Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Zamanda Yolculuk Yapabilir miyiz?

Katılım
20 Kasım 2018
Mesajlar
59
Tepkime puanı
129
Şehir
Ankara
Evet beyler artık forumda ara sıra fiziğe ve bilime yönelik başlıklar açacağım çünkü okuduğum bölüm bununla ilgili. Konularla ilgili kısa açıklamalar yapacağım. Boş zamanlarınızı bu konuları öğrenmekle ve atacağım videoları izlemekle geçirebilirsiniz. Atacağım videoları izledikçe keyif alacağınızdan eminim. Şimdi konumuza dönelim.

Zamanda Yolculuk Yapabilir miyiz?
Evet beyler bilim bu sorunun cevabını yıllarca aradı ve bunun üzerine birçok bilim-kurgu film çekildi. Albert Einstein, Özel Görelilik Kuramı (İzafiyet Teorisi) ve İkizler Paradoksu adı altında bir teori ortaya koydu (Teorileri ayrıntılı olarak internetten araştırabilirsiniz.). Zaman, mekan ve hareketin birbirinden bağımsız olmadığını açıkladı. Einstein, araştırmaları ve deneyleriyle beraber üç boyutlu uzaya 4.boyutu ekledi: Zaman. Tüm bunların sonucunda, yüksek hızlarda zamanın yavaşladığı anlaşıldı ve ışık hızına ulaşılması durumunda zamanın da durabileceği sonucuna ulaşıldı.

Newton ve Einstein'dan sonra en önemli bilim adamı olarak görülen Stephen Hawking, bu konuyla ilgili çok önemli sonuçlara ulaştı. Geçmişe gitmenin mümkün olmadığını fakat yüksek hızlara ulaşılması durumunda geleceğe gitmenin mümkün olduğunu açıkladı. Geleceğe yolculuk yapabilmek için, karadeliklerden yararlanılabileceğini de ekledi.

Konuyla ilgili videomuz:
 
Ben öyle birşey olacağını zannetmiyorum gelecektede.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst