Press "Enter" to skip to content

Gerçekten iyi bir hayatı hak ediyor musun?

Ben bu hayatı hak etmedim, Ben daha iyi bir hayatı hak ediyorum, Hak ettiğim hayatı başkaları yaşıyor, Daha iyi bir hayatı gerçekten hak ediyor musun?

Ben bu hayatı hak etmedim

Selam canlarım. Acayip sevgi doluyum bugün. Çiçeğe böceğe şiir yazasım var ama size yok. Dışarıda gülücükler saçıp sınıfa kan kusturan öğretmen gibi hissediyorum kendimi.

Hepimiz hak ettiğimiz hayatı yaşamadığımızı düşünürüz. İstediğimiz hayat standartları genel olarak ev, araba, iş ve aile 4’lüsünden oluşsa da bazılarımızın daha yüksek beklentileri olduğuna eminim. Saygınlık, kariyer, değer görme ve hayatın her alanında başarılı olma arzusu içerisindeyiz.

Hep yaşadığımız hayattan daha iyisini hak ettiğimizi söyler dururuz. Zengin bir adam gördüğümüzde zengin p*ç hayat ona güzel, ah şu hayatı ben yaşayacaktım ki, böylelerinin yaşadığı hayata bak bir de bizimkine bak, şu tipini s*ktiğimin altında son model arabası var biz hala… Gün içerisinde birçok defa kullandığım(ız) cümleler bunlar. Tanıdık gelmiştir illa ki. Zira ben çok kullanırdım, hoş hala da arada bir kullandığım olur.

İçinizde potansiyelinizin bu olmadığına dair düşünceler dolaşıyordur. Daha iyisini hak ettiğinizi ve bir gün sahip olacağınız arzusuyla yaşıyorsunuzdur. Forumda çok denk geliyorum böyle tiplere. Potansiyelim bu değil, bir gün gerçek bir alfa olacağım diyorlar. Adama bak helal olsun hedefi var kendisinin farkında dur şunun profilini inceleyeyim diyorum. Ve ne göreyim? Ne Kendini Tanıt kategorisine konu açmış, ne okunmaya değer yazı yayınlamış. Sürekli şöyle olacağım böyle olacağım tarzında paylaşım yapmış. 1-2 saatini ayırıp herhangi bir konu hakkında araştırma yapıp yararlı bir paylaşım yapmaktan aciz misin gerçekten?

Yahu kardeşim hedefin olması güzel ama hedefine yönelik ne yapıyorsun? Sen kendini adam yerine koyup kendini bile tanıtmamışsın. Burada seni kimse görmediği, duymadığı halde 3-5 cümleyle kendini anlatamayan biriyken nasıl bahsettiğin adam olabileceksin? Potansiyeliniz daha yüksek olduğundan bu ortamda kendinizi anlatmak istemiyor olabilirsiniz. Ha kendini tanıtmaya gerek olmadığını düşündüğün bir ortam ise neden buradan medet umuyorsun? Bu kendine değer vermediğin anlamına gelir. İnsanın bir hikayesi olmalı, bir ortama girdiğinde kendisini anlatması istendiğinde söyleyebilecek birkaç cümlesi olmalı. Bunlar size önemsiz görünen birer detay olabilir ama inanın bana öyle değil.

Ben daha iyi bir hayatı hak ediyorum

Forum meselesini geçelim, foruma üye olmayan birçok okuyucum olduğunu biliyorum. Biraz daha genele yönelelim. Zenginler doğuştan zengin olmadı. Tamam bazı p*çler harbiden çok şanslı olabiliyor ama onun babası fakirdi. Belki babası da zengin doğdu ama onun babası fakirdi. Bu zincirin ilk halkasında mutlaka birisi fakirdi. O adam hak ettiği hayatı yaşamadığını düşündüğü için çalıştı çabaladı ve zengin oldu. Zengin olduğu için eleştirdiğin adam o hayat için bedel ödedi. Belki ömrü boyunca tasarruf yaptı, zor günler geçirdi, ezildi, hırpalandı ama buna dur dedi. Sefil hayatından kurtulmak için canla başla çalıştı ve öyle zengin oldu.

Arada bir zenginlerin hayatlarını dinlerim youtubeden. Genelinin ortak özelliği zor şeyler yaşamış olmaları. Acun Ilıcalı mesela bir anda zengin olmadı. Hatta hayata birçok kişiden geride başladı. Anne babasını genç yaşta trafik kazasında kaybetti. Başka birisi olsa yaşamına son vermeyi düşünebilirdi ama o yapmadı. Onun yerine mücadele etmeye ayak işleri yapmayla başladı. Sonrasında bir şekilde keşfedildi ve yatırımlar yaparak bu günlere geldi. Mesele burada işte bir şeyler yaptı kendi hayatına devam edebilmek için.

Başarılı-başarısız, mutlu-mutsuz, veya zengin-fakir insanlarının arasındaki farklardan bir tanesi mücadele etmeleri. Hepimiz tutturmuşuz bir ben bunları hak etmedim, daha iyi bir yaşamı hak ediyorum. Hak ediyorsun ama ne yaptın hak ettiğin yaşamı yaşayabilmek için? Bak başarılı adamların hepsi başarısızlığı hak etmediğini düşünüp başarılı olmak için canla başla çabaladılar. Mutlu insanlar mutsuzluktan sıkılıp, mutsuzluğun sebebini bulup çözdüler. Zengin insanlar fakirlikten bıkıp zengin olmak için her şeyi yaptılar. Sen ne yaptın?

Şimdi sana soruyorum hayattan beklentin nedir? Hayattan ne elde etmek istiyorsun? Bunun için ne yaptın?

Hak ettiğim hayatı başkaları yaşıyor

Bakın beyler ben mükemmel birisi değilim. Okuyucularım arasında doktorlar, mühendisler, kariyer sahibi ve hayatın birçok alanında başarılı nice insan var. Çoğunluğunuzun benden daha iyi durumda olduğundan emin olabilirsiniz. Başarılı bir insan değilim, lüks bir hayat yaşamıyorum, dünyanın en güzel hatunuyla sevgili değilim. Sahip olduğum en değerli hazinem dürüstlüğüm. İnsanlara karşı öyle miyim bilmiyorum ama kendime karşı kesinlikle dürüstüm. Kendime karşı acımasızca dürüst davranıp eleştirebiliyorum. Acımasız ama kendime en çok yararım dokunan özelliğim bu.

Dürüst bir şekilde kendimi eleştirebildiğim için değişmem gerektiğini anladım. Dürüst bir şekilde kendimi eleştirdiğim için ilişkilerimde neden terk edildiğimi anladım. Neden aldatıldığımı, neden yürümediğini, nerede yanlış yaptığımı her şeyi anladım. İlk zamanlarda terk ettikleri, aldattıkları için onları eleştirdim. Sağda solda onların or*spu olduğunu söyledim. Hiç kendime toz kondurmadım. Çünkü insanlardan ziyade kendime yalan söylüyordum. Terk edildim çünkü yeterli değildim, kendime bile yetmeyen biriyken nasıl başkasına yetebilirsin ki? Aldatıldım çünkü aldattığı kişi benden daha iyiydi. Yaşadıklarımı hak ettim ben hepsini değilse de hak ettim.

Hep karşı tarafta suç arardım ve işin saçma tarafı hep bulurdum. Tamam onlar da suçluydu ama bir insana en büyük kötülüğü kendisi yapar. Ben buna fırsat tanımasam bunlar yaşanmayacaktı. Bir yandan da bunları yaşadığım için mutluyum. Kendimi geliştirmeme sebep oldukları için eskiden konuştuğum her hatuna minnettarım.

Ee ne yapalım şimdi yaşandı diye her gün suçlayalım mı kendimizi? Kesinlikle hayır. Hatanın farkında olmak farklı her gün kendine işkence etmek farklı. Bunları anlattım çünkü kendinize karşı dürüst olmanızı istiyorum. Kendinize karşı dürüst olmadığınız için herkes tarafından kandırılıyorsunuz. Adam gaza getirmek için 3-5 satır bir şeyler karalıyor ve kendinizi üst düzey insan olarak görüyorsunuz. Açlıktan yemek bile yiyemeyen bir adama sen aslında çok zenginsin farkında değilsin demek ne kadar işe yararsa okuduklarınız da o kadar yarar. Diyorum ya siz kendinizi kandırırsanız herkes sizi kandırır.

Kendinizin farkında olun. Potansiyelinizin farkında olun ama gerçek potansiyelinizin farkında olun. Oğlunuz zeki ama çalışmıyor derlerdi veli toplantılarında. Oğlunuz gerçekten zeki olsa çalışması gerektiğini bilir çalışırdı. Demek ki oğlunuz gerçekten zeki değil. Gerçekten hak ettiğiniz hayatı yaşamadığınızı düşünüp bunun için hiçbir şey yapmıyorsanız belki de o hayatı hak etmiyorsunuzdur.

Geçenlerde forumda mezuna kalanlar toplansın diye bir başlık açtım. Başlıkta gerçekten sıfır olan bir adamın puanını 20-30 puan kadar yükseltebilecek bir programdan bahsettim. 20 kişi katılmak istedi. Tamamen sıfır seviyesinden başlayıp yavaş yavaş görevleri yükselterek ilerleyecektik. Sonrasında 3. güne geldiğimizde dengesizin birisi numaramı yayınlamış ve yüzlerce abazayla uğraşmak zorunda kaldım. Aslında bu da pek bir mesele değil benim için. Sadece beklediğim şekilde değer gösterilmedi programa. Bazıları yazılı görevdi mesela. Kendinize karşı dürüst ve ciddi manada cevaplanması gereken sorulardı. Herkes üstünkörü sırf yanıtlamış olmak için yanıtlamıştı. Bu nedenle aldığım cevaplar beni tatmin etmediğinden programı sonlandırdım.

Adam kendisine değer vermiyorsa ben ne diye vereyim?

Yine forumdan bahsedeceğim çünkü forumdan sorumluyum. Burası benim için hobi olarak yazı girdiğim bir platform. Forum ise sorumluluk alanımda bu yüzden sık sık bahsetmem gerekiyor. Dertleşme kategorisi diye bir yer var ve burada herkes derdini anlatıyor.  Başlık ismi “Beyler” içerikte “sesim kötü napmalıyım?”. Yahu güzel kardeşim sen derdini bile anlatamayan adamsın nasıl derman bulacaksın? “Sesim ince çıkıyor kalınlaştırmak için bazı yolları denedim ama başarılı olamadım. Daha önce böyle bir problem yaşayıp çözüme kavuşturabilmiş olan var mı?” gibisinden paylaşım yapsan samimiyetine inanırım. Lakin kalkıpta 3-5 kelime ile kendine değer vermediğini gösteriyorsun. Milletten nasıl oluyor da bir değer bekliyorsun?

Hadi şimdi kendinize biraz değer verip dürüst davranın. Kötü özelliklerinizi, eksiklerinizi ve hedeflerinizi her şeyi ince ayrıntısına kadar hesaplayıp düzeltmek için elinizden geleni yapın. Zengin olmak istiyorsanız bir yerlerden başlayın, ortamlarda sözünüz dinlensin istiyorsanız dinlenmeye değer şekilde hikaye anlatın, güzel bir vücut istiyorsanız spora başlayın, genel kültür istiyorsanız okuyup araştırın. Hedeflerinize yönelik hareket edin artık.

Açıkçası herkesin bu yazıdan etkileneceğini düşünmüyorum belki 1000 kişide 10 kişi bir ihtimal. Başlangıçta berbat olup blog ve forum sayesinde kendisini geliştirmiş birkaç kişi tanıyorum. Birkaç kişi diyorum çünkü gerçekten isteyen birkaç kişi varmış demek. Bu yüzden ben 1000 kişinin arasındaki 10 kişiyi istiyorum. Bu 10 kişi hem çevresine hem kendisine faydalı olabilecek kişiler çünkü.

Psikolojide öğrenilmiş çaresizlik diye bir olay var. Binevi durumu kabulleniş. Ben böyleyim, beni beğenen böyle beğensin diyen adamlar var ya işte o adamların durumunu en iyi tanımlayan terim bu. Kötü bir hayat yaşadıklarının farkındalar ama ne yaparsam yapayım düzelmeyecek kafasındalar. Ben ne yaparsam yapayım bu hayattan kurtulamayacağım o nedenle kurtulmak için bir şey yapmayacağım diyen adamlar. Çareleri olduğu halde çaresizliği kabul etmiş adamlar. Bu adamlarız birçoğumuz. Mesela burada öğrenilmiş çaresizlik dedim gerçekten değişmek, ilerlemek isteyen adam o öğrenilmiş çaresizliği araştıracak diğerlerinin umurunda olmayıp geçecek.

Şu am*na koduğumun yazılarını okuyup okuyup geçmeyin yapın bir şeyler yapın. Elinizin altında sınırsız bilgi var ve siz bu bilgilerin içerisinde boğuluyor bir türlü başlamıyorsunuz. Hep daha fazlasını öğreniyor ama hiç tecrübe edinmiyorsunuz. Neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz ama yapmıyorsunuz. Bu hayattan sizi kimse kurtarmayacak. Bir gün birisi sizin potansiyelinizi keşfedip hak ettiğiniz hayatı size sunmayacak. Belki keşfedilebilirsiniz ama keşfedilmek için de uğraşmanız gerekiyor.

Bana bazen diyorsunuz hep hatunlardan bahsediyorsun biraz da kişisel gelişime dair bir şeyler yaz. Yüzlerce kişisel gelişim kitabı var hangisini umursayıp da dediklerini yapıyorsunuz? Ben anlatırım herkes almak istediğini alır, ben maaşıma bakarım. Bir dk bu öğretmen repliği oldu. Ya yapın ya da iyi bir hayat yaşadığınızı düşünüp ama yaşayamadığınız için şikayetçi olmayın artık. Hak etseniz o hak ettiğinizi alırdınız. Ne milleti rahatsız edin ne de çenenizi daha fazla yormayın.

Seçim sizin.

 

Godless Alpha
Godless Alpha

Soru ve sorunlarınızı mail üzerinden bize iletin. Biz de o konu hakkında yazı yazıp sorunuzu yanıtlayalım. [email protected]

View all posts

One Comment

  1. Ilker Ilker

    Eline koluna sağlik.Tam 1 aydir burayi takip ediyorum.aradiklarimi bir bir saymissin.emeksiz yemek olmaz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir