Press "Enter" to skip to content

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı

Mark Manson – Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı PDF indir

Eski pickup artistlerden olan Mark Manson’un “The subtle art of not giving a f*ck” isimli kitabının Türkçe’ye çevrilmiş halidir. Mark Manson geçmişinde birçok başarısızlığa ve başarıya imza atmıştır. Sonradan fark etmiştir ki hayatındaki her şeyi kontrol edemiyor. Bu mümkün değil. Bazı şeyleri kafaya takması ve bazı şeyleri kafaya takmaması gerektiğini anlıyor. Kitabında ise neleri kafaya takıp neleri takmayacağımızı iyi seçmemiz gerektiğini söylüyor. Ayrıca bazı şeyler için çabalamanın yersiz olduğunu belirtiyor.

Kitabın içerisindeki birçok sözü sitenin instagram ve twitter hesaplarında paylaştım. Sağlam sözler var. Kitabı klasik çok satılanlarla kıyaslamayın. Baharat reyonunda satılan evrene mesaj tarzı kitaplarla da karıştırmayın. Kitap çok satıyor ve hakeden bir kitap. Okurken sıkılmayacağınız ve rahatlayacağınız bir kitap.

Siz de her şeyi kafaya takanlardansanız eğer, neyi kafaya takıp neyi takmamanız gerektiğini bilmeyip her şeyi kafaya takıyorsanız bu kitabı okumalısınız. Sakın bu kitabı yanlış anlayıp da hiçbir şeyi kafaya takmama yanılgısına düşmeyin. Hayatta kafaya takılması ve takılmaması gereken şeyler vardır. Bunun ayrımını iyi yapın. Sorumluluklarınızdan kaçmayın nasılsa kafaya takmıyorum diyerek.

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı kitabını ücretsiz indir ve oku

“Büyük Güç Büyük Sorumluluklar Getirir.” Evet ama bu sözün daha iyi bir akış açısı var, ve gerçekten derin bir bakış açısı. Tek yapmanız gereken sözlerin yerini değiştirmek: “Büyük sorumluluklar büyük güç getirir.”

“Her şeyi iyi tarafından görmek” gibi bir şey iyi gibi görünse de, gerçek şu ki hayat bazen berbattır ve yapabileceğiniz en sağlıklı şey de bunu kabul etmektir. Negatif duyguları inkâr etmek daha derin ve daha uzun ömürlü negatif duygulara ve duygusal bozukluğa neden olur. Sürekli pozitif olmak hayatın sorunları için geçerli bir çözüm değil, bir inkâr biçimidir.

Doğru değerleri seçerseniz, bu sorunlar size zindelik, kuvvet ve şevk verir. Dedemin zamanına dönersek, kendini çok kötü hissettiğinde şöyle düşünürdü, “Bugün berbat bir günümdeyim. Ama n’apalım hayat böyle, ben samanları havalandırmaya devam etmeliyim.” Ama ya şimdi? Şimdi beş dakikalığına bile kendinizi çok kötü hissetseniz son derece mutlu ve harika hayatları varmış gibi sunan insanların 350 fotoğrafıyla bombardıman ediliyorsunuz, bu durumda hatanın sizde olduğunu hissetmemeniz imkânsız kuşkusuz.

Değmeyecek şeyleri kafaya takmamak çok önemlidir. Dünyayı kurtaracak olan şey budur. Dünyanın bazen berbat olduğunu ama bunun da doğal olduğunu kabul ederek yaşamak gerek. Çünkü her zaman böyleydi ve her zaman da böyle olacak.

Sosyal medyada her gün milyonlarca kere paylaşılan “Nasıl Mutlu Olunur” tarzı saçmalıklarda yanlış olan ve kimsenin fark etmediği şey şudur: Daha pozitif bir deneyimi arzu etmenin kendisi negatif bir deneyimdir. Ve de tam tersine, insanın negatif deneyimini kabul etmesinin kendisi pozitif bir deneyimdir.

Pokerde elinde korkunç kağıtlar olan biri çok güzel eli olan birini yenebilir. Elbette eli güzel olanın kazanma ihtimali daha büyüktür, ama sonunda kazanan her oyuncunun oyun süresinde yaptığı seçimlerle belirlenir. Hayatı da aynı şekilde görüyorum. Hepimize dağıtılmış bir el var. Bazılarının eli daha iyi. Sadece kağıtlara bakarak berbat durumda olduğumuzu söylemek kolaysa da, gerçek oyun o kağıtlarla yapacağımız seçimlere, almaya karar verdiğimiz risklere ve birlikte yaşamayı seçtiğimiz sonuçlara bağlıdır. İçinde bulundukları duruma göre sürekli en iyi seçimleri yapanlar tıpkı pokerde olduğu gibi hayatta da öne çıkarlar ve illa da eline en iyi kağıtlar gelmiş olmaları gerekmez.

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı – Mark Manson PDF oku

 

3 Comments

  1. Tayfun Tayfun

    Teşekkür

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir