Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Yaşayacağınız hayata kendiniz karar verin.

Katılım
6 Şubat 2021
Mesajlar
163
Tepkime puanı
192
Yaş
20
Şehir
Şırnak
Herkese selam. Bildiğimiz gibi ülkemizdeki gençlerin neredeyse tamamının yaşayacağı kaderi ailesi seçiyor/etkiliyor. Okuduğum kitaptan aldığım bu konuyla ilgili bazı notları sizlerle paylaşacağım.

Kaderinize sadece kendiniz karar verin. İnsanların fikirlerinden ilham alın ama onların kaderinizi belirlemesine izin vermeyin.

Eğer kararımızı para ve konforlu yaşam fikri etkiliyorsa, genellikle kaygıyla ve anne babamızı memnun etme gereksinimiyle davranıyoruz demektir. Belki onlar bize duydukları ilgi ve kaygıyla kazançlı bir yola doğru yönlendirirler ama bunun altında başka bir duygu - gençliklerinde sahip olduklarından daha fazla özgürlüğe sahip olduğumuz için biraz kıskançlık - yatıyordur.

Stratejiniz iki yönlü olmalıdır. Birincisi özgüveniniz darbe yemeden, hatalı nedenlerle bir meslek seçtiğinizi olabildiğince erken fark etmelisiniz. İkincisi sizi gerçek yolunuzdan çeviren o güçlere karşı aktif olarak baş kaldırmalısınız. İlgi ve takdir görme gereksinimine burun kıvırın, bunlar sizi yoldan çıkaracaktır. Sizi yabancılık hissettiğiniz bir mesleğe itmek isteyen ailenizin gücüne karşı biraz öfke ve kırgınlık duyun. Anne babanızdan bağımsız bir yol izleyip kendi kişiliğinizi saptamak gelişiminizin sağlıklı bir parçasıdır. İsyan etme duygunuz sizi enerji ve amaçla doldursun.

Çoğunlukla paranın çekiciliği, hızlı zengin olmak gibi sebeplerden dolayı yaşam görevimizden uzaklaşırız. Ve bu sapma benliğinizin derinlikleriyle uyumlu olmayacağından ilginiz azalacak ve sonunda para kolayca gelmeyecek hatta başarısız olup acı çekeceksiniz. Daha sonra sonu olmayan bir mesleğe gömüleceksiniz. Maddi ihtiyaçlarınız karşılansa bile içinizdeki boşluk duygusunu herhangi bir inanç sistemi, uyuşturucular ya da oyalayıcı eğlenceler ile doldurmak isteyeceksiniz. Burada ödün vermenin, bu dinamikten kaçmanın bir yolu yoktur. Acınızın ve hayal kırıklığınızın derinliği yolunuzdan ne kadar uzakta olduğunuzu anımsatacaktır.

Kitap piyasadaki kişisel gelişim kitaplarına benzemez. Her bir cümlenin üstünde az da olsa düşünülmesi gerektiği fikrindeyim. Fikirlere katılmak zorunda değilsiniz. Bende bir şeyler uyandırdığı için sizlerle paylaşmak istedim. İyi forumlar
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst