Alfaloji Forum

Sitemizde şu anda bakım yapılmaktadır. Üyelik istekleri ve konular bakım sonrasında onaylanacaktır.

Sorunu hemen çözerek zaman kayıplarını önleme.

Katılım
10 Kasım 2019
Mesajlar
162
Tepkime puanı
229
Şehir
İzmir
Merhaba alfalar ben DarkWine :) Sorunu erken çözün derken ne demek istedim? Şimdi şöyle, eğer bir sorun versa bunu çözmek yerine oylanıyorsanız vakit kaybı olacaktır. Ben böyle anlatmaları pek planlamam uğraşma istemedim, örneklerle daha iyi anlayacağınıza inanıyorum.

Örnek 1: Netflix şirketinden öğrendiğim bir taktiktir. Farketmişlerki bir sorunu (mesela kayıt olmada bir sorun var) ne kadar bekletirlerse o sorunu çözmek o kadar zorlaşıyor. Çünkü o hata varken yeni sistemler ekleniyor gibi durumlardan daha da zorlaşıyor çözmek.

Örnek 2: Elon Musk kitabından öğrendim. Çok yoğun bir iş temposunda olduğu için eşiyle çok ilgilenemiyormuş. Eşi de boşanmalıyız vs diyormuş sürekli. Elon abimizde demişki bu sorunu ya şimdi çözeriz ya da boşanırız. Ve boşanmışlar.

Örnek 3: Hiç kendinizi yemek videoları izlerken buldunuz mu? Genelde acıkınca izlenir. Şimdi olay şöyle oluyor. O kadar açsın ki çalışacak halin yok, beynin mayışmış ve bu yüzden yemek videoları izliyorsun belki 1-2 saat. Gidip yemek yesen 20 dakikaya çözecen amk.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst