Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Yeni Yıl Hedefleri Neden Tutmaz

Katılım
21 Kasım 2018
Mesajlar
329
Tepkime puanı
476
Şehir
Tokat
Iki hafta sonra takvimler 2023'ü gösterecek, her yıl olduğu gibi ülkemizde, dünyada ve kendimizle ilgili büyük değişiklerin olacağını soyleyerek bazı yeni yıl hedefleri koyacağız. Bütün her şey yeni iken biz neden yeni olmayalım ki? Peki, hangimiz bu hedefleri gerçekleştiriyoruz? Hangimiz verdiğimiz sözleri 365 gün boyunca kesintisiz gerçekleştiriyoruz? Sebeplerine kendimce cevap arayacağım.

1- Hedef Hakkında Hazırlıkların Olmaması:

İleriye dönük bir alışkanlık planı için hazırlıkların önceden başlaması lazım. Yeni yılda kesintisiz spora gitmek istiyorsan şimdiden sporda giyeceğin kıyafetleri alman ve antrenman rutinlerini araştırman, kilo vermek istiyorsan şimdiden biraz olsun diyetini değiştirmen, sigarayı bırakmak istiyorsan şimdiden içmeyi azaltman yararına olacaktır.

1 Ocak 2023 olur olmaz tak diye sigara içmeyi kesmek büyük ihtimalle işe yaramaz. Öncesinde hiçbir eğilim yokken beslenme biçimini bir günde tamamen değiştirmek de işe yaramaz.


Hedefiniz hakkında şimdiden araştırma ve hazırlık yapın.

2- Sürdürebilir Bir Plan Yapmamak

Her gün en az 50 sayfa kitap okumak yerine her gün kitap okumak veya kitap okuma alışkanlığı kazanmak daha sürdürülebilir bir hedef. Belki bir dönem depresyona gireceksin belki işlerin yoğunlaşacak...

Sadece kitap okumak hakkında değil diğer yeni yıl hedefleriniz için de bunu yapabilirsiniz. Hafta içi her gün spora gitmek yerine ara verilse bile spora devam etmek veya 15 kilo vermek yerine kilo vermek gibi bir hedef daha mantıklı.


Keskin hedeflerin gerçekleştirilmesi daha zordur ve motivasyonunuzu bozabilir.


3- Kendinize Uygun Hedefler Koyun

Sırf size iyi geleceğini düşündüğünüz bir hedefi size uygun olmasa bile koymayın veya yapmış olmak için de hedef koymayın. Bir süredir yapmayı düşündüğünüz, devam ettirmek istediğiniz, işinize yarayacak hedefler koyun.

4- Daha Çok Kendinize Bağlı Hedefler Koyun

Gerçekleşmesinde sizin payınızın daha etkili olacağı bir hedef daha mantıklı. Kitap okumak, spora gitmek sizin elinizde ama on altı yaşındaysanız ve maddi olarak da ailenize bağımlısı iseniz gidip de ülke turu yapacağım gibi bir hedef koymayın

Siz ne düşünüyorsunuz? Belki de yeni yıl hedefleri koymamalıyız diye düşünüyorum bazen.

Benim bazı yeni yıl hedeflerim (Siz de kendinizinkileri yazarsanız sevinirim):

1- Uyku ilacını bırakmak
2- Haftada en az bir kitap bitirmek
3- Öykü yazmaya başlamak
4- Devamsızlıktan kalmamak
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst