Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

SOSYAL İLİŞKİLERİM ZAYIF!

Katılım
6 Temmuz 2019
Mesajlar
65
Tepkime puanı
58
Yaş
26
Şehir
Antalya
Arkadaşlar ben insanlarla sohbet edemiyorum,kendimi kasıyorum ve karşıdaki insanın benim hakkındaki kötü düşüncelerinden korkuyorum.Rahat olamıyorum.Bunu nasıl yenebilirim?
 
  • Beğen
Tepkiler: 4u.
Sosyal fobin var. Korkuya rağmen yap dostum. Özelden bana yazabilirsin birebir destek olurum çok kötü bir durum bu biliyorum. Halletmezsen depresyona kadar gider.
 
Sebebi basit çözümü zor.
1: Baskı altında bekleyemiyorsun.
2: Ne konuşacağını bilmiyorsun.

Bunlar çoğumuzun ortak sorunları.

Kendi konumun reklamını yapmış gibi olmayayım ama bu konudaki 3. ve 4. ilke bu sorunlar için var. En azından teorik ve pratik birkaç bir bilgi edinirsin.

Doğal Oyun'un 5 İlkesi - James Marshall Seminer Notları
 
  • Beğen
Tepkiler: 4u.
ilk başlarda saat sorarak başla etrafındaki insanlara.. spor salonuna yazıl senin için yararlı olacaktır hem vücut açısından hem de konuşma açısından...
sosyal aktivitelere katılırsan da daha iyi olacaktır
 
Özgüven eksikliği hakkında kişisel gelişim videoları izle uzmanlardan öğren işi
Bunu izleyerek başla
Sonra buna geç xd (Kişisel gelişim uzmanı değil ama tecrübeli bir abimizdir)
 
asıl kasılırsan insanlar senin hakkında kötü düşünür herhangi bir arkadaşının yanına git samimice selamlaş elini sağlam sık yaptığı herhangi bir işten konu aç ne yapıyo ne ediyo anlatsın gözlerinin içine bak iyice dinle adamı sonra sende o konu hakkında konuş en önemlisi ilgili ol dinlerken başka şeyler düşünme bir şeyler öğreniyormuş gibi dinle bunu yenmenin tek yolu daha fazla iletişimde olmak yani çözüm basit neyden korkuyosan onun üstüne gidiceksin ek olarak iletişimle ilgili kitapları pdfleri vs vs okumanı öneriririm
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst