Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

STATÜ HER ŞEYDİR

Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
227
Tepkime puanı
238
Şehir
Bursa
Selam dostlarım bir düşünce yazısıyla daha sizinle birlikteyim.(çok uzun olmayacak)

Temel ontolojik problemlerimi bir kenara bırakıp hayata odaklandım ve bu odaklanmadan siz de en az benim kadar faydalanacaksınız.

Bugün ki konumuz "STATÜ". Bu kavram sizin toplumdaki yerinizdir dostlarım. Şüphesiz hepimiz insanın sosyal bir varlık olduğunu kabul ediyoruz.Madem böyle bir durum var o halde bizim bu sosyal yaşamdaki değerimiz(ki bu STATÜdür) hayatımızı birinci dereceden etkiler. Ne kadar sosyal değerimiz yüksek ise biz o kadar değer görürüz.

Gelelim statümüzün nasıl artacağına. Bunun için yapılması gereken şey statüsü yüksek insanlara bakmak ve onların statüsünün neden yüksek olduğuna akla yatkın sebeplerle kendimize açıklamaktır.

Kimdir bu statüsü yüksek insanlar?

->İş yerinde patron, evde baba , bulunduğu gurupta üyelerden 5 yaş büyük olan kişi ,bulunduğu guruba emir verme yetkisi olan kişi(komutan, lider) öğrenciye not veren öğretmen , öğretmeni denetleyen müdür, forumda kurucu ve modaratör. Bu saydıklarımız statüsü yüksek insanlara örnek verilebilir ama bunların çoğu statüsünü rütbesinden veya mevkisinden alan kişilerdir.

Demek ki statüyü etkileyen ilk faktör RÜTBE VE YAPTIRIM GÜCÜDÜR.

-> Birkaç örnek daha inceleyelim. Rütbe ve yaptırım gücünü sabit tutalım. Para görünmez bir güçtür zengin ama statüsü olmayan insan sayısı yok denecek kadar azdır. Okuldaki popüler çocuklar genelde zengindir ,para onlara STATÜ verir. (parayı yaptırım gücü olarak görmek de yanlış sayılmaz)

İkinci faktör ise PARA'dır.

->Haydi şimdi parayı ve rütbeyi sabit tutalım.Bunlar dışında insana statü katan şey nedir. Hiç şüphesiz karizmadır(giyim,duruş,tavır). Bunlar hakkınızda hiçbir şey bilmeyen insanlar arasında bile saygın olmanızı sağlar

Üçüncü faktör ise KARİZMA'dır

->Karizması eşdeğer iki insanı öne çıkaran şey nedir peki. İşte bunun cevabı karizmanın kendisinden daha önemlidir.Bu sorunun cevabı sizin sınıfınızda ailenizde birincil çevrenizde gördüğünüz değeri doğrudan etkiler.EVET DOSTUM formülümüz bu "senin onlara duyduğun ihtiyaç" - "onların sana duyduğu ihtiyaç" bu çıkarma işleminin sonucu negatif çıktığı sürece çevreniz asla eksik olmayacaktır.STATÜNÜZ toplum geneline göre %5 e girecektir.

SON ve EN ÖNEMLİ faktör ise İHTİYAÇ POTANSİYELİDİR.

Az çok ilk 3 madde hakkında fikir sahibi olduğunuzu biliyorum bu yüzden öncelik SON MADDE olmak üzre bir önümüzdeki günlerde bu yönlerinizi nasıl geliştireceğinize dair tavsiyelerde bulunacağım.

Bu forumda size söylenen hemen hemen her şey statünüzü geliştirmek içindir.

SEVGİLER PUALAR...

İYİ FORUMLAR...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst