. Kırmızı Hap'ın gerçeklerini bilir ancak mavi hap'ın fikirleriyle sentezleyip hayatına devam eder. Kadın doğası hakkındaki acımasız gerçeklerin ayırdına varmak, daha önceden inandığı tüm idealist Mavi Hap fikirlerini çöpe atmak ve Kırmızı Hap bilinciyle kendine yeni ve pozitif bir erkeklik yaratmak zor ve acılı bir iş. Hayat boyu Mavi Hapa damardan bağlı olan birçok erkek için Mavi hapın hayallerini bırakıp gitmek çok korkunç birşey. Bu yüzden Kırmızı Hap, fişten çekilme her erkeğin harcı değildir.

Bu teorileri okuyup hayatınıza uygulamadığınız takdirde bilinçaltınızı çöplüğe çevirirsiniz.

Burada olan çoğu insanın yaşadığı bir travmadan dolayı burada olduğunu biliyorum. Bazılarımız kendilerini geliştirmek istiyor, bazılarımız seks hayatını canlandırmak istiyor, okul hayatı, iş hayatı vs.

Özet olarak hayatınızdaki bir takım şeyleri yoluna koymak için bu forumdasınız. Bu yüzden yazdıklarımda anlaşılmayan, yanlış anlaşılan bir nokta varsa yorumlarda belirtin. Yanlış anlaşılmaya müsait bir konu.

Bunun dışında sınıfa kayıtlı olan kişiler, herhangi bir durumda fikrimi almak isterlerse seve seve cevaplarım.

Post kısa olduğu için ilk derse ödev koymuyorum.

Diğer konumuz Terimler ve Frame olacak. Geceye kalmadan sitede olur.


Part 2: Kırmızı Hap Terimleri ve Çerçeve
 
Reis önerim var ödevler umarım zor olmaz enazından baştaki ödev kolay olsun, hevesimiz kırılmasın. Basit dedim ama bize bişeyler de katmalı. Yani yavaş yavaş dozu arttılmalıyız gibi. Tabi en iyi bilen sensin bu sadece öneri :)
 
Özgün ve kaliteli bir seri seziyorum, umarım son post'a kadar devam eder
 
Muhteşem ve hayatıma yön verecek bir yazı dizisi. Teşekkürler bu bilgileri bizden esirgemediğin için.
 
Red Pill konusuna forumda değindiğin için teşekkürler recc!

Defalarca yazmayı düşündüm fakat vakit darlığından dolayı bir türlü yazamadım. Yazsaydım bile bu kadar iyi yazabilirmiydim bilmiyorum dostum. :)
Takipteyim, devam!
 
Mor hapı yutmuşum haberim yok. 4. Evre de takıldım kaldım 2 aydir 20 yıllık mavi hap geçmişi çok zorluyor
 
Siyah Hap' ı aşırı merak etim ? Kırmızı haptan daha karamsardır yazıyor örnek verir misin yada siyah hap hakkında konu açar mısın ?
 
Başladım okumaya.Güzel ve faydalı şeyleri yazıyorsun.Devamını bekliyoruz.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst