Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Wim Hof Metodu (Bağışıklık Güçlendirme)

Katılım
1 Kasım 2019
Mesajlar
9
Tepkime puanı
26
Yaş
27
Şehir
İstanbul
Öncelikle Wim Hof (Buz Adam) kimdir?
Kendisi 20 Nisan 1959 yılında doğmuştur ve Alman vatandaşıdır. Wim'in Guinness Dünya Rekorlarında 20'den fazla rekoru bulunuyor bu rekorların bir tanesi en uzun buz banyosudur(1 saat 50 dakika).Şubat 2009'da, Kilimanjaro Dağı'na şortla 2 günde zirveye ulaştı. Geri dönmesiyse tekrar 2 gününü aldı. Yine 2009'da, Wim Finlandiya'da kutup dairesi'nde -20 °C'ye yakın sıcaklıklarda 42.195 kilometre koşarak tam bir maraton tamamladı. Bunu sadece şort ve sandalet giyerek 5 saat 25 dakikada başarmıştır. Hof’a göre herkes kendini donmadan buzların içine bırakabilir, yeter ki zihnini ve bedenini doğru şekilde eğitsin. 2011'de Hollanda'nın ünlü Radboud Üniversitesi'nden bilim insanları Wim'in fizyolojisini inceledi ve hayret verici sonuçlar ortaya çıktı(video ingilizcedir)


Wim Hof benim eriştiklerime siz de erişebilirsiniz diyor. Gelelim Wim Hof metodunu nasıl uygulayacağız.

Aç karna yapılması önerilir. Aç karna yapılmasının sebebi, vücut sindirme işlemine başladığında çok fazla enerjiyi orada harcar. Bu sebepledir ki, yemek yendiğinde ağırlık çöker, vücut uyu der sana, o sırada enerjiyi sindirime odaklar. Rahat pozisyonda olmanız önemlidir(uzanırken,lotus pozisyonu falan gibi önemli olan pozisyon değildir rahat olmanızdır ama benim önerim uzanmanız çünkü yaparken bayılma riski var.)
1. 30-40 kere derin derin nefes alıyoruz. Ağızdan veya burundan fark etmez Wim Hof; havayı nereden aldığınızın hiç bir önemi yok. sadece daha fazla alamayacak kadar tüm vücudunuz havayla dolsun. Ama fazla zorlamayın.
2. Son nefesi tamamen verdikten sonra zaman tutuyoruz. İlk yapışınızda 1 dakikanın üstüne çıkarsınız rahat diye düşünüyorum en azından bende öyle oldu. Bu aşamada gözlerinizi kapatıp sadece vücudunuza odaklanın kalp atışınıza, hücrelerinize vb.
3. Nefes almanız gerektiğinde derin bir nefes alın ve 10-15 saniye tutun.
Bunların hepsi 1.tur. Bunu tam 3 kez yapıyoruz. Tüm olay burada bitmiyor ama soğuk duş almak var. Tabi hemen çat diye girmeyin duşa. Bu nefes tekniğini haftada 5 ez uyguluyorsanız;
1. hafta, duşların en sonunda 30 saniye soğuk su ile duş, onda da nefesinizi yine derin derin alin ki, titreme böyle bi gariplik olmasın, sakin durmaya calisin.

2. hafta 30 soğuk, 30 sıcak, 30 soğuk, 30 sıcak, 30 soğuk (saniye) olacak şekilde soğuk duş
3. hafta 1 dakika soğuk, istediğiniz kadar sıcak, 1 dakika soğuk
4. hafta 10 dakika soğuk duş

Sonuç: Çok daha zor hasta olursunuz, stres seviyeniz azalır, soğuğa karşı dayanaklı olursunuz, zihinsel ve fiziksel iyileşme yaşarsınız.
 
Kesinlikle yararlı bir konu, çok güzel bir konu seçmişsin eline sağlık.
 
Spor sonrası her zaman buz gibi suyla duş aldığım için bunu daha önceden de tecrübe ettim. Gerçekten de işin en önemli kısmı aklı terbiye etmektir.
Bize soğuğu hissettiren vücudumuz değil, zihnimizdir.
O soğuk vücuduma değdiğinde bir an da nefes alış veriş ve kalp atma hızım olağan üstü artıyor. Vücut ısım bir hayli düşüyor.
Fakat farkındalığımı arttırıp, nefes alıp verişimi doğru düzgün verdiğim de; sıcak sudan aldığım hazdan daha fazla keyif alıyorum soğuk suda.
Yaklaşık 1 senedir hasta olmuyorum bunu da yazayım buraya.
Bu tekniği de deneyeceğim.
Şu an çalıştığım iş biraz fiziksel kuvvet ve ayakta durma gerektiriyor. Şu işten ayrılayım,( spor ile zor oluyor. ) daha sonra her sabah 5 gibi kalkıp meditasyon yapacağım uzun bir süre.
Meditasyondan hemen sonra bu tekniği yapıp soğuk su ile duş alacağım.
Bana çok fazla katkısı olacağına eminim.
 
Bu adamı ilk izlediğimde manyak bu demiştim. Şu an denemek için sabırsızlanıyorum. "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir" :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst