Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Sigara ve Alkol

Katılım
16 Mart 2019
Mesajlar
79
Tepkime puanı
129
Yaş
22
Şehir
İstanbul
Bu konuda hepimiz hemfikiriz sigara ve alkol zararlı.

Tatları kötü, zararlı peki neden içiyoruz? Sinir,stres,Merak,Sosyal çevre(Kendini ispatlama,havalı gözükmek,arkadaş çevresi)
Belli bir süre sonra tadı normaleşiyor ve zevk almaya başlıyoruz. Peki neden bırakamıyoruz? Çok basit çünkü istemiyoruz. Belli bir süreden sonra onlarsız bir hayatı düşünemiyoruz, bir parçamız oluyorlar. Nasıl? su,yemek bize normal bir ihtiyaçsa onlarda öyle oluyor.

Peki nasıl bırakıcaz?

İlk önce motivasyona ihtiyaç var. Zararlarını hepimiz biliyoruz. Cinsel hayat, sosyal hayat(Ağız kokusu vb) gündelik hayatı zorlaştırma vs...

Bırakmanın belkide en güçlü yolu sosyal çevrenizi değiştirmek!!

Sigara içmeyen arkadaşlar edinin onlarla takılın ve yanlarında sigara içmeyerek kendinizi alıştırın. Sosyal çevrenizi ya sigara bırakmaya ikna edin ya da siz onları bırakın. Sigara bütçenizi harcayın. Sigara yavaş yavaş ilaçlarla vs bırakılmaz. (Eğer 2-3 paket içiyorsanız 1 paket kadar düşürün)
Tek seferde bırakıcaksınız.

Koşulandırmalardan uzak durun!

Sigara-kahve,Çay-sigara vb... Konuyu açıcam. Örneğin; her sabah dolmuşa binerken sigara içiyorsanız, dolmuş beklerken çok sıkıntı çekiceksiniz:) Olabildiğince tetikleyici maddeleri hayatınızdan çıkarın!!
Alkol konusunda içeceksinizde fazla içmeyin, sadece sosyal içici olun ve az için çok içince zaten hiçbir şey anlamayacaksınız alkol dozunda güzeldir. İyi günler:):)
( Olduda çok içtiniz bir bardak suya birkaç damla amonyak damlatarak için,hızlı bir şekilde ayılırsınız.)
 
Günden güne birçok insanı kendine bağlayan zararlı şeyler. Keşke hiç kullanmaya başlamasaydık...
 
Beyler burada sızlananların yarısı seksten sonra sigara yakmanın hayalini kuruyor veya özeniyor. Gerçekten bırakmak isteyen insanların bıraktıklarını çok gördüm çok insan tanıdım hala da içmezler akıllarına sigara bile gelmez. Ve inanın bıraktıklarında ki o sinirlilik hali yoktu sadece mutsuzlardı. Bunun da sigarayı bırakmayla alakası dopamin ve dopamin reseptörü ile alakalı. Burada ki sızlanmalarınız bana göre sadece toplumun sigaraya bakış açısından dolayı kaynaklanıyor.(Toplumun çoğunun ağzında şu cümle şu mereti keşke içmeseydik bırakamıyoruz da diyor sigarasından bir fırt alıp keyifle üflüyor. )Zararını bu kadar biliyorken neden hala içiyorsunuz ve bundan bu kadar rahatsızken neden hala içtiğinizi anlamış değilim. BEN SİGARA KULLANIYORUM. Bundan da rahatsız hiç değilim. Başıma gelebilecekleri biliyorum. Ama sigarayı bırakma gibi bir düşüncem hiç olmadı.
 
düzenli sigara kullanmaya başlayalı 3-4 ay oldu. açıkcası şuan hiç pişman değilim çünkü en stresli en dertli anımda bir tane içmek bile rahatlatıyor ekstra bir rahatlama-özgüven getiriyor. ileride ne olur bilmem. haftada 1 paket kullanıyorum umarım arttırmam
 
ikisini de kullanıyorum ve bir sorunum yok. İlerde kesinlikle çok başımı ağrıtacak ama şu anlık bir pişmanlığım yok.
 
Keşke hiç ama hiç hayatımıza almamış olsaydık bu ikiliyi :/
 
Çevreni değiştir demişsin ama çevrede sigara içen insan her zaman olacaktır.Bunu geçtim sigara bir alışkanlık bu yüzden sadece sağlam bir irade ve kararlılıkla bırakılabilir diye düşünüyorum çevreden daha çok.Çünkü herkes yemekten sonra bir sigara yakar müzik dinlerken yakar sinirlenir yakar.Bunlar tetikleyici şeyler.Yemek yemeyi ,müzik dinlemeyi yada duygularımızı bırakamıyacağımıza göre çözüm tetikleyen yerlerden kaçmak değil dayanmaktır bence.
 
Sigara ne zaman içsem midem bulanır kafam ağrır.
Alkol hiç bir zaman aramam.
Sadece arkadaş ortamında olursa dozunda içerim.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst